3 poziții ale fătului în burta

Bebelușii din pântece pot fi foarte energici, luând diferite poziții în timpul perioadei de sarcină. Majoritatea femeile gravide vor afirma faptul că bebelușii lor încep întotdeauna „gimnastica” înainte de culcare. Când se apropie data nașterii, importanța poziției copilului devine mai puțin o glumă, ci un punct serios de discuție. Diferitele poziții pe care bebelușul le poate lua în pântece vor juca un rol important în felul în care se nasc.

Capul în jos

Majoritatea copiilor se întorc cu o frecvență foarte mare pe parcursul sarcinii, dar, în general, ajung în poziția „cu capul în jos” în jurul intervalului de la 33 până la 36 săptămâni. Capul în jos înseamnă literalmente că bebelușul își îndreaptă capul spre canalul de naștere, iar picioarele sale, atunci când acestea sunt complet întinse, se află în vecinătatea coastelor mamei sale. Bebelușii la această vârstă gestațională avansată stau cel mai adesea în poziția „cu capul în jos” pentru restul sarcinii și nu se pot mișca la fel de mult ca în lunile anterioare, în principal din cauza constrângerii spațiului.

Poziția „pelviană”

Patru copii din 100 de nașteri se află intr-o poziție cu picioarele în jos. Poziția pelviană este poziția în care fesele sau picioarele copilului sunt cele mai apropiate de canalul de naștere. Capul unui bebeluș este mai aproape de coastele mamei. Această poziție este mai puțin de dorit decât poziția „cu capul în jos” pentru naștere, iar acești bebeluși prezintă un risc crescut de defecte congenitale sau de traume în timpul nașterii. Medicul tău poate încerca să întoarcă bebelușul sau, în cele din urmă, să apeleze la o operație de cezariană. Anomaliile anatomice ale copilului sau forma uterului pot împiedica copilul să se întoarcă.

Poziția transversală

Atunci când fătul se află orizontal în burta înseamnă că este în poziția transversală. Această poziție este extrem de rară, întrucât majoritatea bebelușilor se întorc de la sine „cu capul în jos” atunci când mai este puțin timp până la naștere. Dacă acest lucru nu se întâmplă, va trebui să faci operația de cezariană.

Acest lucru se datorează faptului că există un risc mic de prolaps a cordonului ombilical (care iese din uter înaintea bebelușului) atunci când apa ta se rupe. Prolapsul cordonului ombilical este o urgență medicală și copilul trebuie născut foarte rapid prin cezariană, dacă se acest lucru se întâmplă.

pozitia fatului in burtaBaby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.

Nota pentru 3 poziții ale fătului în burta: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 1,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile