5 elemente esenţiale în sarcină

Când o femeie se așteaptă un copil, are nevoie de toate oligoelementele  si mineralele. Desigur, este posibil să le obțină dintr-un  complex de multivitamine. Dar, în lunile de vară, există încă posibilitatea de a mânca variat de fructe si legume proaspete. Cum să vă structuraţi corect dieta?

Seleniu. Aproape nimeni nu acordă  atenție acestui oligoelement. Și se dovedește a fi extrem de important pentru starea de sănătate a copilului nenăscut. În 60 ani, ca urmare a experimentelor oamenii de ştiinţă  au ajuns la o concluzie interesantă. S-a constatat adăugarea dozelor mici de seleniu în dieta animalelor de fermă a dus la o scădere drastică a numărului de cazuri de îmbolnăvireSeleniul este destul de important în timpul sarcinii, pentru că atunci când există un neajuns are loc perturbarea creşterii oaselor.  În plus, preparatele cu  seleniu ajută doctorii în a preveni dezvoltarea tiroidiei postpartum (inflamaţie a glandei tiroide). Cel mai mult seleniu îl conţin nucile de Brazilia. El se regăseşte de asemenea în ton, carne de caracatiță și ficat fiert.

Iod. Deficienţa de iod poate provoca o adevărată catastrofă în dezvoltarea corectă a sarcinii. Copiii încep să rămână vizibil în urmă în dezvoltarea mentală și fizică (demenţă, cretinism). Pot apărea malformaţii.  Din moment cefetusul atrage toţi micronutrienţii organismul mamei sale, femeia deja însărcinată în primele săptămâni, trebuie să acorde o atenție deosebită la alimentele care conțin iod: alge marine, fructe de mare, pește de mare.

Acidul folic. Un alt element esențial. S-a dovedit deficitul de acid folic înainte de sarcină și în primul trimestru (12 săptămâni) cauzează malformații fetale, de multe ori incompatibile cu viața (despicătura maduvei spinarii, absența creierului). Alimentaţia viitorilor părinţi ar trebui să conţină acid folic încă din perioada planificării sarcinii. Vitamina se găseşte în ficatl pîăsărilor şi animalelor, germeni de grau, legume, tărâţe, spanac, patrunjel.

MioinozitolS-a constatat un deficit de această substanță încă necunoscută determină malformații fetale . Mioinozitolul este conţinut de germenii de grâu, tărâțe, portocale, mazăre verde proaspătă.

Proteine​​. Este materialul de construcţie pentru toate celulele vii. Fără proteine viaţa este imposibilă. Prin urmare, femeia insarcinată trebuie să mănânce carne în fiecare zi. Ce ar trebui să facă vegetarienii?  Contrar credinţei populare, proteinele ​​vegetale nu sunt analogice cu cele  animale au o structură complet diferită. Deci, în acest caz trebuie să decidă mama. Proteinele se gasesc in aproape toate alimentele. Cu toate acestea, femeile însărcinate ar trebui să facă un accent pe carne, carne de vită (sau orice carne roşie), care are un conţinut ridicat de proteine​​, și este, de asemenea, bogată în fier. Mai este potrivită carnea de pui şi curcan. 

Ce ar putea conţine meniul zilei?

Dimineaţa:

– brânză de vaci şi ceai, suc de fructe sau compot.

La prânz:

– Supă de pui cu mazăre şi tărâţe. Ficat fiert cu garnitură de orez pentru felul doi.

Seara:

– peşte oceanic şi pregătiţi la abur.

Între mese puteţi consuma fructe uscate sau proaspete, nuci.