Bebelușii din pântece pot fi foarte energici, luând diferite poziții în timpul perioadei de sarcină. Majoritatea femeile gravide vor afirma faptul că bebelușii lor încep întotdeauna „gimnastica” înainte de culcare. Când se apropie data nașterii, importanța poziției copilului devine mai puțin o glumă, ci un punct serios de discuție. Diferitele poziții pe care bebelușul le poate lua în pântece vor juca un rol important în felul în care se nasc.

Capul în jos

Majoritatea copiilor se întorc cu o frecvență foarte mare pe parcursul sarcinii, dar, în general, ajung în poziția „cu capul în jos” în jurul intervalului de la 33 până la 36 săptămâni. Capul în jos înseamnă literalmente că bebelușul își îndreaptă capul spre canalul de naștere, iar picioarele sale, atunci când acestea sunt complet întinse, se află în vecinătatea coastelor mamei sale. Bebelușii la această vârstă gestațională avansată stau cel mai adesea în poziția „cu capul în jos” pentru restul sarcinii și nu se pot mișca la fel de mult ca în lunile anterioare, în principal din cauza constrângerii spațiului.

Poziția „pelviană”

Patru copii din 100 de nașteri se află intr-o poziție cu picioarele în jos. Poziția pelviană este poziția în care fesele sau picioarele copilului sunt cele mai apropiate de canalul de naștere. Capul unui bebeluș este mai aproape de coastele mamei. Această poziție este mai puțin de dorit decât poziția „cu capul în jos” pentru naștere, iar acești bebeluși prezintă un risc crescut de defecte congenitale sau de traume în timpul nașterii. Medicul tău poate încerca să întoarcă bebelușul sau, în cele din urmă, să apeleze la o operație de cezariană. Anomaliile anatomice ale copilului sau forma uterului pot împiedica copilul să se întoarcă.

Poziția transversală

Atunci când fătul se află orizontal în burta înseamnă că este în poziția transversală. Această poziție este extrem de rară, întrucât majoritatea bebelușilor se întorc de la sine „cu capul în jos” atunci când mai este puțin timp până la naștere. Dacă acest lucru nu se întâmplă, va trebui să faci operația de cezariană.

Acest lucru se datorează faptului că există un risc mic de prolaps a cordonului ombilical (care iese din uter înaintea bebelușului) atunci când apa ta se rupe. Prolapsul cordonului ombilical este o urgență medicală și copilul trebuie născut foarte rapid prin cezariană, dacă se acest lucru se întâmplă.

pozitia fatului in burtaBaby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.Nota pentru 3 poziții ale fătului în burta: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 1,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile