4 remedii pentru insomniile în timpul sarcinii

Este posibil ca odată cu sarcina să apară și insomniile din mai multe motive. Oricare ar fi motivul, este important să înțelegi că insomnia nu dăunează copilului tău. Insomnia în timpul sarcinii este normală și afectează aproximativ 78% dintre femeile gravide.

Insomniile în timpul sarcinii pot apărea din varii motive, cum ar fi disconfortul cauzat de dimensiunea crescută a abdomenului, durerile de spate, arsurile, frecvența urinării în timpul nopții, vise frecvente, dar și din cauza modificărilor hormonale.

BabyStem ți-a pregătit o serie de remedii pentru a combate insomniile din timpul sarcinii:

Mânâncă o cină sănătoasă

Încearcă să te bucuri de o cină sănătoasă, dar pentru a reduce șansele de a avea arsuri la stomac, încearcă să mânânci lent. Dacă iei cina cu câteva ore înainte de culcare te poate ajuta să eviți senzația de stomac plin. Dacă ți se face foame înainte de culcare încearcă să mânânci o gustare ușoară. Ceva bogat în proteine poate menține nivelul de zahăr din sânge constantă în timpul nopții. Un pahar cald cu lapte te poate ajuta să dormi mai bine.

Relaxează-te înainte de somn

Practică meditația sau încearcă tehnici și exerciții de relaxare. Yoga te poate ajuta sa obții echilibrul fizic, dar și mental de care ai nevoie înainte de somn. Aceste metode sunt predate adesea la clasele speciale pentru femei gravide. Nu trebuie ignorate pentru ca aceste modalități te pot ajuta să eviți insomniile.

Confortul este esențial

Creează-ți ambientul perfect care să-ți inducă o stare de relaxare totală. Este foarte important să te simți confortabil în camera în care îți parcurgi orele de somn. Dacă întâmpini probleme din cauza schimbărilor din organismul tău, încearcă să porți haine cât mai comode, în care să te simți bine și să-ți găsești o poziție preferată pentru a adormi cât mai repede.

Practică exerciții

insomnii gravideExercițiile fizice pot avea un impact major pentru somnul tău. Acestea te ajută atât pe tine, cât și pe bebelușul tău. Datorită efortului la care te expui practicând exerciții vei reuși astfel să-ți consumi energia, iar acest lucru te va ajuta să ai un somn liniștit.

Baby Stem îți oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem și este partenerul exclusiv al Seracell. Viața copilului tău este cea mai importantă, de aceea noi dorim să îți oferim cele mai bune servicii. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.