7 lucruri pe care GRAVIDELE nu le știu despre Consumul de usturoi în Sarcină!

Știați că usturoiul nu doar adaugă aromă în alimente, ci deține și propietăți uimitoare medicinale? Acesta este motivul pentru care usturoiul este unul dintre multele alimente pe care femeile doresc să îl folosească în timpul sarcinii. Dar oare este sănătos pentru sarcină?

Usturoiul în timpul sarcinii este considerat ca fiind numai bun de consumat, cu condiția să fie luat în cantități mici. Este mai bine să includeți usturoiul în alimentația dumneavoastră în primul trimestru de sarcină, deoarece alimentele consumate în această fază vor avea un efect mai mic  asupra fătului comparativ cu trimestrele următoare.

 

În al doilea și al treilea trimestru, usturoiul ar putea conduce la două efecte secundare principale: scăderea tensiunii arteriale și subțierea sângelui, atunci când este luat în exces. Prin urmare, este recomandabil să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a-l include în dieta de sarcină. Medicul vă poate recomanda cantitatea optimă de usturoi benefică pentru sarcină.

 

Puteți consuma de la doi până la patru căței de usturoi pe zi. Acesta este echivalent cu 600 până la 1200 miligrame extract de usturoi, ulei de esență de usturoi de la 0,03 până la 0,12 mililitri, extract de 5 ml lichid sau tinctură de 20 ml pe zi.

 

De asemenea, veți obține suplimente de usturoi sub formă de tablete liofilizate. Acestea pot fi administrate la o doză de 400 mg de trei ori pe zi. Cu toate acestea, trebuie să cereți aprobarea medicului înainte de a consuma usturoiul în stare brută sau în orice altă formă, pentru a profita de beneficiile acestuia.

 

Iată 7 beneficii pe care le are consumul de usturoi în sarcină 

 

Usturoiul are multe beneficii, dintre care unele sunt extrem de esențiale în timpul sarcinii. Iată câteva beneficii pentru sănătate ale consumului de usturoi în sarcină:

  1.       Reduce riscul de preeclampsie

Preeclampsia sau hipertensiunea arterială este o afecțiune potențial dăunătoare care afectează aproape una din zece femei însărcinate. Usturoiul reduce riscul acestei afecțiuni și scade șansele de tensiune arterială crescută și nivelurile ridicate de proteine ​​din urină.

  1.       Îmbunătățește greutatea copilului

Studiile de cercetare arată că usturoiul ajută la îmbunătățirea greutății la naștere a copiilor, care prezintă riscul de a fi mici sau care sunt născuți prematur. Tabletele standardizate de usturoi scad șansele de complicații la naștere. Experimentele au arătat că adăugarea extractelor de usturoi în celulele placentare a stimulat creșterea copilului. Activitatea enzimatică, care a fost redusă în sarcina anormală, a crescut atunci când usturoiul a fost inclus în dietă.

  1.       Reduce nivelul colesterolului și problemele de inimă

Conținutul magic din usturoi, alicina, ajută la reducerea nivelului colesterolului și îl menține sub control. Același compus contribuie, de asemenea, la subțierea sângelui, prevenind riscul unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral.

  1.       Previne cancerul

Consumul de usturoi în mod regulat vă poate proteja împotriva anumitor forme de cancer, în special a cancerului de colon. Potrivit Institutului Național al Cancerului din SUA (NCI), studiile de cercetare din China au arătat că un consumul de usturoi împreună cu ceapa și arpagicul este benefic în reducerea riscului de cancer esofagian și de stomac.

  1.       Combate frisoanele, gripa și infecțiile

Usturoiul poate limita creșterea bacteriilor dăunătoare în sistemul dumneavoastră și menține sistemul imunitar sănătos. Ajută la combaterea infecțiilor, inclusiv la răceală și gripă.

  1.       Tratează infecțiile drojdiei

Alicinul prezent în usturoi are proprietăți anti-fungice, care tratează diferite infecții ale drojdiei vaginale, cum ar fi candidoza cronică și sindromul de hipersensibilitate la drojdie.

  1.       Împiedică infecțiile cutanate și orale

Proprietățile antimicrobiene ale usturoiului sunt utile ca soluții topice pentru piele și gură.

usturoi în sarcinăUsturoiul este un complex de beneficii, dar numai atâta timp cât este consumat cu moderație. Prin urmare, discutați cu medicul dumneavoastră despre consumul acestuia în timpul sarcinii.

 

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.

 

Nota pentru 7 lucruri pe care GRAVIDELE nu le știu despre Consumul de usturoi în Sarcină!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (5 note, media: 3,20 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile