Pregătirea băiței pentru bebelușului tău

Timpul băiței este o oportunitate minunată de a vă conecta cu bebelușul, deșii unor micuți le ia puțin mai mult timp până să înceapă să se bucure de acest ritual de relaxare.

Băița nou-născutului poate fi un moment foarte emoționat pentru părinți, mai ales dacă este vorba despre prima baie a puiuțului lor. Pentru a trece mai ușor peste emoțiile de început, îți propunem câteva sfaturi de luat în considerare pentru pregătirea băiței celui mic și pentru a-l proteja de orice pericol.

Baby Stem vrea ca bebelușul tău să fie în siguranță pe tot parcursul vieții și îți pune la dispoziție servicii de recoltare și stocare a celulelor stem la cele mai înalte standarde. Celulele stem sunt celule ce se pot transforma în orice tip de țesut, astfel că pot trata boli dintre cele mai grave. Acestea au fost descoperite în anii `70, fiind utilizate în tratarea unor afecțiuni precum leucemii, limfoame, domeniul medicinei regenerative reușind să devină din ce în ce mai cunoscut.

Momentul zilei în care se decide să aibe loc băița bebelușului depinde de fiecare părinte. Unii preferă să facă baie copilului dimineața, în timp ce alții programează acest lucru înainte de culcare. Pentru majoritatea mamelor, băița de seară a bebelușului reprezintă un adevărat ritual gata nu doar să asigure igiena acestuia, ci și să facă trecerea de la zi la somnul de noapte, despre care se spune că este mai liniștit după o băiță caldă.

Pentru siguranța în timpul băii trebuie să țineți cont de următoarele sfaturi: bebelușul nu trebuie lăsat niciodată nesupravegheat în apă sau în apropierea acesteia, fiind necesară supervizarea în permanență de către un alt adult; dacă trebuie să răspundeți la telefon, luați copilul cu dumneavoastră ; temperatura apei trebuie verificată întotdeauna înainte de a băga bebelușul în cădiță.

Bebelușii pot deveni distrași în timpul perioadei de baie. Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să vă calmați copilul în apă: vorbiți-i șoptit sau cântați-i copilului. Acest lucru îl va ajuta să se mai relaxeze; contactul vizual este foarte important, așadar poziționați-vă astfel încât bebelușul să vă poată vedea; evitați mișcările bruște deoarece îl pot speria.

O baie bine pregătită  este o experiență relaxantă atât pentru tine, cât și pentru copilul tău. Înainte de a începe, puneți-vă bebelușul într-un loc sigur, precum pătuțul lui, și țineți cont de următoarele sfaturi: colectați tot ce vă va fi necesar pentru baie și puneți-le astfel încât să vă fie la îndemână (buretele, vata de bumbac, prosopul și săpunurile sau uleiurile de baie pe care le folosiți); scutecele și îmbrăcăminte trebuie să fie pregătite în zona în care veți usca și îmbrăca bebelușul; aveți grijă să scoateți ceasul și orice alte bijuterii care ar putea fi periculoase sau ar zgâria copilul; baia poate fi mai puțin alunecoasă prin plasarea unui prosop de mână sau a unui mic covor de cauciuc pe podea; întotdeauna începeți să umpleți cădița mai întâi cu apă rece, apoi completați cu apă fierbinte cât este necesar; nu uitați să verificați temperatura apei cu partea interioară a încheieturii și asigurați-vă că este suficient de potrivită înainte de a băga bebelușul în cădiță; când îmbrăcați sau dezbrăcați nou-născutul, asigurați-vă că încăperea este confortabilă și suficient de încălzită.

Cât de multă apă este necesară pentru a face baie copilului?

Încercați să utilizați mai întâi o cantitate mică de apă. Odată ce vă dați seama de nivelul potrivit pe care trebuie să îl aibe în cădiță, creșteți treptat cantitatea. Bebelușilor le place să înoate, însă aveți grijă să nu-l lăsați niciodată singur.

Atunci când băița s-a terminat și doriți să îl scoateți din apă, asigurați-vă că aveți o prindere fermă prin plasarea brațului în jurul spatelui, iar cu cealaltă mână țineți partea inferioară a corpului.

Sprijiniți copilului atunci când se află în cădiță, astfel încât partea din spate a capului să atingă foarte puțin suprafața apei.

Atunci când spălați capul bebelușului, în primul rând asigurați-vă că ochii sunt protejati de contactul cu lotiunile de curățare.

Părul are nevoie de curățare doar de două ori pe săptămână. Șamponul sau loțiunile nu sunt necesare pentru părul nou-născuților.

Nu este nevoie de o cădiță specială pentru băița bebelușului. Majoritatea părinților folosesc aceeași cadă pe care o folosesc pentru toți membrii familiei. Aceasta trebuie curățată și dezinfectată după fiecare folosire pentru a evita transmiterea bacteriilor de la o persoană la alta.

Baby Stem oferă garanția depozitării și prelucrării celulelor stem recoltate la cele mai înalte standarde, datorită strânsei colaborari cu Seracell, bancă de celule stem ce are sediul central în Berlin. În plus, Seracell este prezentă și în țări precum Spania, Italia, Serbia și Egipt. Datorită facilitătilor si tehnologiei avansate, precum si a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre putinele banci de celule stem ce au obtinut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării si stocării probelor biologice. Pentru mai multe informaţii, accesaţi accesează secțiunea dedicată din site-ul nostru.