5 aspecte importante legate de somnul bebelușilor

Pe piață există din ce în ce mai multe manuale care îi învață pe cei noi în „meserie cum să devină niște părinți buni pentru copiii lor.

Alimentația, orele de joacă, problemele medicale, somnul, toate acestea sunt aspecte noi pentru proaspeții părinți care, se pot simți, de multe ori asaltați și total nepregătiți. În plus, zecile de variante ale cunoscuților vis – a – vis de normele corecte de creștere ale unui copil nu fac decât să-i afunde și mai rău în abisul teoriilor despre cum se crește „ca la carte un copil.

Somnul celui mic este un subiect controversat, care adună în jurul său păreri care mai de care mai diverse și mai ciudate. De la „liniște totală că doarme bebe”, până la „lasă-l că abia se învață cu zgomotul”, abordarea se întoarce la 180 de grade, în funcție de fiecare familie, în parte.

Înțelepciunea convențională spune că bebelușii nu ar trebui să fie feriți de zgomot, astfel ei ar putea să doarmă în orice mediu, nu neapărat în pătuțul lor, acasă, fără televizor, radio sau voci în jur.

Părinții sunt întotdeauna cei care au rolul de a veghea somnul bebelușilor și asupra sănătății lor. Recoltarea de celule stem la naștere înseamnă nopți și zile lipsite de griji pentru părinți. Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de procesare și depozitare a celulelor stem în laboratoare extrem de bine dotate. Sănătatea copiilor ar trebui să fie în permanentă sub stricta supraveghere a părinților, pentru ca viața de familie să fie una liniștită.

Iată câteva aspecte interesante legate de somnul bebelușilor

 1. Bebelușii dorm profund în primele șase săptămâni de viață

Primele săptămâni alături de cel mic pot fi decente, din punct de vedere al somnului. În această perioadă, nou – născutul petrece destul de mult timp dormind, astfel că nopțile se dovedesc a fi destul de odihnitoare pentru proaspăta mămică.

Povestea frumoasă” ia sfârșit însă pe la aproximativ șase săptămâni, când bebelușul începe să devină atent la mediul înconjurător, să descopere și să fie interesat de ceea ce se întâmplă în jurul său și să se poarte ca atare.

Este perioada în care devine sensibil la orice zgomot, (lătratul unui câine, soneria telefonului), lucru care îi dă bătăi de cap mămicii.

2. Somn – cu zgomot în jur?

A determina un bebeluș să doarmă în timp ce în jurul lui este zgomot, este destul de greu de dus la bun final. Ca și adulții, bebelușii au personalități diferite, acceptă anumiți factori din jurul lor și rezonează cu ei, sau, dimpotrivă, sunt deranjați de zgomote, persoane, alimente pe care le refuză încă din prima clipă.

Există în schimb, metode care ajută bebelușii să fie calmi și mai puțini agitați atunci când în jurul lor este zgomot, dar, chiar și așa, acestea nu garantează că ei vor dormi profund în condițiile date.

 3. Metode de a obișnui bebelușul să doarmă cu zgomot în jurul său

O idee foarte des întâlnită este aceea în care mămicile apelează la diverse sunete, care provin dintr-o singură sursă, pentru a nu deranja bebelușul, pe care le utilizează atunci când cei mici intră la somn. În America, această procedură este cunoscută sub denumirea de „sunet albși este des utilizată în procesul de adormire a bebelușilor.

Aici, ofertele sunt nelimitate: poate fi vorba despre un aspirator, un uscător de păr sau de MP3-uri cu muzică ambientală care să ruleze pe toată perioada în care cei mici dorm.

Grija pentru bebelușii lor îi poate determina pe părinți să exagereze uneori, de aceea, un bun autocontrol va fi întotdeauna o idee bună.

Viitorul celui mic poate și trebuie să fie lipsit de probleme medicale grave, astfel ca recoltarea celulelor stem la naștere este un aspect de care  viitorii părinți ar trebui să fie conștienți. Celulele stem pot fi utilizate în tratarea a peste 85 de boli, precum diverse forme de cancer, limfoame sau diverse tipuri de leucemie. Semnarea unui contract cu o banca de celule stem va permite părinților să pună capul pe pernă și să doarmă liniștiți, la gândul că viitorul copilului lor este pe mâini bune.

Baby Stem este partener Seracell și este alegerea ideală din punct de vedere al prelucrării și al depozitării celulelor stem.

4. Somnul bebelușului poate fi ușor de perturbat

Chiar dacă cel mic și-a făcut un obicei și reușește să adoarmă cu zgomot în jur, este posibil să mai și tresară, din diverse motive. Este foarte important ca acesta să nu fie luat în brațe, astfel, somnul nu îi va fi întrerupt. Aceasta este o greșeală pe care multe mămici o fac, însă, este absolut normal ca cel mic să tresară în timpul somnului, chiar dacă acest lucru nu înseamnă neapărat că se va și trezi.

5. Mediul ideal pentru un somn liniștit

Camera luminoasă, aerul proaspăt, orele de somn bine stabilite și masajul înainte de somn, sunt micile trucuri care fac bebelușii să se odihnească mai bine, lăsând mămicile să se ocupe de treburile din casă sau de hobby-urile lor.

Grija pentru cei mici nu ține cont dacă afară este zi sau noapte, astfel că preocuparea părinților depășește barierele legate de aspectele de confort ale celui mic.

Recoltarea celulelor stem la naștere înseamnă asigurarea unei vieți fără incidente medicale grave, lucru care va conduce la o viață de familie frumoasă, fără necazuri.

Baby Stem aduce în România, datorită parteneriatului cu Seracell, servicii de procesare și stocare ale celulelor stem, la standardele cele mai înalte.

Seracell este banca numărul 1 în Germania, din punct de vedere al recoltării și al eliberării lunare, astfel că Baby Stem este întotdeauna alegerea ideală pentru cei care se pregătesc să devină părinți. În plus, Seracell dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului și dotărilor lor ireproșabile. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.

Nota pentru 5 aspecte importante legate de somnul bebelușilor: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile