Iminența de avort • Ce este și ce trebuie să faci RAPID?


Afla ce este IMINENTA DE AVORT si ce masuri trebuie sa iei RAPID!

Cuprins

 • Iminența de avort
  Avortul spontan inevitabil
  Cauze
  Ce poți face? Există mai multe tipuri de avort spontan – iminența de avort, avortul inevitabil, avortul complet, incomplet sau sarcina pierdută. Află despre aceste tipuri de avort spontan mai jos, precum și despre alte tipuri de pierderi de sarcină, cum ar fi sarcina ectopică sau molară.

  Iminența de avort

  Când corpul tău prezintă semne că ar putea pierde sarcina, se numește „avort spontan amenințat”. Este posibil să te prezinți la medic cu o mică sângerare vaginală sau o durere a abdomenului inferior mai mică de intensitate. Aceste semne pot dura zile sau săptămâni, iar colul uterin să fie încă închis. Doctorul îți va spune că prezinți iminență de avort sau amenințare de avort și îți va recomanda ce este necesar în cazul tău.

  Durerea și sângerarea pot să dispară și poți continua să ai o sarcină sănătoasă și un copil sănătos. Sau, din contră, lucrurile se pot agrava și vei suferi un avort spontan.

  Rareori există ceva ce medicul, moașa sau chiar tu ați putea face pentru a proteja sarcina. În trecut, se recomanda odihnă la pat, dar nu există nici o dovadă științifică că acest lucru ajută în acest stadiu.

  Iminența de avort poate fi prezentă chiar până la șase luni ale fătului, atunci când el este considerat viabil în cazul în care s-ar naște prematur.

  Avortul spontan inevitabil

  Avortul inevitabil este pierderea de sarcină ce poate apărea după o amenințare de avort spontan sau fără avertizare. Există, de obicei, mult mai multe sângerări vaginale și crampe puternice la nivelul uterului. Un avort spontan ce a început nu mai poate fi oprit. În cursul avortului, cervixul se deschide și fătul în curs de dezvoltare va ieși prin sângerare.

  Cauze

  Principala cauză a iminenței de avort și a avortului spontan inevitabil este dată de o anomalie genetică a fătului. În principiu, dacă există o anomalie genetică a fătului, acesta nu se dezvoltă corect și nu se poate adapta la viața intrauterină.
  Alte cauze ale iminenței de avort pot fi anomalii ale uterului mamei, probleme de sănătate, implantarea greșită a embrionului.

  Ce poți face?

  iminenta de avortDacă prezinți simptome ale iminenței de avort sau ale unui avort spontan, ideal este să te prezinți de urgență la medicul care își urmărește sarcina.

 • Acesta va efectua o ecografie pentru a depista bătăile cardiace ale fătului, îți va analiza simptomele și va decide ce tratament să urmezi.

  Odihna la pat, anumite ovule cu hormoni sau pastile pentru liniștirea contracțiilor uterine sunt recomandate.

 • Ai grijă de tine și de bebelușul tău și protejează-te cât poți pe parcursul celor 9 luni de sarcină.
  Ești curioasă să afli mai multe despre stocarea celulelor stem la naștere? Intra pe www.babystem.ro și informează-te din timp!
Nota pentru Iminența de avort • Ce este și ce trebuie să faci RAPID?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 note, media: 3,75 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile