Viitorul medicinei regenerative

Deoarece medicina regenerativă este pe care de a deveni o realitate, eforturile de cercetare trebuie să se concentreze acum asupra mediului în care celulele stem trebuie să crească și să se ​​transforme.

Evaluarea a fost publicată în Nature Medicine de catre  lider-cercetător  în medicina regenerativa, profesorul Nadia Rosenthal de la Australian Regenerative Medicine Institute (ARMI) de la Monash, și profesorul Stuart Forbes de la Centrul MRC pentru Medicină Regenerativă  de la Universitatea din Edinburgh.
Profesorul Rosenthal a conparat abordarea medicinei regenerative cu o sămânță care necesită sol sănătos să crească și să se dezvolte.
În terapiile bazate pe celule stem, țesutul deteriorat al unui corp este solul și este imperios necesar ca acest țesut dă fie pregătit și gata de însămânțarea cu celule stem„, a spus profesorul Rosenthal.
În timp ce au existat succese în laborator, terapiile cele mai eficiente sunt încă pe cale să apară. Noi credem perspective de  studiu asupra restaurării țesutului are potentialul de a schimba fața medicinii moderne.

Utilizarea celulelor stem în transplant de măduvă osoasă, pentru a înlocui sau a restabili funcția normala a sângelui, este un exemplu clasic de medicină regenerativă, dar trebuie să știm mai multe despre Crosstalk local între celule stem, mediul extracelular și răspunsul imun în cazul leziunilor tisulare pentru a trata cu succes o serie de alte boli.

Sursa: medicalnewstoday.com
Credit foto: regenerativemedicinefoundation.org