A avea un copil este un motiv de bucurie și de emoție, dar poate fi, de altfel, un motiv de stres, iar pentru multe dintre proaspetele mămici se manifestă prin depresie sau anxietate postpartum. Este vorba despre anxietatea normală prin care trece orice femeie după naștere sau este ceva care ar putea necesita tratament?

Există o mare varietate de simptome pe care  femeile însărcinate şi proaspetele mame le pot experimenta atunci când vine vorba de depresie sau anxietate. Unele dintre acestea sunt normale, însă atunci când apar tulburări de somn, grija excesivă pentru copil și alte gânduri negative, problema tinde să se agraveze.

Pentru a scăpa de gândurile care vă tulbură starea psihică, este bine să vă luați toate măsurile de precauție pentru a fi sigură că cel mic este în siguranță. Baby Stem este partener Seracell și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde.

Iată 5 simptome comune ale depresiei și anxietății postpartum care ar trebui să vă trimită la un medic specialist:

Furia. Se poate întâmpla ca tot ce se află în jur să vă agite și să vă facă să vă înfuriați: copilul, partenerul de viață, copiii mai mari,  o mulțime de lucruri vă sunt acum iritante, chiar dacă înainte de naștere nu le-ați simțit astfel. Această situație este confuză pentru multe dintre femei, știu că reacționează greșit, însă nu se pot calma, de aceea este nevoie de intervenția unui specialist.

Încețoșarea creierului. Pentru multe dintre femei, creierul nu funcționează la fel de bine atunci când suferă de depresie şi anxietate postpartum. Este greu să-și amintească lucruri, să analizeze o anumită situație, să aibă mintea limpede. Nu pot face mai multe lucruri deodată ca în mod obişnuit. Dacă mintea este tulbure şi simţiți că ați pierdut cel puţin 20 de puncte de IQ după naștere, trebuie să știți că este o senzație de scurtă durată.

Gândirea negativă. Cei mai mulți oameni cred că sunt în control deplin asupra gândurilor lor. Însă după naștere, femeile se pot confrunta cu gânduri înfricoșătoare, care apar involuntar și sunt foarte supărătoare, dar continuă să vă chinuie, fără a avea control asupra lor. Adesea, ele încep cu sintagma „ce se întâmplă dacă” sau „ce se întâmplă dacă acel lucru îngrozitor s-a întâmplat?”. Gândurile intruzive sunt un semn de anxietate postpartum şi nu înseamnă că v-ați transformat într-un monstru oribil. În cazul în care acestea vă creează o stare de agitație continuă, este indicat să apelați la un specialist.

Amorțirea corpului. Dacă credeți că femeile cu depresie postpartum sunt pline de emoții puternice, sunt triste și plâng tot timpul, s-ar putea fiți surprinsă. Unele femei nu simt altceva decât goliciune interioară. Acestea realizează activitățile necesare precum un robot, fără a simți ceva în interior. Dacă sunteți deconectată de la lucrurile pe care le faceți şi vă simțiți ca și când ați pluti peste viață, dar nu mai faceți parte din ea, trebuie să discutați cu un specialist. Acest lucru nu este ceea ce o naștere și un copil ar trebui să creeze.

Insomnia. Multe dintre proaspetele mămici profită de somnul odihnitor din perioada în care nou-născutul doarme, dar în cazul în care suferă de depresie de tipul postpartum, oricât de obosite ar fi, ele nu se pot odihni. Este destul de şocant pentru o mamă care nu a fost niciodată mai epuizată în viața ei să fie în imposibilitatea de a dormi. Toate proaspetele mămici sunt obosite, dar nu vor putea să doarmă atunci când apar semnele de depresie sau anxietate postpartum.

În cazul în care treceți prin aceste stări și simptome după naștere, cel mai bun lucru de făcut este să mergeți la un consult de specialitate. Depresia și anxietatea postpartum sunt foarte frecvente, însă nu și normale, de aceea un tratament special vă poate ajuta să vă bucurați de clipele petrecute alături de bebeluș.

Baby Stem este partener Seracell și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. Baby Stem pune la dispoziția clienților săi un kit de recoltare dar și orice informație necesară. Pentru mai multe detalii, vizitează www.babystem.ro.Voteaza 5 simptome comune ale depresiei și anxietății postpartum: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile