Afla ce se intampla daca nu iti satisfaci poftele in timpul sarcinii

 Afla ce se intampla daca nu iti satisfaci poftele in timpul sarcinii

Cuprins

 

Ești însărcinată în jur de 12 săptămâni și dintr-o dată îți este poftă de… nachos. O mulțime de nachos. Dar când stai la rând pentru mâncarea mexicană, îți dați seama că nimic nu ar merge mai bine cu nachos decât un castron de căpșuni cu frișcă. Ți se pare ciudat? Pregătește-te să experimentezi cele mai bizare pofte pe care le-ai avut până acum!

Iată ce se întâmplă cu poftele în timpul sarcinii și ce înseamnă acestea. Află cât timp durează și dacă este în siguranță să le dai curs.

 

 Ce cauzează poftele în sarcină?

 

Este obișnuit în timpul sarcinii să dorești combinații ciudate de alimente sau produse pe care nu ai vrut niciodată să le mănânci.

Conform cercetărilor, aproximativ 50-90% dintre femei au un tip de poftă de mâncare specifică în timpul sarcinii. Dar medicii nu știu exact de ce femeile gravide au dorința anumitor gusturi, texturi sau combinații de arome.

Schimbarea hormonală rapidă poate fi de vină. Poftele se pot întâmpla, de asemenea, din cauza muncii suplimentare pe care corpul o face pentru a produce mai mult sânge. Sau motivul ar putea fi confortul pe care anumite alimente îl aduce în timp ce corpul se schimbă.

 

 Când încep să apară poftele în sarcină?

Pentru majoritatea femeilor, pofta începe în primul trimestru, atingând un maxim în al doilea trimestru și scăzând în ultimul trimestru.

Doctorii spun că anumite pofte continuă după naștere, anumite femei având o poftă pentru câteva zile și alte pofte în zilele ce urmează.

 

 Ce sunt aversiunile alimentare?

Aversiunile alimentare sunt opusul poftelor alimentare. Ele pot crea sentimente la fel de neobișnuite. Poftele alimentare și aversiunile alimentare în timpul sarcinii încep de obicei în jurul aceleiași perioade.

Interesant, studiile în psihologie au descoperit că aversiunile alimentare nu au legătură cu greața și vărsăturile de dimineață, dar probabil că te ajută să eviți anumite alimente care ți-ar putea provoca stare de greață.

 

pofte in sarcinaCarnea pare să fie deseori respinsă în timpul sarcinii. Mirosul de carne crudă, mirosul de gătit și textura preparatelor din carne pot cauza uneori dorința de evitare de către femeile însărcinate.

 

În schimb, cele mai dese pofte alimentare sunt dulciurile, bomboanele, ciocolata, ouăle fierte cu hrean, puiul prăjit și carbohidrații.

 

Ești însărcinată la început de drum? Interesează-te despre stocarea celulelor stem la naștere. Află totul de la specialiștii Baby Stem intrând pe www.babystem.ro

Voteaza Afla ce se intampla daca nu iti satisfaci poftele in timpul sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile