Dacă aveți depresie netratată, este posibil să nu vă aflați în starea de spirit optimă pentru o îngrijire prenatală ideală sau pentru a purta de grijă alimentației, activităților și schimbărilor ce apar în timpul sarcinii. Experiența depresiei majore în timpul sarcinii este asociată cu un risc crescut de naștere prematură, scăderea greutății la naștere, scăderea creșterii fetale sau alte probleme pentru copil. Depresia instabilă în timpul sarcinii crește, de asemenea, riscul depresiei postpartum, încetarea anticipată a alăptării și dificultatea de conectare cu bebelușul.

Antidepresivele sunt o opțiune de tratament primar pentru majoritatea tipurilor de depresie. Dar există beneficii și riscuri care trebuie luate în considerare la administrarea de antidepresive în sarcină. Iată ce trebuie să știți.

Lăsată netratată, depresia poate afecta bebelușul în timpul sarcinii

Depresia maternă poate avea consecințe asupra nou-născuților. Pentru femeile care se sunt însărcinate, sarcina este destul de grea, chiar și fără depresie, dar aceasta poate să agraveze insomniile, să vă lase fără motivație de a mânca sănătos și să crească riscul de greață, vărsături sau hipertensiune arterială.  Anumite studii arată că și bebelușii suferă de simptomele depresiei mamei lor: expunerea în uter la depresie este legată de malformații infantile, probleme cardiace, naștere prematură și greutate mică la naștere. Ca bebeluși, ei pot ajunge mai iritabili și mai puțin empatici, activi și atenți decât bebelușii născuți de mame care nu suferă de depresie.  

Doctorul poate prescrie antidepresive în timpul sarcinii

Decizia de a utiliza antidepresive în timpul sarcinii se bazează pe echilibrul dintre riscuri și beneficii. Per total, riscul de defecte congenitale și alte probleme pentru copiii mamei care iau antidepresive în timpul sarcinii este foarte scăzut. Cu toate acestea, câteva medicamente s-au dovedit a fi sigure în timpul sarcinii și anumite tipuri de antidepresive au fost asociate cu un risc mai ridicat de complicații pentru copii.

Dacă utilizați antidepresive în timpul sarcinii, medicul dumneavoastră va încerca să minimizeze expunerea copilului la medicamente. Acest lucru se poate face prin prescrierea unui singur medicament (monoterapie) la cea mai mică doză eficientă, în special în timpul primului trimestru de sarcina.

Întreruperea antidepresivelor în timpul sarcinii nu este tot timpul o opțiune

Dacă încetați să luați antidepresive în timpul sarcinii, riscați o revenire a depresiei cu complicații asociate, cum ar fi agravarea stării de spirit, incapacitatea de a avea grijă de propria persoană sau de sarcină și depresia postpartum sau psihoza postpartum.

Dacă aveți depresie și sunteți gravidă sau vă gândiți să rămâneți însărcinată, este important să vă adresați medicului dumneavoastră. Nu este ușor să decideți cum să tratați depresia în timpul sarcinii. Riscurile și beneficiile administrării medicației în timpul sarcinii trebuie cântărite cu atenție pentru a face o alegere în cunoștință de cauză, care vă oferă,  atât dumneavoastră cât și bebelușului, cea mai bună șansă pentru sănătatea pe termen lung.

vietnam-those-pregnancy-woman-157925Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piața din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eșantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.Voteaza 3 lucruri pe care trebuie sa le știi despre luarea antidepresivelor înainte și în timpul sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile