4 beneficii pe care le resimți dacă consumi căpșuni în timpul sarcinii

 

Gravidele sunt foarte atente cu privire la alimentele pe care le consumă. Cele mai multe se gândesc dacă există efecte secundare negative atunci când mănâncă anumite legume sau fructe. Însă căpșunile sunt o variantă sănătoasă și plină de vitamine în momentul în care simți nevoia să mănânci ceva dulce.

BabyStem îți prezintă câteva beneficii pe care le vei resimți dacă vei consuma căpșuni în timpul sarcinii:

Căpșunile pot fi consumate atât crude, cât și sub formă de suc sau gem. Cel mai bine este să le mănânci ca atare, sau combinate într-o salată cu fructe, pentru a beneficia de vitaminele și substanțele nutrivite pe care le conțin. Căpșunile au fost adesea folosite pentru a scădea colesterolul și sunt recomandate pentru cei care doresc să își mențină o greutate echilibrată, fiind un aliment plin de vitamine și antioxidanți. Vezi cum te poate ajuta consumul de căpșuni în timpul sarcinii.

Sunt bogate în vitamina C

Căpșunile sunt o sursă naturală de vitamina C și este plină de antioxidanți care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire și protejează organismul de deteriorarea radicalilor liberi. De asemenea, căpșunile pot ajuta la întărirea imunității tale și a fătului tău.

Conțin acid folic

Acidul folic este foarte benefic pentru sănătatea femeilor însărcinate și poate ajuta la formarea globulelor roșii, a eritrocitelor și la dezvoltarea sistemului nervos. Căpșunile conțin cantități semnificative de acid folic, esențial în timpul sarcinii pentru prevenirea defectelor de tub neural și pentru reducerea riscului de naștere prematură.

Sunt bogate în minerale și fier

Dacă suferi de anemie când ești însărcinată, este bine să consumi căpșuni, datorită aportului lor de fier și mangan. De asemenea, consumul regulat de căpșuni asigură o parte importantă din necesarul zilnic de potasiu, eficient pentru buna funcționare a inimii. Și nu în ultimul rând, căpșunile conțin iod, care ajută la funcționarea creierului și la dezvoltarea sistemului nervos la făt.

Conțin vitamina A și E

Vitamina A poate ajuta la formarea oaselor și dinților bebelușului, dar și la dezvoltarea inimii, ochilor și a sistemului imunitar. De asemenea, un aport regulat de vitamina A te poate ajuta să te refaci mai repede după naștere.
De asemenea, în timpul sarcinii, multe femei se confruntă cu erupții cutanate, acnee, schimbarea culorii tenului. Aici intervine vitaminele A și E din căpșuni te pot ajuta să depășești aceste probleme și să te bucuri de acea ,,aură strălucitoare” de viitoare mămică.

Când să eviți consumul de căpșuni?

Ca orice alt fruct, căpșunile pot avea și efecte secundare sau reacții alergice. În primul rând trebuie să te asiguri că sunt bine spălate înainte de a le mânca și, dacă simți că ceva nu este în regulă, consultă un medic. S-ar putea să ai alergie. Această alergie ar putea fi ereditară, așa că vezi dacă cineva din familia ta a mai avut probleme similare.

De asemenea, limitează consumul de căpșuni pentru o vreme dacă îți apar eczeme pe piele sau dacă ai diaree, crampe ori senzație de greață și vărsături. Alte semnale de alarmă pot fi și problemele cu respirația sau umflarea cavității orale. În oricare dina ceste cazuri, este bine să vorbești cu medicul tău pentru a vedea dacă aceste fructe sunt într-adevăr benefice pentru tine sau în ce cantități ai voie să le consumi.

căpșuni în timpul sarcinii Baby Stem, partener exclusiv al Seracell în România, garantează servicii de cea mai bună calitate în domeniul stocării și prelucrării celulelor stem. Seracell este acreditată de Good Manufacturing Practice, fiind considerată banca de celule stem numărul 1 în Germania. Seracell funcţionează în strânsă legatură cu Facultatea de Medicină a Universităţii Rostock, una dintre cele mai vechi universităţi din nordul Europei și are în portofoliu peste 1000 de tratamente cu celule stem. Vezi mai multe pe site-ul www.babystem.ro.

Nota pentru 4 beneficii pe care le resimți dacă consumi căpșuni în timpul sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile