Sunt atâtea că am putea aduna un întreg compendiu, cu toate astea am selectat câteva mai răspândite şi mai interesante de disecat.

Mitul 1:Multă linişte, odihnă şi relaxare. Da, femeile însărcinate trebuie protejate mai mult, cu toate astea sarcina nu este o boală, iar femeile gravide nu se tranformă peste noapte în vaze de cristal. Dacă medicul curant vă transmite că totul este bine, că sarcina se dezvolată în ritm normal, că nu există riscul unui avort spontan şi nu vă recomandă să staţi mai mult în pat – păstraţi-vă ritmul cu care aţi fost obişnuită până la naştere. Nu are rost să evitaţi plimbările cu bicicleta, înotul sau plimbările în parc.

Mitul 2: Sarcina nu schimbă nimic. Nu este întotdeauna aşa. S-ar putea ca biroul în care lucrăm să ni se pară dintr-o dată neaerisit, să ni se pară prea cald (chiar dacă stăm şi cu geamul şi aerul condiţionat deschis); în maşină va părea dintr-o dată că miroase prea tare a benzină, mirosul din cafeneaua îndrăgită poate provoca senzaţia de greaţă, iar în trimestrul al treilea s-ar putea să ştiţi deja toate veceurile publice în drum spre serviciu.

Mitul 3: Nu-ţi vopsi părul în timpul sarcinii. Cu toate că vopseaua de păr este fără îndoială toxică, cantitatea de toxine care se eliberează în sânge la vopsirea părului este infimă, aşa încât nu va afecta în niciun fel copilul.

Mitul 4: Sexul în sarcină este interzis. Fătul este protejat atât de placentă, cât şi de lichidul amniotic. Este destul de greu să-l răneşti, aşa încât sexul în timpul sarcinii nu prea are cum să-l afecteze în sens negativ. Poate chiar dimpotrivă. Ţinând cont că în timpul sexului se elimină în sânge o cantitate importantă a hormonului fericirii, acest lucru poate doar să ajute la dezvoltarea bebeluşului.

Mitul 5: Prima naştere este întotdeauna cea mai grea. Nu este aşa. Prima naştere poate fi cea mai prelungită şi doar în combinaţie cu frica noastră de necunoscut şi faţă de durere. Conform statisticilor aproximativ 70% din problemele care apar la naştere sunt cauzate de frica de durere. Tocmai de aceea, o idee bună este participarea la cursurile pentru gravide şi citirea articolelor de specialitate. Necunoaşterea sperie şi inhibă mai mult decât am crede.

Mitul 6: Femeia însărcinată nu are voie să consume citrice şi fructe roşii pentru că bebeluşul se poate naşte predispus la alergii. Cu câţiva ani în urmă s-au făcut nişte studii interesante în Japonia. Femeile însărcinate au fost împărţite în două categorii: femeile din prima grupă puteau să consume portocale, cele din grupa a doua nu aveau voie. După naştere tuturor femeilor li s-a adăugat în regimul alimentar şi consumul de citrice. S-a dovedit că procentul reacţiilor alergice a fost mai mare în grupul copiilor ale căror mămici nu au consumat portocale în timpul sarcinii. Trebuie însă să respectăm măsura în toate.

Mitul 7: În timpul sarcinii trebuie să mănânci pentru doi. Mâncarea trebuie să fie variată, să conţină tot de ce are nevoie bebluşul şi viitoarea mămică, alimentele trebuie să fie proaspete. Îngrăşarea excesivă şi rapidă în sarcină poate chiar cauza probleme la naştere, aşa încât nu este chiar o opţiune bună.

Mitul 8: Sexul copilului poate fi determinat după forma burţii. Mai exact, dacă mămica are burta rotundă ca un măr atunci copilul va fi fată, dacă are burtica alungită ca un pepene roşu- băiat. Forma burţii ţine de mulţi factori: elasticitatea muşchilor abdomenului, forma şi întinderea oaselor bazinului, nu doar de sexul copilului. Deşi, uneori acest mit ne ajută să ghicim corect sexul copilului :).

Mitul 9: Burta mare – copil mare. Nu e chiar aşa. Ţine mai mult de constituţia mamei. Dacă vorbim despre o femeie mai înaltă, mai slabă şi mai osoasă burtica rămâne mult timp neobservată. Şi invers – mămicile mai mici de statură au aparent burta mai mare, mai repede de observat.

Mitul 10: Ca să naşti un copil frumos, talentat şi inteligent trebuie să asculţi cât mai multă muzică clasică şi să priveşti ceea ce bucură ochiul. Nu ştim ce au ascultat mamele lui Aristotel, Platon, Eminescu, Puşkin, Tolstoi, Blaga, Einstein, cum nu ştim nici la ce s-au uitat mamele celor mai frumoase femei pe care le cunoaştem. Cele menţionate mai sus ţin foarte mult de combinaţia fericită a moştenirii genetice şi a mediului în care se dezvoltă fătul. Iar influenţa muzicii clasice asupra bebeluşui nu a fost încă demonstrată. Putem cel mult să spunem că o mămică relaxată şi fericită va avea o influenţă foarte pozitivă asupra copilului. Dacă pe mămică ascultarea muzicii clasice o face fericită, probabil hormonul fericirii va ajunge prin sânge şi la copil.

Mitul 11: Sarcina nu e boală. Este foarte adevărat. Cu toate acestea, organismul viitoarei mămici suferă schimbări. Bolile cronice de care suferă se pot acutiza pe timpul sarcinii, sau pot apărea altele noi. Iar îmbolnăvirea mamei poate afecta într-un fel şi fătul. De exemplu: o mămică cu amigdalită cronică care suferă un puseu de amigdalită în sarcină riscă să-i transmită această afecţiune şi fătului şi să-l facă mult mai predispus la aceasta când va creşte. Tocmai de aceea aveţi mai multă grijă de sănătate pe timpul gravidităţii, luând aminte la toate sfaturile medicului curant.

Mitul 12: Nu ai voie să ridici în sus mâinile, pentru că se poate încurca cordonul obilical. Nici vorbă de aşa ceva (oare de unde a luat naştere acest mit?) Faptul că mămica va ridica mâinile sus, şi le va pune după cap sau se va întinde puţin nu are nicio legătură cu procesul menţionat mai sus.

ce mituri sunt despre sarciniSă fii viitoare mămică nu e deloc simplu, uneori e chiar un act de curaj într-un mediu semănat cu contradicţii şi mituri de tot felul. Aşa că vă urăm mult curaj şi curiozitatea de a vă informa din surse credibile. În definitiv, sarcina şi naşterea sunt procese îndelung studiate şi cunoscute.Nota pentru 12 Mituri Despre Sarcină: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile