Copilașul și-a schimbat poziția, el e mai mult covrigit acum, gata de naștere. El numai are loc să se miște, deși masa lui corporală continuă să crească. Toate organele lui funcționează ca la un om matur, dar copilașul este în continuare destul de firav. Cordonul ombilical își păstrează în această etapă funcțșia de a transmite substanțe nutritive de la mamă la făt, dar acum apare și pericolul ca acesta să se înfășoare prea strâns în jurul gâtului. Este însă un caz destul de des întâlnit și medicul va ști să vă recomande tipul de naștere în dependență de situație.

Dacă simțiți că bebelușul își schimbă foarte repede poziția și coboară tot mai jos în timp scurt să știți că e posibil să nașteți foaret curând.

Nașterea este un proces care ne inspiră multă frică, mai ales nașterea normală, dar gândiți-vă la faptul că trebuie să vă relaxați, să vă străduiți sâ vă ajutați copilașul, să îi ușurați eforturile de a ieși pe lume, pentru că și el își dă silința la fel de mult ca mămica.

Pregătiți-vă din timp lenjerie pentru perioada cât veți sta în spital, alegeți o pijămăluță drăguță și moale, o să vă ajute de asemenea să vă concentrați pe lucruri plăcute și mai puțin pe frica de dinainte de naștere.  În plus, cumpărăturile îmbunăătățesc de fiecare dată dispoziția! 🙂

Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!