ÔÇťC─âr─âmizile care compun via╚ŤaÔÇŁ, a╚Öa am putea descrie ├«n c├óteva cuvinte celulele stem. ╚śtim c─â pentru mul╚Ťi dintre noi este doar o metafor─â, ├«ns─â pentru bolnavii care au nevoie de o nou─â ╚Öans─â la via╚Ť─â reprezint─â o dovad─â palpabil─â. Celulele stem sunt celulele de baz─â ale organismului uman, ele ajut├ónd la crearea organelor, ╚Ťesuturilor ╚Öi chiar a s├óngelui. Pentru c─â s├óngele ombilical este cea mai valoroas─â surs─â de celule stem tinere, na╚Öterea este momentul unic ├«n care acestea pot fi recoltate.

Tuturor ne plac pove╚Ötile frumoase, cu final fericit, ├«ns─â c├ónd acestea sunt inspirate din realitate ╚Öi au un acel pozitiv, pur ╚Öi simplu trebuie spuse mai departe. Stocarea celulor stem a contribuit la oferirea celui mai de pre╚Ť dar: s─ân─âtatea, copiilor cu boli grave, incurabile.

Vorbim ├«n continuare despre cazurile a 5 copii care au primit o a doua ╚Öans─â la via╚Ť─â datorit─â evolu╚Ťiei cercet─ârilor ╚Öi aplic─ârii tratamentelor cu celule stem.

 

 

1. Anemia Fanconi, povestea lui Matthew, 6 ani

Tratament celule stem - Anemia Fanconi╚śtiai c─â primul transplant de celule stem cu succes a avut loc ├«n 1988? Matthew Farrow, un b─âie╚Ťel de 6 ani din Carolina de Nord, a fost diagnosticat cu anemie Fanconi, o boal─â rar─â a s├óngelui. Acest tip de anemie conduce frecvent la cancere precum leucemia, cancerul la nivelul capului ╚Öi al g├ótului. Salvarea lui a venit chiar de la sora sa. ├Änainte ca aceasta s─â se nasc─â, p─ârin╚Ťii au dorit analizarea celulelor din lichidul amniotic pentru a afla dac─â sunt compatibili. Astfel, s-a descoperit c─â ea nu este afectat─â de anemia Fanconi ╚Öi conform testului HLA fra╚Ťii sunt compatibili. HLA (Human Leucocyte Antigens) determin─â compatibilitatea sau incompatibilitatea ┼úesuturilor transplantate (├«ntre donator ┼či primitor). Genele primite de la p─ârin╚Ťi sunt cunoscute sub numele de complex major de histocompatibilitate.

Astfel, la na╚Öterea surorii lui Matthew, s├óngele ombilical a fost prelevat ╚Öi folosit ulterior pentru transplantul de s├ónge vital pentru via╚Ťa b─âie╚Ťelului. Cu toate c─â, ├«n 1988, era considerat─â o procedur─â necunoscut─â, Comitetul Francez De Etic─â Na╚Ťional─â a acceptat transplantul deoarece via╚Ťa lui Matthew era pus─â ├«n pericol, f─âr─â s─â o afecteze ├«n vreun fel pe sora lui, transplantul de m─âduv─â osoas─â nefiind necesar.

Primul transplant de celule stem s-a dovedit un succes, Matthew fiind în prezent un adult sănătos și tată la rândul lui.

 

2. Autism, povestea micu╚Ťei Sarah, 4 ani

├Än iunie 2016, Sarah, ├«n v├órst─â de 4 ani diagnosticat─â cu autism, este acceptat─â s─â intre ├«ntr-un proces de tratament cu celule stem din cadrul centrului de tratament la Universit─â╚Ťii Duke, din Statele Unite. Autismul este o tulburare neuropsihiatric─â care se manifest─â prin deficit de comunicare, interac╚Ťiune social─â sc─âzut─â sau inexistent─â, stereotipii motorii sau verbale. Practic, un copil cu autism are o ├«nt├órziere la nivel intelectual, ca urmare a dezvolt─ârii insuficiente a zonelor creierului responsabile de aceste abilit─â╚Ťi.

Tratamentul efectuat ├«n cadrul centrului medical a fost similar unei transfuzii de s├ónge obi╚Önuite. Sarah a terminat primul tratament ├«n februarie 2017. ├Än primul an, p─ârin╚Ťii ei nu au observat schimb─âri semnificative ├«n comportamentul ei. ├Äns─â, dup─â a doua sesiune de tratament cu celule stem, mama micu╚Ťei Sarah a declarat c─â au ap─ârut schimb─âri spectaculoase. ├Än mai pu╚Ťin de 1 an, limbajul Sarei s-a dezvoltat, astfel dac─â ini╚Ťial spunea doar 2-3 cuvinte, ajunsese s─â foloseasc─â 16 cuvinte. De asemenea, desenele ei pe h├órtie au evoluat de la c├óteva linii simple la imagini detaliate ale florilor. ├Än plus, tantrumurile (tulbur─ârile de opozi╚Ťie fac parte din spectrul autismului) au sc─âzut ca intensitate ╚Öi apari╚Ťie, iar indicele care evaluau competen╚Ťele sociale erau ├«n afara graficelor de specialitate.

 

Vrei să afli mai multe despre tratamente cu celule stem disponibile în acest moment?

Tratamente celule stem Baby Stem

3. Sindromul apraxiei de vorbire, Isabella 3 ani și jumătateTratament celule stem - Apraxie

Sindromul apraxiei de vorbire este o boal─â care afecteaz─â componenta vorbirii. Isabella, o feti╚Ť─â de 3 ani ╚Öi jum─âtate, a fost supus─â unui tratament cu celule stem recoltate la na╚Ötere din cordonul ombilical. ├Än cadrul centrului medical Al Universit─â╚Ťii Duke din Statele Unite ale Americii, Isabellei i s-au efectuat transfuzii cu s├ónge placentar.

 

La trei s─âpt─âm├óni de la transfuzie, p─ârin╚Ťii feti╚Ťei au observat ├«mbun─ât─â╚Ťiri remarcabile la nivelul vorbirii. Dac─â ├«nainte de tratament nu a putut rosti niciodat─â numele fratelui s─âu, vorbirea Isabellei s-a schimbat ├«ntr-at├ót de mult ├«nc├ót a reu╚Öit ├«ntr-o zi s─â spun─â clar ÔÇťVreau s─â stau acas─â cu MatthewÔÇŁ.

 

 

4. Cancer cerebral, Alba 4 ani

Tratament celule stem - cancer cerebralAlba, o feti╚Ť─â de 4 ani din Spania, a devenit primul pacient din ╚Ťara sa care s-a recuperat dup─â opera╚Ťia cauzat─â de cancer cerebral, datorit─â celulor stem prelevate la na╚Ötere din cordonul ombilical. La v├órsta de 2 ani, Alba a fost diagnosticat─â cu o form─â rar─â de cancer cerebral. Tratamentul a constat din extragerea tumorilor ╚Öi un tratament cu chimioterapie pentru a elimina eventualele resturi ale tumorilor.

Pentru c─â ├«n aceste tipuri de cancere sistemul sangvin este aproape distrus, Alba a avut nevoie de un transplant de s├ónge. Acesta s-a f─âcut gra╚Ťie celulelor stem recoltate la na╚Ötere, care au ajutat ├«n accelerarea produc╚Ťiei de trombocite. Dup─â 14 luni de la tratament, sistemul ei sangvin a fost restabilit complet ╚Öi practic a putut reveni la o via╚Ť─â normal─â.

 

 

Tratament celule stem - Diabet zaharat5. Diabet zaharat, Barrett 9 ani

ÔÇťFiul nostru Barrett s-a n─âscut s─ân─âtos pe 24 iulie 1997.ÔÇť

La fel ca toate pove╚Ötile frumoase despre na╚Öterea copilului, a╚Öa a ├«nceput ╚Öi povestea lui Barrett, un b─âie╚Ťel din Toronto. ├Än luna decembrie 2006, la v├órsta de 9 ani, Barret a fost diagnosticat ├«n urma mai multor simptome ap─ârute cu diabet zaharat de tip 1 incurabil. Denumit ╚Öi diabetul juvenil, Barrett urma s─â devin─â practic dependent de insulin─â.

P─ârin╚Ťii au fost devasta╚Ťi, mai ales c─â ├«n istoricul lor familial nu exista nimeni cu o astfel de boal─â, de╚Öi este cunoscut─â ca fiind o boal─â genetic─â. Ei au dorit participarea ├«n cadrul unui studiu de cercetare efectuat ├«n cadrul Universit─â╚Ťii din Florida, unde se studiaz─â impactul celulelor stem asupra copiilor cu diabet zaharat tip 1. Chiar dac─â, cercet─ârile cu privire la tratamentul cu celule stem ├«n vindecarea diabetului continu─â, pancreasul lui Barrett ├«nc─â produce insulin─â pe cont propriu.

Exist─â un moment c├ónd via╚Ťa copilului t─âu este ├«n m├óinile tale, iar acela este momentul na╚Öterii. C├ónd via╚Ťa lui depinde de o alegere ╚Öi aceasta ├«╚Ťi apar╚Ťine ├«n ├«ntregime – acceptarea recolt─ârii de celule stem. Norocul copilului este s─â nu aib─â parte niciodat─â de ele, ├«ns─â ╚Öansa la via╚Ť─â poate fi dat─â chiar de tine.

Informeaz─â-te ├«n leg─âtur─â cu cea mai bun─â op╚Ťiune pentru recoltarea, procesarea ╚Öi stocarea celulelor stem din lume, prin tehnologia TotiCyte.

 

 

 Voteaza 5 cazuri reale de afec╚Ťiuni ├«nvinse prin tratamente cu celule stem: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

M─âmici fericite ne recomand─â

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provoc─âri, z├ómbete, g├ónduri, lacrimi ╚Öi speran╚Ťe. Vestea c─â voi deveni mam─â a fost cea mai frumoas─â. Au urmat apoi planurile de viitor. Am con┼čtientizat ╚Öi c├ót sunt de responsabil─â de viitorul micu┼úului nostru ╚Öi, de aceea, am decis s─â recoltez cu Baby Stem...

Afl─â povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Afl─â povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Afl─â povestea ei

oana ionita

Inainte s─â fac aceast─â alegere, m-am documentat temeinic ┼či am ales Baby Stem. De ce? Pentru c─â stoc├ónd [...] se p─âstreaz─â toate celulele at├ót de importante ├«n tratamente [...] ┼či pentru c─â experien┼úa Baby Stem [...] este remarcabil─â.DA, copilul meu merit─â ce este mai bun!

Afl─â povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Afl─â povestea ei

carmen bruma

Dup─â multe luni de studiat ofertele de pe pia┼ú─â, am decis s─â aleg Baby Stem. Iat─â c├óteva dintre motive: [...] stocarea se face ├«n 3 e┼čantioane ┼či este garantat─â timp de 20 de ani prin asigurarea ├«mpotriva falimentului.

Afl─â povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Afl─â povestea ei

daniel osmanovici

Ce s─â alegi? Trebuie s─â alegi? Cum alegi? Dup─â ce am trecut ├«n revist─â toate ofertele ÔÇŽcu pre╚Ťuri, metode recoltare, transportator care lucreaz─â ╚Öi ├«n weekend, durat─â de p─âstrare ╚Öi modalitate de p─âstrare, modul ╚Öi modalitatea prin care pot s─â m─â folosesc de ele, costuri ├«nainte, dup─â sau la nevoie am decis s─â aleg #babystem...

Afl─â povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Afl─â povestea ei

oana roman

Investi┼úia ├«n viitorul copilului meu este cea mai important─â pentru mine. De aceea am hot─âr├ót din timpul sarcinii c─â voi recolta celule stem. Dup─â ce m-am documentat ┼či am studiat ├«n detaliu mai multe oferte de pe pia┼ú─â, am hot─âr├ót c─â Baby Stem...

Afl─â povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele ÔÇô care-o precede pe cea mai frumoasa ­čÖé -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Afl─â povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Afl─â povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contacteaz─â-ne pentru a primi o ofert─â personalizat─â ╚Öi consultan╚Ť─â gratuit─â din partea speciali╚Ötilor no╚Ötri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
C├ó╚Ötiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem ╚Öi premii speciale oferite de Provita (consulta╚Ťie, ecografie, kinetoterapie & masaj). ├Änscrie-te ├«n concurs complet├ónd formularul de mai jos ╚Öi te vom contacta cu informa╚Ťii despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile