3 soluţii utile pentru prevenirea vergeturilor în timpul sarcinii!

Cuprins

Vergeturile afectează aproximativ 80% din viitoarele mămici. Fie că apar în timpul sarcinii, fie după nașterea bebelușului, în perioada în care organismul tău își va receni la normal, acestea nu trec cu vederea femeile însărcinate. Nu doar viitoarele mămici suferă de aceste  semne pe piele, dar şi la celelalte femei, fiind prezente în mod special la cele care practică mult sport, adolescente şi la persoanele care fluctuează în greutate.

Vergeturile din timpul sarcinii sunt un rezultat natural al întinderii pielii din jurul abdomenului pentru a găzdui burtica în creștere. Aflați cum puteți preveni apariția vergeturilor prin modificări ale stilului de viață, un nou regim de îngrijire a pielii și întreținerea după nașterea bebelușului.

Ce sunt vergeturile?

Vergeturile reprezintă leziuni cicatriciale cauzate de ruperea fibrelor de colagen de la nivelul dermului. La început, vergeturile sunt linii neregulate, roşii, roz, violet sau maro închis, cu lungime şi grosime variabilă. Cu timpul, se deschid la culoare şi devin albicioase, mai greu de observat. Cele mai frecvente regiuni în care apar sunt abdomenul, sânii, braţele, coapsele, şoldurile şi fesele.

Cauzele apariţiei vergeturilor?

Pielea este formată din 3 straturi principale: epiderma (stratul exterior), dermă (stratul de mijloc), stratul subcutanat sau hipodermic (stratul cel mai profund). Semnele din derma – stratul de mijloc al pielii – apar atunci când ţesutul conjuctiv este „ întins” dincolo de puterea sa de flexibilitate, din cauza expansiunii rapide sau contratiei pielii. Când pielea este întinsă, colagenul este slăbit şi ciclul sau de producţie este întrerupt. Rezultatele sunt: cicatrici fine sub stratul superior al pielii. Iniţial semnele sunt de culoare roz sau roşu, dar în timp, se albesc şi apar vergeturile sub formă de cicatrici fine.

În general, sarcina este principala cauză a formării vergeturilor. De asemenea, nutriţia deficitară dar şi secreţia crescută a hormonilor glandelor suprarenale pot duce la ruperea ţesutului conjunctiv şi apariţia vergeturilor.

Soluţii utile pentru prevenirea vergeturilor în timpul sarcinii

Tratarea vergeturilor poate fi sau nu eficienta, în funcţie de stadiul în care se afla ele. În cazul în care acestea au o vechime mai mare (sunt deja alb-sidefii) se urmăreşte ameliorarea lor. În concluzie, singurul tratament viabil este de fapt prevenţia lor. Ce poţi face aşadar pentru a preveni nesuferitele vergeturi?

  • Adopta o dietă sănătoasă şi variată (fructe, legume, alimente bogate în vitaminele A şi E). Acesta va fi un avantaj, atât pentru dezvoltarea bebeluşului, cât şi pentru pielea ta. Nu uita de hidratarea pielii cu minim doi litri de lichide zilnic.
  • Hidratează-ţi pielea şi din exterior cu produse anti-vergeturi, special concepute pentru gravide. Cu cât pielea este mai hidratata, cu atât va fi mai elastică, micşorând astfel riscul apariţiei vergeturilor. Sunt ideale produsele care conţin vitamina A, E, acid hialuronic, pantenol, uleiuri vegetale. Un masaj uşor cu mişcări circulare la nivelul sânilor, abdomenului şi feselor în fiecare zi va stimula circulaţia pielii, prevenind astfel apariţia inesteticelor semne. Cremele nu vor reuşi să înlăture însă vergeturile deja existente.
  • Practica sport pentru a reuşi să menţii sub control numărul de kilograme acumulate!

Dacă îți dorești diminuarea vergeturilor sau schimbarea pigmentului lor, perioada ideală pentru a apela la terapia prin laser este după ce ai dat naștere copilului tău. Acest procedeu îți va ajuta pielea să revină cât mai aproape de culoarea naturală a epidermei tale.

vergeturi în sarcinaUn lucru este sigur: vergeturile nu-ţi pun sănătatea în pericol, ci sunt cel mult o problemă de estetică. Tot ceea ce trebuie să faci este să te concentrezi pe sănătatea bebeluşului tău. Apelează la serviciile oferite de Baby Stem pentru a-i asigura micuţului tău o viaţă lipsită de griji. Baby Stem aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitați babystem.ro

Nota pentru 3 soluţii utile pentru prevenirea vergeturilor în timpul sarcinii!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile