10 lucruri pe care copiii nu ar trebui să le audă de la părinții lor

Educația celor mici înseamnă, pentru cei mai mulți dintre părinți, un joc continuu, care nu se sfârșește, și care are mize extrem de mari. O educație incorectă, bazată pe principii îndoielnice insuflate celor mici, va avea ca rezultate un adult nesigur, fără o părere proprie despre lumea în care trăiește și care va fi, cel mai probabil, predispus la a comite greșeli.

Decizia de a recolta celule stem la naștere va avea, de asemenea, efecte asupra viitorului adult, întrucât acestea, odată depozitate corect, vor putea fi folosite peste zeci de ani, în tratarea a peste 85 de boli grave, precum leucemia, cancerul, bolile autoimune, etc.

Iată care sunt cele 10 lucruri pe care nu ar trebui ca părinții să le spună 

1. Greșit, e o prostie, niciodată nu se face așa!

A greși este uman, copiii greșesc, adulții greșesc. O atitudine atât de critică nu îl va determina pe copil să acționeze corect ci, dimpotrivă, îl va determina ca, data viitoare să se sustragă de la a mai încerca și-l va face să refuze să se mai implice în diverse activități, de teama de a nu greși.

2. Practica te face perfect!

Părinții ar trebui să înțeleagă faptul că nu există perfecțiune. Astfel, cei mici trebui educați într-un spirit concurențial, fără a cădea însă în capcana sustragerii copiilor de la micile plăceri, pentru a-i obliga să învețe, spre exemplu, de dimineață până seara. Această metoda nu va funcționa niciodată, din contră, va face rău copiilor și îi va determina să se plictisească de la a mai încerca să performeze.

3. Nu pot sa te sufăr când faci așa!

Această abordare va induce copilul în eroare și-l va determina să se distanțeze de părintele care i-a adresat astfel de cuvinte. Acesta se simte lezat și rănit, fără a înțelege, de cele mai multe ori unde a procedat greșit.  Odată pus în fața unei astfel de situații, cel mic va suferi și se va simți marginalizat și vinovat.

4. Hai, grăbește-te!

Părinții trebuie să înțeleagă faptul că cei mici au un alt mod de a face diverse lucruri, acționează mai încet și răspund, poate, de multe ori, mai greu. Astfel, părinții nu trebuie să-și grăbească niciodată copiii, indiferent că este vorba despre faptul că mănâncă mai încet micul dejun, că se urca mai greu în mașina, etc. Altfel, copiii se vor grăbi, iar graba nu este niciodată bună, atâta timp cât îi determină pe cei în cauză să nu fie atenți și să se expună unor pericole.

5. Sunt la dietă!

Copiii nu trebuie să știe în permanență ce se întâmplă cu părinții lor. Astfel, privarea copilului de anumite alimente, doar pentru că unul dintre părinți este la dietă, ar trebui scoasă din discuție. Cei mici au nevoie de alimente bogate în vitamine, astfel că modul lor de a fi hrăniți poate fi, fără niciun fel de problemă, diferit față de cel al adulților și poate să conțină un aport măricel de calorii.

6. Cum poți să simți așa ceva?

Sentimentele sunt trăirile subiective, pe care fiecare individ le are, în parte, indiferent de vârstă. Copiii pot avea sentimente din cele mai diverse și pot trece cu ușurință de la dragoste la ură, de la plăcere la neplăcere, de la acceptare, la negare. Astfel, aceștia nu trebuie să fie certați pentru sentimentele pe care le simt, ci, dimpotrivă, ar trebui să fie încurajați să vorbească deschis despre probleme care îi frământă, despre ceea ce-și doresc sau despre ceea ce simt.

 7. Nu ne permitem acest lucru

Problemele financiare se găsesc în multe familii, chiar și așa, cei mici nu trebuie să simtă presiunea neajunsurilor părinților lor. Oferind un astfel de răspuns, părinții vor transmite copiilor nesiguranța și îi vor face să-și pună tot felul de întrebări. Un răspuns corect ar fi acela că celor mici nu le este cumpărat acel obiect, întrucât părinții economisesc, pentru lucruri mai importante, nu că nu au bani să-l achiziționeze.

8. Nu vorbi cu străinii!

Copiilor le place să facă tot ce nu este permis, de aceea părinții trebuie să aibă mult tact atunci când transmit copiilor acest mesaj, pentru a nu-i determina să fie extrem de curioși, vis-a-vis de străini, acționând contrar dorinței părinților.

9. Fără desert, până nu termini mâncarea!

Copiii nu trebuie forțați să mănânce tot din farfurie, dacă nu simt nevoia. Altfel, se vor simți obligați să o facă, pentru a primi mult așteptatul desert și se vor confrunta cu senzații de sațietate excesivă, total inutile.

10. Lasă-mă să te ajut!

Părinții exagerează de foarte multe ori, din dorința de a-i ajuta pe cei mici. Prea multă grijă însă strică, astfel că cei mici trebuie să învețe să fie independenți și să nu conteze în permanență pe ajutorul părinților.

Deciziile luate de părinți în vederea educației celor mici sunt dintre cele mai diverse, unele de apreciat, altele de discutat. O decizie care ar trebui luată, în mod incontestabil, este recoltarea celulelor stem.

Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. Seracell este banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al eliberării totale și al recoltării lunare și dispune de două acreditări extrem de importante, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE. Pentru mai multe detalii, vizitează BabyStem.ro.

Voteaza 10 lucruri pe care copiii nu ar trebui să le audă de la părinții lor: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile