Importanța vitaminei C în timpul sarcinii pentru gravide

Vitamina C în timpul sarcinii este benefică în creșterea și dezvoltarea fătului, dar trebuie consumată în cantități reduse. Mai mult, vitamina C la gravide contribuie la întărirea sistemului imunitar.
Sursele primare din care se poate extrage vitamina C sunt citricele, dar și frunzele verzi și legumele pot conține această vitamină. Cerealele și sucurile naturale sunt, de asemenea, bogate în această vitamină.
Este destul de ușor să obții necesarul zilnic de vitamina C din alimente. Așadar, cele mai multe femei gravide nu au nevoie de suplimente. Un pahar de suc de portocale în timpul micului dejun te ajută să dobândești aportul necesar.

Este un antioxidant foarte puternic

Vitamina C este, fără îndoială, cel mai important antioxidant al organismului și formează prima linie de apărare împotriva infecțiilor cauzate de radicalii liberi. Datorită proprietăților sale puternice antioxidante, vitamina C a fost asociată cu scăderea riscului de boli de inimă, anumite tipuri de cancer și multe probleme de sănătate care sunt, în general, asociate cu îmbătrânirea.

Rezolvă problema varicelor

Vitamina C previne apariția varicelor, deoarece acestea opresc acumularea de colesterol și elimină orice subtanță toxică din organism. Multe femei descoperă varicele în timpul sarcinii. Din cauza lor, este posibil să simți un disconfort deoarece picioarele îți vor deveni mult mai greoaie și dureroase. De aceea, indicat este să previi această problemă.

Contribuie la evoluția fătului

Acidul ascorbic ajută la dezvoltarea adecvată a fătului. Participă la formarea țesuturilor copilului, consolidează vasele de sânge ale placentei, oferind astfel, mai mult oxigen fătului.

Este bogată în fier

Vitamina C în sarcină ajută organismul să absoarbă fierul din mâncare. Pe durata sarcinii cantitatea de sânge crește. Astfel, vitamina C îți oferă fierul necesar, de care ai nevoie pentru producerea hemoglobinei. Cea mai importantă perioadă când trebuie consumată este în trimestrul al doilea și al treilea, când fătul crește.

Determină producerea colagenului
Vitamina C la gravide este vitală pentru producerea colagenului, o proteină structurală care este o componentă a cartilajelor, a oaselor, a tendoanelor și a pielii. Colagenul este vital pentru țesutul conjunctiv și ajută la susținerea organelor în curs de dezvoltare. Înlocuiește celulele moarte ale pielii și conferă elasticitate și rezistență.
Evită preeclampsia
Preeclampsia este o afecțiune a hipertensiunii arteriale care apare numai la femeile gravide. Dezechilibrele minerale și antioxidante duc la inflamarea vaselor de sânge care alimentează placenta și dezvoltă brusc tensiunea arterială, care poate crește atât de mult încât pune în pericol funcționarea rinichilor.
Vitamina C la gravideAproximativ una din șaisprezece femei dezvoltă preeclampsie în timpul sarcinii. Dacă nu este tratată, aceasta se poate agrava. Cu toate acestea, cazurile de preeclampsie pot fi tratate cu vitamina C plus magneziu, calciu, cupru, zinc și vitamina D pentru a ajuta organismul să absoarbă mineralele.
Din moment ce ți-am făcut legătura între vitamina C și sarcină, este obligatoriu să ai în vedere doza pe care o administrezi. Așadar, femeile gravide necesită aproximativ 85 de mg de vitamina C pe zi. Cu toate acestea, femeile cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani vor avea nevoie de aproximativ 80 mg de vitamana C.
Viața copilului este cea mai importantă, iar Baby Stem îți stă la dispoziție pentru servicii de prelucare și depozitare a celulelor stem. Colaborăm cu Seracell, banca numarul 1 în Germania. Seracell funcționează în strânsă legătură cu una dintre cele mai vechi universități din nordul Europei, și anume Facultatea de Medicină a Universității Rostock. Dacă dorești mai multe informații le poți găsi pe www.babystem.ro.