Probabil cea mai bună metodă de a-i da primului născut vestea că urmează să împartă iubirea şi atenţia părinţilor cu un alt copil este de a-i prezenta situaţia într-un mod care sa-i stârnească entuziasmul. Mulţi copii experimentează sentimente de gelozie când află că mama va aduce pe lume un bebeluş, de aceea va trebui să încerci să elimini orice teamă a celui mic printr-o exclamaţie de genul ,,În curând vei avea un nou partener de joacă!” Pare o strategie excelentă, dar ce ne facem când bebeluşul se naşte, iar fratele cel mare observă că noul său partener de joacă nici măcar nu se poate ridica de unul singur?

Noi, cei de la Baby Stem, ştim că părinţii îşi iubesc copiii în mod egal, de aceea le punem la dispoziţie servicii de recoltare şi stocare celule stem la cele mai înalte standarde, pentru ca fiecare dintre cei mici să beneficieze de o viaţă frumoasă şi lipsită de griji. În continuare, ţi-am pregătit o selecţie de jocuri pe care cei doi copii ai tăi le pot juca împreună, în concordanţă cu etapele de dezvoltare ale mezinului nou-apărut în familia voastră.

Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de recoltare și stocare a celulelor la cele mai înalte standarde. Baby Stem asigură calitatea serviciilor, colaborând cu cea mai importantă bancă de celule stem din Germania. Mai multe detalii privind procesul de recoltare, aici.

0 – 3 luni

Nou-născutul are abilităţi limitate, dar este pregătit să asculte şi să înveţe.

Priveşte asta! Preşcolarii iubesc să se joace ,,de-a profesorul”, deci prezintă-i fratelui cel mare un plan de lecţie cu şanse mari de reuşită: fă-l să-i arate bebeluşului lucruri din casă precum o păturică sau o jucărie de pluş, iar când mezinul va întinde mânuţa să le ia, încurajează şi felicită ,,profesorul” cu replici de genul – ,,Uite ce ai reuşit să-l înveţi! Bravo!”

Prosteşte-te! În jurul vârstei de 2 luni, bebeluşul poate zâmbi. Acesta e momentul când fratele mai mare poate începe să-i arate diverse feţe amuzante, iar curând cel mic va începe să imite.

Spune-i o poveste! Chiar dacă primul născut nu a învăţat încă să citească, oferă-i o carte cu imagini şi îndeamnă-l să inventeze o poveste pentru cel mic pe baza pozelor. Este un exerciţiu interactiv şi benefic pentru amândoi!

3 – 6 luni

În acest stadiu, bebeluşul va începe să râdă şi chiar se va arăta entuziasmat când fratele său apare. Este momentul ca în relaţia lor să apară jocuri mai complexe.

Fă un spectacol! Cel mare poate interpreta personaje cu ajutorul animăluţelor de pluş, îşi poate asuma roluri cu replici complicate pe care, deşi cel mic nu le va înţelege, va râde pentru că fratele său o face.

Creează o diversiune! Bebeluşul tău are nevoie să stea pe burtică pentru a învăţa să-şi ridice căpuţul, însă cel mai probabil această poziţie îi creează disconfort. Fratele său mai mare îl poate ajuta totuşi să-i placă, prin joacă. Sugerează-i să-i arate o jucărie şi apoi să o poziţioneze chiar în faţa celui mic, dar suficient de departe cât să nu poată ajunge la ea. Astfel, îl va provoca să se întindă pentru a o apuca şi îl va încuraja cu blândeţe, un mod excelent de a consolida o relaţie frumoasă.

6 – 9 luni

Până la această vârstă, bebeluşul a învăţat deja să stea in funduleţ fără ajutor, performanţă ce în ochii celui mare îl face să pară un partener de joacă plin de potenţial. Nu e chiar aşa, dar există câteva jocuri în care cei doi se pot implica cu succes acum.

Demolează! Următorul scenariu poate părea un coşmar pentru fratele cel mare – petrece ore întregi chinuindu-se să construiască un turn din lego, iar mezinul nu ezită niciun moment înainte de a-l strica. Dar ce ar fi să transformăm acest deznodământ în însăşi miza jocului? Aşadar, admiră creaţia celui mare şi laudă-i străduinţa, iar apoi provoacă-l pe cel mic să dărâme clădirea! Din motive de siguranţă, folosiţi cuburi de spumă sau piese lego cu colţurile rotunjite.

Faceţi gălăgie! Oferă-le amândurora câteva instrumente pentru copii (xilofon, orgă electrică, tamburină) şi lasă-i să concerteze! Tu şi soţul tău puteţi fi spectatorii demersului lor artistic. Distraţi-vă!

9 – 12 luni

Bebeluşul devine din ce în ce mai activ: se târăşte, apucă tot ce prinde şi este foarte curios. De asemenea, va începe să-şi imite fratele.

Jucaţi ,,Pititea”! La această vârstă, bebeluşii încep să înţeleagă că un lucru există şi dacă noi nu îl putem vedea, iar această idee îi poate părea foarte interesantă. Aşadar, propune-i fratelui mai mare să se ascundă şi să reapară de după canapea, sau să acopere o jucărie cu o pătură. Cu siguranţă îi va smulge un zâmbet bebeluşului.

Plimbaţi-vă! Pe măsură ce se apropie de încheierea primului an de viaţă, bebeluşul va începe să facă, stângaci, primii paşi. Asigură-te că pe fundal se aude o muzică antrenantă (pentru a transforma întreaga activitate într-un joc), şi propune-i celui mare să-l înveţe să meargă. Înainte ca tu să-ţi dai seama, vor alerga împreună în parc!

Există o multitudine de jocuri pe care cei mici vor fi mai mult decât încântaţi să le încerce, aşa cum tu ai o mulţime de modalităţi de a le arăta afecţiunea şi grija. Una dintre ele este recoltarea de celule stem, demers în care Baby Stem, partener unic Seracell în România, te poate ajuta.

Seracell este banca numărul unu de celule stem din Germania şi printre puţinele bănci de celule stem ce au obţinut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării si stocării probelor biologice.Voteaza 10 moduri în care fratele cel mare şi bebeluşul se pot juca împreună: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile