Copiii născuți prematur sunt acei bebeluși care vin pe lume înainte de săptămâna 37 de sarcină. Nașterea prematură era, până nu demult, o mare problemă atât pentru viitoarea mămică, cât și pentru cel mic. Datorită progreselor din domeniul medical și științific însă, medicilor le este din ce în ce mai ușor să aducă pe lume, odată cu femeia însărcinată, copii născuți prematur care supraviețuiesc. Incubatoarele dotate corespunzător, dar și metodele de hrănire alternative, alături de strategiile de prevenire care ajută mamele să țină sarcina mai mult timp, dau o șansă în plus la viață copiilor care „se grăbesc” să vină pe lume.

Recoltarea de celule stem la naștere este o decizie care va putea schimba, poate, la un moment dat cursul vieții unui copil născut prematur. Copiii născuți prematur sunt extrem de sensibili și, din cauza sistemului imunitar scăzut, aceștia sunt în permanență predispuși la îmbolnăvire.

Baby Stem este partener Seracell în România și aduce, pe lângă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem și testarea metabolică, testând astfel predispoziția la diferite afecțiuni sau boli.

Iată câteva dintre aspectele importante în cazul unui bebeluș născut prematur

1. Travaliul și nașterea unui copil prematur

Travaliul, în cazul nașterii premature, se declanșează aproximativ cu trei săptămâni, înainte de săptămâna 40 de sarcină. Travaliul, nașterea propriu-zisă, dar și îngrijirea de după naștere, necesită atenție specială, atât din partea doctorilor, cât și a proaspetei mămici.

Nașterea prematură se poate declanșa fie natural, fie la recomandarea medicului, dacă gravida suferă de infecții, tensiune arterială crescută sau sângerare abundentă. În timpul unei astfel de nașteri, pot apărea întotdeauna complicații, astfel că, lucrurile trebuie foarte atent monitorizate.

2. Există trei situații în care un bebeluș se poate naște prematur

Prematur târziu, atunci când bebelușul se naște între săptămânile 34-36 de sarcină

Prematur moderat, atunci când bebelușul se naște între săptămânile 32-34

Prematur extrem, atunci când bebelușul se naște înainte de săptămâna 32 de sarcină

3. Greutatea la naștere

Greutatea unui născut prematur joacă un rol foarte important în șansele acestuia de supraviețuire. Diagnosticul de prematuritate este confirmat de către doctor, nu numai atunci când nașterea are loc prea devreme, ci și atunci când proaspătul născut are o greutate mult prea mică, de mai puțin de 2500 de grame.

Copiii născuți prematur au nevoie de îngrijiri speciale pe toată perioada spitalizării, unde sunt ținuți în incubatoare special dotate, care să le asigure mediul propice supraviețuirii. Incubatorul imită condișiile din buta mamei, chiar dacă practic, este doar un pat acoperit, care ajută la păstrarea condițiilor optime de temperatură și umiditate.

Hrănirea bebelușilor născuți prematur reprezintă li ea un aspect extrem de important în viitoarea evoluție a celui mic și se va face prin sondaj gastric (introducerea unui instrument tubular în stomac pentru a asigura nutriția).

Recoltarea celulelor stem în cazul unei nașteri premature se poate realiza fără niciun fel de problemă, fără durere pentru proaspăta mămică sau pentru cel mic și poate dura până la maxim 3 minute.

Baby Stem este partenerul Seracell în România, banca de celule stem numărul 1 în Germania, datorită recoltării și eliberării totale lunare.

4. Evoluția și îngrijirea unui bebeluș născut prematur

Bebelușii născuți prematur iau în greutate în perioada petrecută în spital, în timp ce incubatorul îi ajută să li se dezvolte organele astfel încât să poată să înceapă să funcționeze singure. Principalele probleme cu care se nasc copiii prematuri, sunt problemele la hrănire, reglarea temperaturii corporale și apneea de prematuritate (pauze scurte între respirații). Primele săptămâni acasă pot fi un adevărat „test” pentru proaspeții părinți.

Perioadele de somn, agitația sau hipersensibilitatea ( plânsul excesiv) sunt lucruri normale prin care orice familie cu un copil născut prematur trece. O atenție sporită, grija la detalii, dar și o bună documentare a părinților vor conduce, într-un final, la acomodarea din ce în ce mai bună între părinți și nou – născut și la o „comunicare” din ce în ce mai ușor de deslușit.

5. Problemele de sănătate la care sunt predispuși copiii născuți prematur

Bebelușii născuți prematur, prin definiție, sunt bebeluși care nu au organele complet dezvoltate. Astfel aceștia vor întâmpina probleme încă din primele secunde de viață, atunci când inima, ficatul, creierul și tractul intestinal sunt forțate să „funcționeze” singure.

Indiferent dacă ne referim la momente cheie precum nașterea, copilăria sau maturitatea, copiii născuți prematur vor prezenta în permanență un risc crescut de îmbolnăvire din cauza sistemului imunitar mai slab dezvoltat. Retardul mintal, problemele pulmonare, performanțele scăzute la școală sau întârzieri în dezvoltare, sunt probleme cu care o parte dintre copiii născuți prematur se întâlnesc de-a lungul vieții.

Grija pentru copii este pe primul loc pentru orice părinte responsabil. Recoltarea de celule stem ajută la asigurarea unui trai decent, fără probleme grave de natură medicală.

Recoltarea celulelor stem în cazul unei nașteri premature se poate realiza fără niciun fel de problemă, fără durere pentru proaspăta mămică sau pentru cel mic și poate dura până la maxim 3 minute.

Baby Stem este partener Seracell, banca de celule stem care dispune de două dintre cele mai importante acreditări, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, datorită profesionalismului echipei medicale, dar și a dotărilor exemplare de care dispune.

Baby Stem este partener Seracell, banca de celule stem care dispune de două dintre cele mai importante acreditări, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, datorită profesionalismului echipei medicale, dar și a dotărilor exemplare de care dispune.

Grupul Seracell este prezent în România, Spania, Italia, Serbia, Egipt, Bosnia și Hertegovina, dar și în Macedonia, și este dotat cu patru laboratoare de procesare moderne.

 

 

 

 Nota pentru 5 lucruri importante despre copiii născuți prematur: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile