Nașterea este unul dintre cele mai importante lucruri pe care o femeie îl poate face în decursul vieții sale. Pregătirea pentru momentul nașterii este presărată cu bucurii, cu clipe de panică, dar și cu foarte mult entuziasm.

Aducerea pe lume a unui copil este asemeni unui drum cu un singur sens, odată pornit, nu mai este cale de întoarcere. Cel mic trebuie să simtă dragostea părinților și să crească armonios, în noua lui familie.

Recoltarea de celule stem la naștere este un lucru extrem de important, deoarece aceasta asigură o viață lipsită de griji și probleme medicale, atât în cazul celui mic, căruia i s-au recoltat celulele, cât și în cazul rudelor compatibile.

Indiferent de metoda prin care viitoarea mămică alege să nască, aceasta poate să opteze pentru recoltarea de celule stem, pentru o viață lipsită de griji.

Iată câteva sfaturi pentru o naștere naturală ușoară

 

1. Gestionează bine emoțiile

Emoțiile joacă un rol foarte important în timpul nașterii. Astfel, starea psihică este legată de starea emoțională pe care gravida o experimentează în timpul nașterii propriu-zise.

Specialiștii spun că travaliul poate chiar să fie interrupt din cauza emoțiilor greu de controlat, care pun stăpânire pe gravidă și care o împiedică să urmeze sfaturile medicului.

Relaxarea este de asemenea importantă, deoarece va permite mușchilor corpului să se destindă și să asigure nașterea celui mic fără prea mari bătăi de cap.

2. Respiră corect

Respirația poate duce la o naștere ușoară, atât timp cât este realizată corect. Alege să inspiri și să expiri corect, adânc, pentru a avea parte de o naștere cât mai ușoară.

În plus, este aboslut normal să scoți sunete, care îți vor ajuta corpul să se relaxeze și respirația să fie efectuată ca la carte.

3. Împinge când ești pregătită

Înainte de a naște, este important să discuți cu echipa medicală, pentru a te instrui referitor la poziții, respirație, proceduri etc. Așa îți va fi mai ușor și nu-ți va mai fi frică de ceea ce urmează să se întâmple.

Medicii spun că, în timpul nașterii, trebuie să împingi doar atunci când este momentul, pentru că, dacă vei împinge când nu trebuie, nu vei face altceva decât să te obosești fără rost. Cel mai des întâlnită întrebare a gravidelor se leagă de cum pot identifica momentul oportun pentru a împinge, însă doctorii spun că acest lucru îl simte fiecare viitoare mămică în parte.

 4. Împinsul propriu-zis nu este ca respirația

In Gaskin, specialist în nașteri din Statele Unite ale Americii, spune că uterul are un rol foarte important în procesul aducerii pe lume a unui copil și că, prin contractarea lui, copilul va putea fi împins, pentru a veni pe lume.

Astfel, cel mic este împins în timpul contracțiilor și se deplasează ușor în sus, în pauzele dintre contracții, evoluția fiind una destul de lentă.

Găsește-ți o zonă de confort și gîndește-te la ea. Tensionarea și încordarea vor face nașterea mai grea și experiența mai dureroasă.

 5. Încearcă poziții diferite

Pozițiile în timpul nașterii pot varia, în funcție de fiecare femeie în parte. Poți adopta și o altă poziție în afară de cea în care stai culcată pe spate, care se poate dovedi a fi uneori extrem de incomodă și ineficientă.

Această poziție nu permite pelvisului să miște copilul, din caiză că forțele gravitaționale nu ajută la încheierea rapidă a unei nașteri.

Indiferent de metodele alese pentru a naște un copil, nu uita că este foarte important să participi la dicuții cu medicii, cu diverse grupuri, care te vor ajuta să te pregătești psihic pentru aducerea pe lume a bebelușului tău. În plus, învață tehnicile de respirație corecte, pentru a putea gestiona bine situația.

Baby Stem vine în ajutorul viitoarelor mămici cu servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde, datorită colaborării cu Seracell, banca numărul 1 în Germania. Seracell dipune de două acreditări extrem de importante, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului și al dotărilor exemplare. Pentru mai multe detalii, poți vizita: Babystem.ro.Voteaza 5 sfaturi pentru o naștere fără durere: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile