Adevărul despre 5 dintre cele mai întâlnite temeri despre sarcină

Aducerea pe lume a unui copil este un eveniment extrem de important, mai ales în viața unei femei.

Tehnologia modernă îți oferă însă ocazia să stai liniștită după naștere. Recoltarea de celule stem la naștere, va asigura viitorului bebeluș o viață liniștită, fără probleme medicale grave, întrucât acestea tratează peste 85 de boli grave. Baby Stem este partener Seracell, banca numărul din Germania și oferă servicii de procesare și depozitare a celulelor stem.

Tot ce îți rămâne de făcut este să ai grijă de sănătatea ta fizică și psihică din timpul sarcinii. Studiile arată că șansele de riscuri în timpul sarcinii, pentru o femeie sănatoasă, sunt extrem de mici, așa că atâta timp cât ai grijă de tine, și bebelușul tău va fi perfect sănătos.

Am alcătuit o listă cu principalele motive de îngrijorare pe care le au majoritatea femeilor, în ordine descrescatoare a gradului de îngrijorare,  și îți arătam și care sunt obiceiurile pe care ar trebui să le adopți ca să previi aceste situații.

Malformații congenitale(78 %)

În realitate, un procent aproximativ de 3 % din copii se nasc cu o malformație gravă, cum ar fi Spina Bifida sau Sindromul Down. Dacă interpretăm optimist aceste statistici, vom conclude că există șanse foarte mici să naștem un copil cu probleme grave, iar celelalte riscuri de malformații adiacente sunt la fel de mici.

 Ce poți face, să reduci și mai mult aceste riscuri este să te porți ca și când ai fi însărcinată, chiar dacă nu ești. Este crucial să îți obișnuiești organismul cu un ritm de viață sănătos, pentru a fi întotdeauna cu un pas înaintea aparițiilor oricăror probleme de sănătate. Mănâncă sănătos, evită peștele care conține mercur și carnea negătită suficient, renunță la fumat sau alcool, schimbă mai des litiera pisicii, și nu uita să ai nivelul zahărului sub control.

Avortul spontan( 75%)

În realitate, aces risc e unul mult mai mic decât te aștepți. Pentru femeile mai tinere de 35 de ani, procentul se situează între 10 și 12%, pentru femeile cu vârste între 35-39 ani este de 18%, și crește cu creșterea în vârstă. Totul se rezumă la o perioada mai tensionată în primele săptamani ale sarcinii, pentru că mai apoi, până în săptămâna a șasea sau a șaptea, riscul scade la un procent chiar mai mic de 5%.

Ce poți face să treci mai ușor peste această temere, este să îți amintești constant ca nu ai putea cauza tu acest eveniment neplăcut, el se întâmplă doar în cazul unor anomalii cromozomiale, care nu pot fi prevenite.

Prea mult stres (74 %)

În realitate, faptul că ești stresată pentru că trebuie să muncești mereu peste program, te enervezi la semafor, te cerți mereu cu soțul tău, nu sunt motive destul de puternice să afecteze starea copilului. Când însă acest stres îți aduce și episoade serioase de depresie, atunci ar trebui să îți faci griji pentru bebeluș.

Ce poți face în această situație, e să consulți neapărat un specialist. Un expert in problemele de comportament cognitive îți va oferi strategii și solutii de combatere a stresului. Există o mulțime de exerciții și lucruri simple, ca exercițiile de respirație, pe care le poți adopta cu ușurință.

Nașterea prematură

În realitate, copiii născuți înainte de termen nu sunt cu mult mai vulnerabili, decât cei născuți la termen. Cel mai mare risc în acest caz ar fi cel de a dezvolta anumite anormalități la nivelul uterului sau nivelului cervical în general. Totuși, jumatate din femeile care nasc prematur, nu au parte de nicio anormalitate din categoriile cu risc ridicat.

Ce poți face ca să eviți acest risc, este să îțî menții o greutate sănătoasă și un nivel normal al zahărului din sânge și al presiunii arteriale. Renunță la fumat, alcool, droguri, ai grijă de imunitatea ta și tratează-ți chiar și cele mai mici infecții cu seriozitate. Dacă suferi de anxietate sau depresie, nu ezita să întrebi un specialist ce medicamente ar trebui să iei, întrucât există foarte multe astfel de medicamente permise în timpul sarcinii.

Durerile nașterii(70%)

În realitate, toate femeile știu că nașterea este dureroasă, chiar majoritatea o notează cu 7 sau 8, pe o scară de la 1 la 10. Din fericire, există variante care pot ameliora durerile. Dacă nu vrei să accepți medicamentația, există varianta nașterii în apă sau folosirea a diverse tehnici de relaxare.

Ce poți face să treci mai ușor peste acest pas, este să te informezi corespunzator înainte. Dacă simți că nu poți să suporți această durere, e perfect sănătos să decurgi la medicamente sau la o persoană care ar putea să te ajute moral în timpul nașterii.

Ca să elimini o parte din aceste temeri pe care le-ai putea avea, poti oricand să asiguri viitorul copilului tău prin a-i preleva celulele stem la naștere. Ele îl pot apara de peste 85 de boli grave.

Un astfel de loc unde poți recurge la specialiști în domeniu, este Baby Stem, banca de celule stem care dispune de două dintre cele mai importante acreditări, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE.

Baby Stem oferă servicii de înaltă calitate de prelucrare și depozitare a celulelor stem, în colaborare cu banca de celule stem Seracell. Pentru mai multe informații vizitați-ne site-ul www.babystem.ro.