4 analize pe care gravidele trebuie să le facă!

Testele medicale pe care trebuie să le faci dacă urmează să devii mamă pot fi copleșitoare, dar având în vedere că nu mai e doar viața ta în joc ci și a copilului tău este vital să te asiguri că ambii sunteți sănătoși. Este important să-ți faci toate analizele la timp și astfel te vei bucura de o naștere sănătoasă și ușoară.

Dacă ai un istoric familial de boli este foarte important să acorzi o atenție mai mare analizelor pe care trebuie să le efectuezi, așadar sfătuiește-te cu doctorul tău pentru a știi ce teste trebuie să faci în această perioadă.

Iată care sunt cele mai importante analize medicale pe care trebuie să le faci în timpul sarcinii pentru a te putea bucura liniștită de această perioadă frumoasă din viața ta.

Testul cu ultrasunete pentru transluciditatea nuchală fetală (NT). Screening-ul translucidional Nuchal utilizează un test cu ultrasunete pentru a examina zona din spatele gâtului fetal pentru creșterea fluidului sau îngroșarea.

Analiza translucentă nucală

Analiza cu ultrasunete pentru translucența nucală fetală este un test pe care nu trebuie să-l ocoliți. Screening-ul translucidității nucale măsoară spațiul transparent la nivelul țesutului din spatele gâtului copilului.

Analiza de sânge

Două analize de sânge materne. Testele de sânge măsoară 2 substanțe găsite în sângele tuturor femeilor gravide:

· Sarcina asociată cu proteinele plasmatice (PAPP-A) – o proteină produsă de placentă la începutul sarcinii. Nivelurile anormale sunt asociate cu un risc crescut de anomalii cromozomiale.
· Gonadotropina corionică umană (hCG) – un hormon produs de placentă la începutul sarcinii. Nivelurile anormale sunt asociate cu un risc crescut de anomalii cromozomiale.

Analiza pentru diabet

Între săptămâna 24-28 este bine sa faci un test pentru diabet. Unele femei pot dezvolta diabetul gestional care de obicei se rezolvă după ce naști. Dacă ai Rh negativ este bine să-ți verifici și anticorpii.

Analiză pentru streptococ, sifilis și gonoree

La sfârșitul sarcinii, între săptămânile 32-36 poți fi retestat pentru sifilis și gonoree precum și pentru streptococul grupei B, un tip de bacterie care poate provoca meningită sau infecții sanguine nou-născuților. Dacă se va întâmpla să fii testat pozitiv cu acest virus ți se vor administra antibiotice în timpul travaliului, dar și atunci când dai naștere copilului pentru a reduce la minim riscul transmiterii bacteriei către bebeluș.

sarcina analizeBaby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem și este partenerul exclusiv al Seracell. Seracell funcţionează în strânsă legatură cu Facultatea de Medicină a Universităţii Rostock, una dintre cele mai vechi universităţi din nordul Europei.Viața copilului tău este primordială, de aceea noi dorim să îți oferim cele mai bune servicii. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.