9 lucruri pe care medicul pediatru vrea să nu le mai faci

Meseria de mamă este una dificilă și plină de evenimente neprevăzute. Când ești mamă pentru prima dată, vei primi și adopta sfaturi de la prietene sau chiar necunoscuți. Nu tot ce vei auzi sunt sfaturi bune, de aceea verifică de fiecare dată informația și cu medicul tău.

Medicina regenerativă reprezintă un domeniu relativ tânăr, în continuă dezvoltare. Celulele stem reprezintă fundația de formare a corpului uman, ce au capacitatea de a se înmulți și împărți și sunt responsabile pentru păstrarea în parametri normali a funcțiilor întregului organism. Peste câţiva ani lucruri pot evolua fantastic, iar ceea ce acum este în stadiu de test, în scurt timp să devină tratament standardizat în spitalele de stat.  Baby Stem, partenerul exclusiv al Seracell în România, oferă posibilitatea prelucrării și stocării celulelor stem, în patru laboratoare extrem de performante, cu o capacitate de stocare de 240.000 de eșantioane.

Află în cele ce urmează ce și-ar dori toți medicii pediatri să știi despre îngrijirea celui mic.

Nu mai căuta raspunsuri pe internet

Google poate părea cel mai la îndemână răspuns pentru simptomele copilului tău, dar nu este deloc așa. Pot exista și site-uri specializate, în care chiar primești răspunsuri de la medici specialiști, dar nici aceasta nu este cea mai sigură sursă de informare. Cea mai bună diagnosticare se face față în față.

Încetează să mai mergi la urgențe pentru orice

E de înțeles să te îngrijorezi , dar nu trebuie să exagerezi. Este mult mai ușor să îți suni medicul de familie și să scapi de îngrijorare.

Încetează să apelezi de fiecare dată la antibiotice

Chiar dacă ți-ai dori ca cel mic să se facă bine cât mai repede, antibioticele nu sunt cea mai bună alegere. Pentru infecțiile puternice, este nevoie de această soluție, dar răcelile sau o simplă tuse trebuie tratate, în primul rând, cu răbdare. Folosirea de antibiotice prea des poate duce la apariția de bacterii rezistente la acestea, bacterii de care vei putea scăpa apoi foarte greu.

Nu mai permite uitatul la televizor non-stop

Trăim într-o lume digitală și este foarte ușor să ne expunem copii la acest obicei. Este însă un obicei foarte nociv, care le influențează micuților dezvoltarea, mai mult decât ai crede. Doctorii sfătuiesc să îi antrenăm pe copii în cât mai multe activități sociale, în aer liber.

Nu mai pune răceala celui mic pe seama faptului că a stat afară

Este cea mai frecventă scuză pe care o auzim când un copil răcește. Nu, un copil nu răcește pentru că nu s-a îmbrăcat bine și afară era frig. Un copil răcește pentru că a intrat în contact cu elemente care erau pline de germeni. Cum copiii ating totul și apoi își freacă ochii, nasul sau gura, este foarte ușor să contacteze astfel o răceală.

Evită să anulezi vizitele la doctor atunci când cel mic nu este bolnav

Ar trebui să mergem la doctor și atunci când suntem sănătoși, nu numai când avem probleme. În acest fel putem preveni apariția multor afecțiuni. Printre acestea se pot enumera problemele de vedere, auz sau anormalități la nivelul tensiunii arteriale sau dezvoltarea unei coloane perfect sănătoase în scolioză.

Renunță la folosirea bețișoarelor de urechi

Poate crezi că ajuți, dar aceste bețișoare pot împinge și mai mult murdăria în interiorul urechii. Doctorii te sfătuiesc să încerci să lași puțină apă să intre în ureche, atunci când faci baie, ea va ajuta natural la dizolvarea depunerilor de ceară și la eliminarea lor.

Temperatura celui mic nu trebuie să te sperie întotdeauna

Este într-adevăr alarmant când copilul tău are febră, dar atunci când trece de stagiul de nou-născut, nu mai este la fel de periculos. Specialiștii susțin că există alte simptome ca tusea, durerea sau un nas care curge, mult mai alarmante decât o temperatură mai ridicată decât normalul.

Odată ce urmezi aceste sfaturi, vei deveni mult mai conștientă de adevăratele motive de îngrijorare. Pentru a scăpa și de temerile apariției unor boli grave, poți apela la recoltarea de celule stem. Informează-te însă foarte bine înainte și nu uita să apelezi doar la specialiști și oameni cu experință.

Baby Stem este partenerul exclusiv al Seracell in Romania, banca de celule stem numarul 1 in Germania (in ceea ce priveste recoltarile lunare si eliberarile totale). Avand sediul central in Berlin, Seracell este prezenta in Spania, Italia, Serbia si Egipt. Datorita facilitatilor si tehnologiei avansate, precum si a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre putinele banci de celule stem ce au obtinut acreditarea europeana GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importanta certificare in domeniul prelucrarii si stocarii probelor biologice. Baby Stem aduce in Romania experienta si calitatea germana a serviciilor de stocare si mai ales de prelucrare a probelor biologice in vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitati babystem.ro