Simti intepaturi in timpul sarcinii? Cauze • Sfaturi


Ai înțepături în sarcină? Află de ce!

 

Cuprins

Tratarea durerii din timpul sarcinii
Ce poți face dacă ai o durere ascuțită în timpul sarcinii

Este o durere ascuțită în timpul sarcinii normală? În timpul sarcinii, corpul tău va suferi multe schimbări, deoarece se adaptează la viața în creștere din interiorul tău. Vei câștiga în greutate și corpul va crește pentru a îngriji noul copil. În timp ce acest lucru este perfect natural și necesar, desigur că poate provoca un anumit disconfort. Poate fi stresant, mai ales pentru mamele la prima sarcină, să discearnă între durerile normale și atunci când există o posibilă complicație din cauza unei dureri ascuțite ca o înțepătură în timpul sarcinii.

 
Tratarea durerii din timpul sarcinii

Una dintre cele mai frecvente dureri ascuțite pe care femeile le prezintă este o durere puternică în și în jurul zonei uterului, abdomenului sau zonei inghinale. În timp ce acest lucru poate fi inconfortabil, în multe cazuri poate fi explicat prin schimbări normale care apar în timpul sarcinii.

 • Unele cauze comune includ:
  Crampe – Este posibil să ai dureri ascuțite din cauza crampelor care apar de la uterul care se extinde
  Gaze și balonare
  Constipație
  Durerea ligamentului circular – Durerea ligamentului rotund poate să apară în timpul celui de-al doilea trimestru și poate provoca o durere bruscă în zona abdomenului, pe una sau pe ambele părți. Durerea este cauzată de întinderea ligamentului care susține uterul, pe măsură ce acesta crește.

Deși condițiile de mai sus fac parte dintr-o sarcină normală, ele nu produc în mod obișnuit durere. Dacă durerea ascuțită pe care o simți este localizată pe o parte, ar putea fi o indicație a unei sarcini extrauterine. Aceasta este o condiție gravă și necesită o intervenție medicală urgentă.

O întrerupere a sarcinii poate duce, de asemenea, la o durere ascuțită din cauza crampei. Acest lucru ridică preocupări pentru așteptările mamelor care doresc să cunoască diferența dintre durerea normală asociată cu uterul în expansiune și durerea cauzată de un avort spontan în desfășurare.

Contactarea medicului specialist este întotdeauna un pas bun atunci când descoperi o durere ascuțită în timpul sarcinii. Nu te lăsa ghidată de sfaturile pe care le găsești online, pentru că fiecare caz are particularitățile sale și niciun sfat nu va fi mai presus decât cel al medicului.
 
Ce poți face dacă ai o durere ascuțită în timpul sarcinii

 • Dacă ai o durere ascuțită sau foarte puternică în timpul sarcinii, există câteva soluții pe care le poți încerca pentru a atenua durerea:
  Exerciții de respirație / respirație controlată
  Experimentează pozițiile de dormit și de ședere
  Fă o plimbare

 

Dacă durerea devine prea intensă sau te împiedică să faci activități zilnice normale, contactează-ți imediat medicul. Consultă medicul pentru mai multe idei de gestionare a durerii legate de sarcină.

Ai grijă de tine și de bebelușul tău și informează-te despre beneficiile recoltării de celule stem.

intepaturi in sarcinaBaby Stem este banca de celule stem ce oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare si stocare celule stem) din Marea Britanie.

Baby Stem vă oferă un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltată de Cells4Life. Cells4Life. Afla mai multe despre beneficiile celulelor stem de aici https://www.babystem.ro/baby-stem-seracell

Nota pentru Simti intepaturi in timpul sarcinii? Cauze • Sfaturi: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 note, media: 4,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile