5 lucruri importante despre copiii născuți prematur

Copiii născuți prematur sunt acei bebeluși care vin pe lume înainte de săptămâna 37 de sarcină. Nașterea prematură era, până nu demult, o mare problemă atât pentru viitoarea mămică, cât și pentru cel mic. Datorită progreselor din domeniul medical și științific însă, medicilor le este din ce în ce mai ușor să aducă pe lume, odată cu femeia însărcinată, copii născuți prematur care supraviețuiesc. Incubatoarele dotate corespunzător, dar și metodele de hrănire alternative, alături de strategiile de prevenire care ajută mamele să țină sarcina mai mult timp, dau o șansă în plus la viață copiilor care „se grăbesc” să vină pe lume.

Recoltarea de celule stem la naștere este o decizie care va putea schimba, poate, la un moment dat cursul vieții unui copil născut prematur. Copiii născuți prematur sunt extrem de sensibili și, din cauza sistemului imunitar scăzut, aceștia sunt în permanență predispuși la îmbolnăvire.

Baby Stem este partener Seracell în România și aduce, pe lângă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem și testarea metabolică, testând astfel predispoziția la diferite afecțiuni sau boli.

Iată câteva dintre aspectele importante în cazul unui bebeluș născut prematur

1. Travaliul și nașterea unui copil prematur

Travaliul, în cazul nașterii premature, se declanșează aproximativ cu trei săptămâni, înainte de săptămâna 40 de sarcină. Travaliul, nașterea propriu-zisă, dar și îngrijirea de după naștere, necesită atenție specială, atât din partea doctorilor, cât și a proaspetei mămici.

Nașterea prematură se poate declanșa fie natural, fie la recomandarea medicului, dacă gravida suferă de infecții, tensiune arterială crescută sau sângerare abundentă. În timpul unei astfel de nașteri, pot apărea întotdeauna complicații, astfel că, lucrurile trebuie foarte atent monitorizate.

2. Există trei situații în care un bebeluș se poate naște prematur

Prematur târziu, atunci când bebelușul se naște între săptămânile 34-36 de sarcină

Prematur moderat, atunci când bebelușul se naște între săptămânile 32-34

Prematur extrem, atunci când bebelușul se naște înainte de săptămâna 32 de sarcină

3. Greutatea la naștere

Greutatea unui născut prematur joacă un rol foarte important în șansele acestuia de supraviețuire. Diagnosticul de prematuritate este confirmat de către doctor, nu numai atunci când nașterea are loc prea devreme, ci și atunci când proaspătul născut are o greutate mult prea mică, de mai puțin de 2500 de grame.

Copiii născuți prematur au nevoie de îngrijiri speciale pe toată perioada spitalizării, unde sunt ținuți în incubatoare special dotate, care să le asigure mediul propice supraviețuirii. Incubatorul imită condișiile din buta mamei, chiar dacă practic, este doar un pat acoperit, care ajută la păstrarea condițiilor optime de temperatură și umiditate.

Hrănirea bebelușilor născuți prematur reprezintă li ea un aspect extrem de important în viitoarea evoluție a celui mic și se va face prin sondaj gastric (introducerea unui instrument tubular în stomac pentru a asigura nutriția).

Recoltarea celulelor stem în cazul unei nașteri premature se poate realiza fără niciun fel de problemă, fără durere pentru proaspăta mămică sau pentru cel mic și poate dura până la maxim 3 minute.

Baby Stem este partenerul Seracell în România, banca de celule stem numărul 1 în Germania, datorită recoltării și eliberării totale lunare.

4. Evoluția și îngrijirea unui bebeluș născut prematur

Bebelușii născuți prematur iau în greutate în perioada petrecută în spital, în timp ce incubatorul îi ajută să li se dezvolte organele astfel încât să poată să înceapă să funcționeze singure. Principalele probleme cu care se nasc copiii prematuri, sunt problemele la hrănire, reglarea temperaturii corporale și apneea de prematuritate (pauze scurte între respirații). Primele săptămâni acasă pot fi un adevărat „test” pentru proaspeții părinți.

Perioadele de somn, agitația sau hipersensibilitatea ( plânsul excesiv) sunt lucruri normale prin care orice familie cu un copil născut prematur trece. O atenție sporită, grija la detalii, dar și o bună documentare a părinților vor conduce, într-un final, la acomodarea din ce în ce mai bună între părinți și nou – născut și la o „comunicare” din ce în ce mai ușor de deslușit.

5. Problemele de sănătate la care sunt predispuși copiii născuți prematur

Bebelușii născuți prematur, prin definiție, sunt bebeluși care nu au organele complet dezvoltate. Astfel aceștia vor întâmpina probleme încă din primele secunde de viață, atunci când inima, ficatul, creierul și tractul intestinal sunt forțate să „funcționeze” singure.

Indiferent dacă ne referim la momente cheie precum nașterea, copilăria sau maturitatea, copiii născuți prematur vor prezenta în permanență un risc crescut de îmbolnăvire din cauza sistemului imunitar mai slab dezvoltat. Retardul mintal, problemele pulmonare, performanțele scăzute la școală sau întârzieri în dezvoltare, sunt probleme cu care o parte dintre copiii născuți prematur se întâlnesc de-a lungul vieții.

Grija pentru copii este pe primul loc pentru orice părinte responsabil. Recoltarea de celule stem ajută la asigurarea unui trai decent, fără probleme grave de natură medicală.

Recoltarea celulelor stem în cazul unei nașteri premature se poate realiza fără niciun fel de problemă, fără durere pentru proaspăta mămică sau pentru cel mic și poate dura până la maxim 3 minute.

Baby Stem este partener Seracell, banca de celule stem care dispune de două dintre cele mai importante acreditări, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, datorită profesionalismului echipei medicale, dar și a dotărilor exemplare de care dispune.

Baby Stem este partener Seracell, banca de celule stem care dispune de două dintre cele mai importante acreditări, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, datorită profesionalismului echipei medicale, dar și a dotărilor exemplare de care dispune.

Grupul Seracell este prezent în România, Spania, Italia, Serbia, Egipt, Bosnia și Hertegovina, dar și în Macedonia, și este dotat cu patru laboratoare de procesare moderne.

 

 

 

 

Nota pentru 5 lucruri importante despre copiii născuți prematur: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile