Sarcina reprezintă o perioadă extrem de frumoasă din viața fiecărei femei. Surpriza este cu atât mai mare când în „scenă” apar gemenii. Legătura care se creează între gemeni, evoluția sarcinii și modul lor de formare au fost, dintotdeauna, subiecte fascinante de film, discuții sau teme de la care au pornit adevărate experimente științifice. Recoltarea de celule stem este extrem de importantă, atât în cazul sarcinilor simple, cât și în cazul sarcinilor gemelare. Celulele stem reprezintă o zonă extrem de importantă a medicinei actuale, datorită potențialului lor de regenerare și de reparare a țesuturilor afectate. În prezent, există peste 85 de boli ce pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem, de aceea recoltarea acestora la naștere ar trebui să fie o opțiune pentru viitorii părinți.

Iată 5 aspecte mai puțin cunoscute despre gemeni

1. Feții gemeni se joacă în uter de la 14 săptămâni

Scanerul 3 D oferă specialiștilor ocazia de o observa și de a studia în amănunt comportamentul feților, destul de devreme. Cercetările au arătat că feții încep să se joace în burta mamei de la 14 săptămâni, atingându-se reciproc prin pereții uterini, ca o formă de socializare.

2. Nu este obligatoriu ca gemenii să aibă același tată

Deși este destul de ciudat, acest fenomen poartă numele de superfecundare heteroparentală și are loc în momentul în care o femeie eliberează mai multe ovule, având relații cu doi bărbați, la un interval relativ scurt. Astfel, femeia poate să rămână gravidă cu gemeni care să vor avea tați diferiți.

3. Gemenii pot avea zile de naștere diferite

O femeie gravidă cu gemeni poate să îi nască în zile diferite. Aceste cazuri pot apărea când travaliul mamei începe aproape de miezul nopții, permițând unui făt să fie născut în acea seară și continuă mai multe ore, determinând-o pe gravidă să-l nască pe celălalt, a doua zi.

Din acest punct de vedere, cea mai mare distanță între zilele de naștere ale unor gemeni a fost de 85 de zile. Explicația este strâns legată de faptul că, în acest caz, unul dintre gemeni s-a născut mai devreme din cauza unor complicații apărute, iar celălalt a rămas în uter, unde s-a dezvoltat până la finalul celor 9 luni.

Recoltarea celulelor stem în cazul unei nașteri gemelare se desfășoară fără niciun fel de implicații sau riscuri, atât pentru mamă cât și pentru cei mici.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de stocare a celulelor stem la calitate germană, datorită asocierii dintre Baby Stem si Seracell – banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al recoltării lunare și eliberării totale.

4. Separarea gemenilor la naștere nu îi va determina să se dezvolte diferit

Separarea imediată după naștere nu va modifica în niciun fel modul de dezvoltare al gemenilor. Deși aceștia pot trăi în familii diferite, în orașe diferite și pot vorbi limbi diferite, studiile au arătat că, la maturitate, gemenii au trăsături asemănătoare în foarte multe privințe – inteligență, sănătate, personalitate, valori culturale, etc.

5. Gemenii identici se pot îmbolnăvi diferit

Gemenii pot avea un sistem imunitar diferit, acest lucru determinând ca unul să poată să sufere de o boală gravă, spre exemplu, în timp ce geamănul său să fie perfect sănătos. În 1983, doi frați gemeni au fost contaminați din greșeală cu HIV, în timpul unei transfuzii de sânge. La câteva zeci de ani distanță, unul este încă bolnav, în timp ce celălalt are un sistem imunitar aproape normal.

Recoltarea celulelor stem la naștere este o decizie extrem de importantă atât pentru părinți, cât și pentru cei mici. Excepție nu face nici sarcina gemelară, în acest caz fiind nevoie de două kituri de recoltare, întrucât există două cordoane ombilicale diferite, care nu au același ADN.

Baby Stem este partenerul Seracell, în România. Datorită laboratoarelor extrem de bine echipate, a metodelor de prelucrare dar și a condițiilor de depozitare, Seracell dispune de două dintre cele mai importante acreditări din domeniul prelucrării și depozitării celulelor stem: GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE.

Baby Stem aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și de prelucrare a probelor biologice, în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem.

 

 

 

 

 Voteaza 5 lucruri despre gemeni pe care orice părinte ar trebui să le cunoască: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile