Cuprins:

 

Naștere naturală sau naștere prin cezariană?

 

Bebelușii pot fi aduși pe lume într-unul din două moduri. Viitoarele mame optează pentru nașterea vaginală ori optează, dacă nu este impusă medical, pentru nașterea prin cezariană. Scopul final este acela de a da naștere unui copil sanatos în condiții de maximă siguranță.

În acest articol, specialiştii Baby Stem îţi vor pune la cunoștință toate informaţiile referitoare la diferențele dintre cele două moduri de a naște, pentru a putea fi informată atunci când iei această decizie importantă pentru tine și bebelușul tău.

 

Naștere naturală vs naștere cezariană

 

Nașterea naturală sau nașterea vaginală este procesul prin care, de obicei, bebelușul se naște fără intervenție exterioară. Desigur că mama sau doctorii vor decide dacă este nevoie de anestezie sau alte tipuri de intervenție, dar copilul va ieși, in consecință, prin canalul vaginal.

Atunci când femeia gravidă întâmpină dificultăți în procesul nașterii vaginale sau pe parcursul sarcinii, are o sarcină gemelară sau multiplă, ori suferă de o afecțiune medicală, i se recomandă sau se recurge de urgență la metoda nașterii prin cezariană. În România, femeile au dreptul de a alege modul în care aleg să dea naștere propriului copil, astfel, dacă mama nu se simte pregătită psihic și fizic pentru o naștere pe cale vaginală, poate opta pentru nașterea prin cezariană.

 

Indiferent de modul prin care o femeie însărcinată se hotărăște să nască, aceasta trebuie să fie cât mai informată cu privire la opțiunile pe care le are, astfel încât să ia cea mai bună și informată decizie pentru ea și bebelușul ei.

 

5 avantaje ale cezarienei

 

  • Programarea nașterii – În unele cazuri, operațiile de cezariană sunt planificate din motive medicale care fac o naștere vaginală riscantă. O femeie poate afla în avans că va avea nevoie de o naștere prin cezariană și o va programa. Ea va fi în acest fel mai pregătită pentru venirea bebelușului ei pe lume și va cunoaște exact data și ora la care minunea se va întâmpla.
  • Eliminarea chinurilor și durerilor nașterii vaginale – o operație de cezariană poate fi necesară în anumite condiții, cum ar fi dacă viitoarea mamă are un pelvis prea mic pentru dimensiunea copilului iar acest lucru ar îngreuna o naștere naturală și ar putea să o pună în pericol. Uneori, decizia unui medic de a face o operație de cezariană este o soluție de ultim moment, atunci când o naștere naturală nu mai decurge normal și pune în pericol viața mamei și a fătului.

 

  • Cezariana poate fi o naștere mai ușoară după o naștere pe cale vaginală foarte grea. Multe femei pot alege ca la a doua sarcină să nască prin cezariană deoarece au născut vaginal foarte greu. Daca au avut un travaliu lung și o recuperare grea, mai ales daca s-au ales cu rupturi în urma nașterilor anterioare, iar nașterea a devenit un eveniment traumatizant, femeile pot opta pentru nașterea prin cezariană.  ·         Confort fizic si psihic – dacă viitoarea mamă nu se simte pregătită psihic să facă față stresului travaliului și consumului mare de energie, atunci, cel ami bine pentru ea este să opteze pentru o naștere prin cezariană. O naștere pe cale vaginală necesită depunerea unui efort fizic și psihic pe care viitoarea mamă trebuie să îl susțină, iar dacă nu se simte pregătită pentru asta nașterea va deveni grea, obositoare și traumatizantă sau chiar periculoasă pentru mamă și copil.

 

  • Nașterea prin cezariană este un proces controlat. Chiar dacă nașterea naturală este un proces relativ sigur, care ar trebui să decurgă de la sine, prea puține lucruri mai pot fi controlate în momentul declanșării travaliului și a nașterii propriu-zise. Astfel, pentru eliminarea stresului de a nu ajunge la cezariană de urgență din cauze ce afectează nașterea naturală, se poate opta direct pentru nașterea prin cezariană.

nasterea prin cezarianaCel mai important este ca femeia gravidă să discute cu doctorul său despre starea ei de sănătate și opțiunile pe care le are pentru a aduce pe lume, în deplină siguranță pentru mamă și făt, un bebeluș sănătos. Probabil că te-ai gândit deja la sănătatea copilului tău, în special după naştere. O asigurare de sănătate pe termen lung ar putea fi și recoltarea de celule stem la naștere. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitaţi www.babystem.ro.Nota pentru Naștere naturală sau naștere prin cezariană? Iată 5 avantaje ale cezarianei!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile