5 sfaturi pentru a fi o mamă bună

Rolul de părinte este unul dintre cele mai complexe și mai grele roluri pe care un om le poate avea în viață. Astfel, fiecare mamă și-a adresat cel puțin o dată întrebarea dacă este suficient de bună pentru copilul ei sau dacă deciziile luate au fost întotdeauna cele corecte.
Statisticile arată că mamele mai tinere sunt mai relaxate în privința creșterii unui copil, față de femeile care au ales să devină mame mai târziu.
Recoltarea celulelor stem la naștere asigură, de asemenea, fericirea în familie, datorită faptului că tratează peste 85 de boli grave, dar și a faptului că pot fi folosite atât de copilul căruia i-au fost recoltate, cât și de rudele compatibile.

Iată câteva metode care te vor transforma într-o mamă ideală

1. Renunță la autocritică

Nicio mamă nu ar trebui să se compare cu alt părinte, acest principiu fiind bun de urmat și în cazul copiilor, așa cum fiecare femeie are un stil parental anume, la fel se întâmplă și cu copiii, fiecare are personalitatea sa. Copiii se nasc întotdeauna în familiile potrivite, astfel că tot ce trebuie să faci este să urmezi cursul natural al lucrurilor și să capeți încredere în tine. Fiecare mamă are stilul ei de a-și educa copilul, de a-l îmbrăca, de a-l hrăni, astfel că, indiferent de natura jobului sau de deciziile luate, niciun părinte nu ar trebui criticat.

2. Ceea ce poți să oferi este suficient

Fiecare părinte face eforturi să ofere tot ce e mai bun celor mici, însă, de multe ori, indiferent de eforturile depuse, aceștia simt că nu este suficient. Situația reală însă, este diferită, cei mici nu vor percepe, spre exemplu, că nu ai avut bani să le cumperi costumele preferate de Haloween ci se vor distra copios în timp ce veți realiza costumele împreună, acasă.

3. Îngrijește-te!

Îngrijirea și atenția vis-a-vis de propria persoană sunt cuvinte cheie pentru a fii o mamă bună. Astfel, o mamă care nu poate avea grijă de ea, niciodată nu va putea îngriji corespunzător unul, doi sau mai mulți copii, după caz.
Momentele de intimitate, momentele de recreere și realizarea activităților care-ți fac plăcere, te vor detensiona și te vor face să privești cu alți ochi educația pe care le-o oferi celor mici. În plus, o stare de sănătate bună și o minte odihnită, sunt soluția ideală pentru o stare de armonie generală, în familie.

4.  Mai puțin înseamnă mai mult

De cele mai multe ori, copiii, mai ales când sunt mici, nu vor pune accent pe amintirile elaborate vis-a-vis de plimbări sau cadouri scumpe, pe care le pot primi. Astfel, trebuie să știi că nu o grămadă de cadouri, spre exemplu, îl va face fericit pe cel mic, ci, dimpotrivă, un anume cadou, indiferent de cât este de mic, dar pe care să și-l fi dorit. Bucuria celui mic, în acest caz, îi va rămâne întipărită în minte, ani la rând.

5.  Permite-le copiilor să greșească

Niciun părinte nu ar trebui să amintească copiilor săi regulat despre eșecurile prin care cei mici au trecut. În mod evident, prezența ta ca mamă este importantă în astfel de momente, însă, cel mic trebuie să știe că, indiferent de situație, se va putea baza pe ajutorul tău. Însă, uneori, educația și formarea celui mic înseamnă și anumite eșecuri. Astfel, în aceste cazuri, este important ca cel mic să realizeze lanțul de evenimente care l-au condus spre eșec, pentru a le folosi drept exemple, pe viitor.

Baby Stem este partener Seracell, banca numărul 1 din punct de vedere al recoltării lunare și al eliberării totale, în Germania. Seracell dispune de laboratoare performante, dotate cu tehnologie de ultimă oră, pentru o prelucrare corectă a celulelor stem, dar și pentru o depozitare în condiții ideale. Astfel, sângele din cordonul ombilical este stocat în șase eșantioane, trei eșantioane principale independente, ce pot fi folosite individual în cazul tratamentului cu celule stem, și trei mini eșantioane, destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau pentru identificarea malformațiilor genetice ale celulelor stem. Pentru mai multe detalii, viziteaza Babystem.ro.