5 pași simpli pentru o petrecere de botez reușită

Botezul unui copil este o ocazie minunată de a sărbători cu prietenii și cu familia. Înseamnă, de asemenea și un efort imens: alegerea locului unde se va desfășura botezul, invitații, meniul, culorile cu care vor fi decorate mesele, biserica, etc. Petrecerile de botez sunt, pe cât de frumoase, pe atât de greu de realizat, întrucât, de cele mai multe ori, membrii familiei vin cu tot felul de idei care, în loc să-i ajute, îi bulversează și mai rău pe proaspeții părinți.

A avea un bebeluș înseamnă, de la decizii relativ ușoare, cum ar fi deciziile legate de botez, până la decizii referitoarea la sănătatea sa, la școala pe care o va urma, decizii care îi vor influența viitorul. Recoltarea celulelor stem la naștere este o decizie importantă, pe care părinții ar trebui să o ia.

Baby Stem este partener Seracell, banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al recoltării lunare și al eliberării totale, care dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE.

Iată câteva aspecte importante, pentru un botez perfect

1. Alegerea locației

Locația joacă un rol foarte important în cazul petrecerilor de botez. Aceasta poate fi reprezentată de casa părinților, a nașei, a bunicilor sau, de ce nu, poate fi sala parohiei, dacă biserica aleasă dispune de o astfel de sală, suficient de încăpătoare, pentru a putea mulțumi invitații.

2. Invitațiile

Botez fără invitați, nu se poate. Astfel, o listă a tuturor persoanelor apropiate cuplului, trebuie neapărat realizată, înainte de orice alt plan. Nașii, familia, prietenii, cunoștințele, de numărul acestora depind și celelalte aspecte ale unui botez – locația, numărul meniurilor, biserica.

Invitația de botez trebuie să respecte „anumite standarde”, astfel că ideal ar fi ca ea să aibă nuanțele întregii tematice a botezului și să aibă un text simplu, captivant, poate chiar amuzant, care să-i determine pe cei invitați să vină cu drag. Aceasta trebuie trimise cu câteva săptămâni înainte, în acest fel oaspeții vor putea face aranjamentele necesare, pentru a fi prezenți la petrecere.

3. Meniurile

Hrănirea invitațiilor trebuie făcută „ca la carte”, meniuri ușoare, delicioase, farfurii frumos aranjate, un tort delicios, toate acestea vor asigura o petrecere de botez reușită.  În cazul petrecerilor de botez, tortul este întotdeauna atracția finală. În ultimul timp, trendul se îndreaptă către formarea unui tort, din mai multe prăjiturele mici, pentru un plus de frumusețe.

4. Tema petrecerii de botez

Tema petrecerii de botez este extrem de importantă. O temă aleasă corect, va asigura reușita botezului. Sunt recomandate teme inedite, accente de culoare bine amplasate, decorul camerei unde se va desfășura petrecerea să fie în ton cu tema aleasă, acestea sunt detalii care fac, întotdeauna diferența. Unele tematici de petrecere cer și un anume „dress code”, astfel, dacă tematica este una cu totul și cu totul specială, invitații ar putea primi sugestii despre ce să poarte în ziua botezului.

5. Cadouri pentru invitați

Dacă părinții dispun de un buget suficient, pot oferi invitaților mici cadouri, care să le amintească de petrecerea de botez, peste ani. Pot fi alese semne de carte speciale, un mini rozariu, bomboane cu numele copilului pe ambalaj, etc.

Deciziile luate de părinți vor avea un ecou și asupra viitorului adult. Amintirile sunt cele mai prețioase cadouri ale unei persoane, astfel că, o petrecere de botez reușită, va asigura amintiri pe măsură.

Sănătatea joacă însă rolul cel mai important. Pentru a avea amintiri frumoase, este nevoie de o sănătate de fier.

Baby Stem este partener Seracell și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem. Celulele stem din cordonul ombilical sunt celule tinere, care nu sunt specializate și diferențiate în diverse tipuri de celule ale corpului. Astfel, acestea au capacitatea extraordinară de a se multiplica și nu sunt afectate de factorii de mediu. Baby Stem este partener Seracell – banca cea mai mare de sânge placentar autolog, cu sediul în Berlin. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.