Sănătatea copiilor este principala grijă a părinților. Alimentația sănătoasă, regimul de viață bine echilibrat, sportul, dar mai ales atenția la factorii nocivi din jur, asigură un trai liniștit, fără prea mari incidente de natură medicală. Imunizarea, joacă în acest context, un rol foarte important, deoarece „ține la distanță” bolile, lăsând copiii și părinții să se bucure de viață.

Un sistem imunitar activ și sănătos este calea de succes spre o viață normală, chiar și în contextul social actual, în care sănătatea este din ce în ce mai afectată și plasată pe locul II, în cele mai multe cazuri.

În ultimii ani, subiectul sănătății a ajuns să fie discutat din ce în ce mai des în spațiile media, în ceea ce privește vaccinarea celor mici. Schema complexă de vaccinare este un subiect controversat, care atrage de partea sa păreri pozitive și negative, deopotrivă.

 Iată 5 mituri legate de vaccinarea copiilor

1. Prea multe vaccinuri vor afecta sistemul imunitar al celui mic

„Un sistem imunitar suprasolicitat” este, fără îndoială, una dintre cele mai mari prejudecăți ale părinților. În realitate însă, sistemul imunitar al copilului poate să gestioneze mai multe sute de corpi străini în fiecare zi, și poate, fără îndoială, să „primească” mai multe vaccinuri simultan.

Ideea suprasolicitării sistemului imunitar a luat naștere odată cu stabilirea schemei de vaccinare care conține, la rândul ei, vaccinuri multiple, administrate în același timp.

Cercetările au arătat că vaccinurile recomandate de către medici pentru fiecare medie de vârstă în parte, nu provoacă efecte adverse ci, dimpotrivă, acționează mai repede dacă sunt administrate simultan, față de vaccinurile administrate separat.

2. Copiii vaccinați sunt mai predispuși la îmbolnăvire decât cei nevaccinați

Unii părinți cred cu ardoare că riscul ca ai lor copii să se îmbolnăvească crește odată cu vaccinarea lor, motiv pentru care refuză, de cele mai multe ori, vaccinarea. Total greșit. În cazul unei epidemii, de exemplu, primii care vor fi expuși îmbolnăvirii, vor fi copiii care au rămas nevaccinați, astfel că schema de vaccinare trebuie urmată „ca la carte, pentru siguranța celor mici.

Acceptarea schemei de vaccinare este opțională, însă. Aprobarea acesteia, pe de altă parte, este garanția ca cel mic va putea fi ferit de anumite boli, ce pot apărea pe parcursul vieții.

Recoltarea celulelor stem la naștere este, de asemenea, opțională. Părinții ar trebui să fie conștienți că celulele stem reprezintă garanția ca viața de familie nu va fi umbrită de întâmplări medicale neplăcute, și să opteze pentru recoltarea celulelor stem, la naștere.

Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la standarde germane.

3. Bolile ușoare ale copilăriei dezvoltă sistemul imunitar, fără a mai fi nevoie de vaccinuri

Deși majoritatea părinților nu iau în serios bolile copilăriei (vărsatul de vânt, rujeola), acestea sunt boli care pot duce cu ușurință la complicații severe, dacă nu sunt tratate corespunzător. Erupțiile la nivel cutanat pot duce la dezvoltarea unor infecții bacteriene și pot conduce la agravarea situației copilului bolnav. Mai mult decât atât, aceste boli, deși sunt specifice copilăriei, pot apărea și la vârste mai puțin fragede, cu mențiunea că, în acest caz, lucrurile sunt mai complicate și mai imprevizibile.

Este adevărat că imunitatea dobândită natural este bună, însă riscurile de formare ale acesteia sunt prea mari, astfel că, planul de vaccinare trebuie urmat pentru ca orice risc să fie diminuat.

4Faptul că bolile „majore” au fost tratate, înseamnă ca vaccinarea nu mai este obligatorie

Există părinți care sunt de părere că schema de imunizare a devenit inutilă, din cauza faptului că o mare parte din bolile importante precum poliomielita, pojarul și altele au fost eradicate. Chiar și așa, în cazul unei epidemii, copiii nevaccinați ar deveni, cu siguranță, primele victime. În plus, răspândirea acesteia ar fi facilitată, prin „propagarea bolii la alți membri ai familiei, dacă și aceștia sunt nevaccinați, deoarece copiii nevaccinați sunt susceptibili de a-și contamina întreaga familie.

Bolile nu au „granițe”, astfel că, acestea pot fi contractate în cursul unei excursii, sau a unei vizite într-o țară străină. Proporția oamenilor vaccinați este sub 95% în mai multe țări europene, astfel că riscul de retransmitere a acestora în zonele în care au fost eradicate, este unul ridicat. Transportul aerian este principalul „canal de răspândire” al bolilor, prin transportul unor persoane bolnave, în zone unde oamenii nu erau imunizați.

Celulele stem ajută la tratarea a peste 85 de boli, printre care diverse forme de cancer, leucemii sau limfoame.

Datorită parteneriatului cu Seracell – banca de celule stem numărul 1 în Germania, Baby Stem oferă prelucrarea materiei biologice în laboratoare performante, înalt tehnologizate. În plus, Seracell dispune și de camere de sterilizare, dotate cu aere condiționate speciale, care să asigure temperatura ideală păstrării în stare viabilă a celulelor stem

 5. Vaccinurile pot provocă autism și alte tulburări

La mijlocul anilor `90, unii părinți au observat o strânsă legătură între vaccinul ROR și debutul autismului. Astfel, ideea că autismul este provocat de vaccinul ROR – care se administrează împotriva rujeolei, a oreionului sau a rubeolei, a fost publicată în anul 1998. Tiomersalul – un compus ce conține mercur, folosit în cantități foarte mici în unele vaccinuri, a fost găsit vinovat, la acea vreme. Deși vaccinul ROR nu conține urmă de tiomersal, compusul a fost îndepărtat complet din toate vaccinurile destinate copiilor, pentru a diminua orice urmă de îndoială.

Seracell dispune de două acreditări extrem de importante, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipei medicale și a laboratoarelor dotate exemplar.

Baby Stem aduce în România calitatea serviciilor germane de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.Nota pentru 5 mituri despre vaccinarea celor mici: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 3,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile