Naștere naturală sau naștere prin cezariană? Iată 5 avantaje ale cezarianei!

Cuprins:

 

Naștere naturală sau naștere prin cezariană?

 

Bebelușii pot fi aduși pe lume într-unul din două moduri. Viitoarele mame optează pentru nașterea vaginală ori optează, dacă nu este impusă medical, pentru nașterea prin cezariană. Scopul final este acela de a da naștere unui copil sanatos în condiții de maximă siguranță.

În acest articol, specialiştii Baby Stem îţi vor pune la cunoștință toate informaţiile referitoare la diferențele dintre cele două moduri de a naște, pentru a putea fi informată atunci când iei această decizie importantă pentru tine și bebelușul tău.

 

Naștere naturală vs naștere cezariană

 

Nașterea naturală sau nașterea vaginală este procesul prin care, de obicei, bebelușul se naște fără intervenție exterioară. Desigur că mama sau doctorii vor decide dacă este nevoie de anestezie sau alte tipuri de intervenție, dar copilul va ieși, in consecință, prin canalul vaginal.

Atunci când femeia gravidă întâmpină dificultăți în procesul nașterii vaginale sau pe parcursul sarcinii, are o sarcină gemelară sau multiplă, ori suferă de o afecțiune medicală, i se recomandă sau se recurge de urgență la metoda nașterii prin cezariană. În România, femeile au dreptul de a alege modul în care aleg să dea naștere propriului copil, astfel, dacă mama nu se simte pregătită psihic și fizic pentru o naștere pe cale vaginală, poate opta pentru nașterea prin cezariană.

 

Indiferent de modul prin care o femeie însărcinată se hotărăște să nască, aceasta trebuie să fie cât mai informată cu privire la opțiunile pe care le are, astfel încât să ia cea mai bună și informată decizie pentru ea și bebelușul ei.

 

5 avantaje ale cezarienei

 

  • Programarea nașterii – În unele cazuri, operațiile de cezariană sunt planificate din motive medicale care fac o naștere vaginală riscantă. O femeie poate afla în avans că va avea nevoie de o naștere prin cezariană și o va programa. Ea va fi în acest fel mai pregătită pentru venirea bebelușului ei pe lume și va cunoaște exact data și ora la care minunea se va întâmpla.
  • Eliminarea chinurilor și durerilor nașterii vaginale – o operație de cezariană poate fi necesară în anumite condiții, cum ar fi dacă viitoarea mamă are un pelvis prea mic pentru dimensiunea copilului iar acest lucru ar îngreuna o naștere naturală și ar putea să o pună în pericol. Uneori, decizia unui medic de a face o operație de cezariană este o soluție de ultim moment, atunci când o naștere naturală nu mai decurge normal și pune în pericol viața mamei și a fătului.

 

  • Cezariana poate fi o naștere mai ușoară după o naștere pe cale vaginală foarte grea. Multe femei pot alege ca la a doua sarcină să nască prin cezariană deoarece au născut vaginal foarte greu. Daca au avut un travaliu lung și o recuperare grea, mai ales daca s-au ales cu rupturi în urma nașterilor anterioare, iar nașterea a devenit un eveniment traumatizant, femeile pot opta pentru nașterea prin cezariană.  ·         Confort fizic si psihic – dacă viitoarea mamă nu se simte pregătită psihic să facă față stresului travaliului și consumului mare de energie, atunci, cel ami bine pentru ea este să opteze pentru o naștere prin cezariană. O naștere pe cale vaginală necesită depunerea unui efort fizic și psihic pe care viitoarea mamă trebuie să îl susțină, iar dacă nu se simte pregătită pentru asta nașterea va deveni grea, obositoare și traumatizantă sau chiar periculoasă pentru mamă și copil.

 

  • Nașterea prin cezariană este un proces controlat. Chiar dacă nașterea naturală este un proces relativ sigur, care ar trebui să decurgă de la sine, prea puține lucruri mai pot fi controlate în momentul declanșării travaliului și a nașterii propriu-zise. Astfel, pentru eliminarea stresului de a nu ajunge la cezariană de urgență din cauze ce afectează nașterea naturală, se poate opta direct pentru nașterea prin cezariană.

nasterea prin cezarianaCel mai important este ca femeia gravidă să discute cu doctorul său despre starea ei de sănătate și opțiunile pe care le are pentru a aduce pe lume, în deplină siguranță pentru mamă și făt, un bebeluș sănătos. Probabil că te-ai gândit deja la sănătatea copilului tău, în special după naştere. O asigurare de sănătate pe termen lung ar putea fi și recoltarea de celule stem la naștere. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitaţi www.babystem.ro.

Nota pentru Naștere naturală sau naștere prin cezariană? Iată 5 avantaje ale cezarianei!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile