Cuprins

Ce sunt malformaţiile congenitale?

Malformația congenitală reprezintă un defect fizic prezent la un bebeluș la naștere, care poate implica multe părți diferite ale corpului, inclusiv creierul, inima, plămânul, ficatul, oasele și tractul intestinal. Malformația congenitală poate fi genetică, poate rezulta din expunerea fătului la un factor malformant (precum alcoolul sau fumatul) sau poate fi de origine necunoscută. Exemplele includ defecte cardiace, buza de iepure, spina bifida, defecte ale membrelor și sindromul Down.

Principala cauză a prezenței acestor probleme o reprezintă abaterile de la dezvoltarea embrionară normală, ce pot determina handicap mental sau fizic. S-au identificat 4000 de anomalii de structură, ce variază de la forme minore până la grave şi foarte grave.

Care sunt cauzele malformaţiilor congenitale?

Majoritatea bebelușilor cu defecte congenitale se nasc din părinţi fără probleme serioase de sănătate, care nu prezintă factori de risc în această direcţie. Există situaţii în care viitoarea mămică respectă pas cu pas indicaţiile medicului obstretician şi cu toate acestea da naştere unui bebeluș cu probleme de sănătate.

60% dintre cauzele defectelor din naştere sunt necunoscute. Obiceiurile personale, stilul de viaţă, expunerea la diferite substanţe toxice la locul de muncă, factorii de mediu pot contribui la apariţia malformaţiilor congenitale. Cu toate acestea, rămân multe întrebări fără răspuns despre natura exactă a factorilor predispozanţi.

Copii cu buza de iepure

Buza de iepure și alungirea palatului prezintă malformații facială și orală care apar foarte devreme în timpul sarcinii, în timp ce copilul se dezvoltă în interiorul mamei. Rezolvarea rezultă atunci când nu există suficient țesut în zona gurii sau buzelor și țesutul disponibil nu se unește corect. Denumirea medicală este cunoscută sub numele de cheiloschizis.

Palatul despicat este o despărțire fizică sau o separare a celor două laturi ale buzei superioare și apare ca o deschidere sau un spațiu îngust în pielea buzei superioare. Această separare se extinde adesea dincolo de baza nasului și include oasele maxilarului superior și / sau gumei superioare.  În termeni medicali, această anomalie se numește palatul despicat de palatoschizis şi uneori poate apărea împreună cu buza de iepure, reprezentând un tip de malformaţie congenitală cauzată de dezvoltarea facială anormală din timpul perioadei de sarcină.  Studiile au demonstrat că aproximativ 1 din 700 de copii se nasc cu această anomalie, ce poate afecta inclusiv ochii, nasul, obrajii şi fruntea.

Cauzele buzei de iepure

În cele mai multe cazuri, anomalia buzei de iepure nu este cunoscută. Aceste condiții nu pot fi prevenite. Se consideră faptul că datorează unui mix de factori genetici și de mediu. Se pare că există o șansă mai mare ca un nou-născut să nu sufere de această problemă în situația în care un frate mai mare, părinte sau rudă a suferit de această problemă.

O altă cauză potențială poate fi legată de un medicament pe care o mamă îl poate lua în timpul sarcinii. Unele medicamente pot determina buza despicată. Printre acestea se numără: medicamente anti-convulsii / anticonvulsivante, medicamente pentru acnee care conțin Accutane și metotrexat, un medicament utilizat în mod obișnuit pentru tratarea cancerului, artritei și psoriazisului. Cercetările prezente încearcă să determine dacă administrarea de acid folic poate reduce incidenta buzei de iepure.

Factorii genetici ai malformaţiilor congenitale la făt

Viitori părinţi se îngrijorează adesea de ereditatea malformațiilor genetice, în situația în care unul din părinţi a suferit de o modificare cromozomială neobişnuită. Nu întotdeauna această anomalie va fi transmisă urmaşilor. Există, însă, câteva posibilităţi pentru fiecare sarcină, în care o mutaţie genetică poate fi moştenită sau întâmplătoare:

  1. Tatăl sau mama transmit mai departe o genă modificată
  2. Niciunul dintre părinţi nu are vreo problemă, mutaţia petrecându-se în momentul fecundării ovulului, independent de vreunul dintre cei doi părinţi!

copii cu buza de iepureDe îndată ce copilul tău s-a născut, sănătatea lui este pe primul loc. Asigură-i un viitor lipsit de griji prin recoltarea de celule stem. Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania aduce experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitaţi www.babystem.ro.Nota pentru 3 factori care determină malformaţiile congenitale ale fătului. Ce trebuie să eviţi în timpul sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 note, media: 3,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile