5 categorii de fructe permise in timpul alaptarii

Cuprins

Ce fructe ai voie să mănânci în sarcină

În perioada alăptării, alimentația devine extrem de importantă pentru a te asigura că bebelușul tău primește suficiente substanțe nutritive. Cu atât mai bine ar fi să mânânci alimente care îmbunătățesc producția de lapte matern (astfel de alimente sunt cunoscute sub numele de galactagogi) sau calitatea acestuia. Deși ar trebui să stai departe de mai multe lucruri, fructele nu se numără printre ele. Dacă îți place să consumi fructe, atunci verifică lista de mai jos cu cele care au beneficii uimitoare pentru mămicile care alăptează.

Ce fructe ai voie să mănânci în sarcină

1.      Papaya verde

Exact, nu orice fel de papaya. Papaya verde este unul dintre cele mai bune fructe pe care le poți mânca atunci când alăptezi, chiar dacă nu este foare indicat în sarcină. Dacă te întrebi ce este papaya verde, este pur și simplu papaya galben care nu este încă copt! Acesta acționează ca un agent care ajută la lactație prin creșterea producției de hormoni și, prin urmare, favorizează producția de lapte. Papaya verde oferă, de asemenea, vitamine esențiale precum vitaminele A, B, C și E!

2.      Avocado

Aceast super-fruct este grozav pentru multe lucruri, iar alăptarea este unul dintre ele. Acizii grași omega-3, acizii grași omega-6 și acizii grași omega-9 din avocado te ajută să produci un lapte mult mai nutritiv. Ca un bonus, avocado este bogat în acid folic, precum și în vitamina C, vitamina E și potasiu care ajută copilul să crească și să se dezvolte.

3.      Căpșunile

Căpșunile nu sunt numai delicioase, ci conțin și substanțe nutritive esențiale de care micuțul tău are  nevoie pentru dezvoltare. Aceste fructe sunt pline de fier și de vitamine, precum vitamina C, calciu, potasiu și magneziu. În plus, conținutul lor ridicat de apă te va ajuta să rămâi mereu hidratată.

 4.      Bananele

Cum poți să spui nu bananelor? Sunt absolut delicioase și bogate în vitamine și minerale. Este un fruct cu un conținut caloric ridicat perfect pentru această perioadă, conținând și acid folic. Mai mult, bananele sunt bogate în potasiu, ajutând mamele care alăptează să își mențină nivelul electroliților, ceea ce poate ajuta la menținerea unui flux bun al laptelui matern.

5.      Afinele

Afinele au fost întotdeauna cunoscute pentru proprietățile lor uimitoare antioxidante. Se știe faptul că antioxidanții trec foarte ușor prin laptele matern la copil. Afinele sunt, de asemenea, bogate în vitamine și minerale cum ar fi vitaminele A și K, calciu și potasiu. Însă, nu exagera cu gramajul întrucât pot provoca gaze.

Acum că sezonul fructelor a venit, bucură-te din plin de beneficiile acestora!

Nota pentru 5 categorii de fructe permise in timpul alaptarii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 4,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile