Afla in cate saptamani poti afla sexul copilului


Afla cand poti afla sexul copilului!

Cuprins

La câte săptămâni se vede sexul copilului

Amniocenteza și alte teste genetice

Sexul bebelușului și ritmul cardiac

Ești însărcinată și nerăbdătoare să afli dacă este fetiță sau băiețel? Ori, din contra, îți dorești ca doctoral să nu îți spună și să păstreze surpriza până la naștere?

Majoritatea femeilor însărcinate se întreabă când se poate afla sexul copilului. Sexul bebelușului (dacă alei să știi) se poate afla în timpul ecografiei ce are loc la început spre mijlocul sarcinii, de obicei între 16 și 20 de săptămâni. Cu toate acestea, medicul ar putea să nu poată spune sigur dacă nu poate obține o viziune clară asupra organelor genitale ale copilului.

 
La câte săptămâni se vede sexul copilului

În timp ce penisul sau vulva copilului încep să se formeze mai devreme de 6 săptămâni, fetițele și băiețeii arată foarte asemănători în cadrul ecografiilor până la aproximativ 14 săptămâni și poate fi încă greu ca doctorul să le spună părinților sexul bebelușului cu claritate câteva săptămâni după aceea.

Până la 18 săptămâni, o ecografie cu ultrasunete ar trebui să poată identifica sexul dacă copilul este într-o poziție care permite observarea organelor genitale. Dacă nu, este posibil să aflați sexul chiar mai târziu de 20 de săptămâni, la următoarea ecografie.

Poziția bebelușului în timpul ecografiei este cheia și, dacă bebelușul este rotit sau este așezat în mod greșit, va trebui să așteptați până la următoarea întâlnire cu medicul ecografist. Din motive evidente, este de obicei mai ușor să vezi dacă bebelușul tău este băiat.

Amniocenteza și alte teste genetice

Există mai multe teste genetice ce pot dezvălui sexul bebelușului fără ca o ecografie să fie necesară. Alți oameni află sexul bebelușului lor dintr-un test numit amniocenteză. Aceste teste sunt folosite de obicei pentru a determina dacă un copil are o tulburare genetică sau o anomalie cromozomială, cum ar fi sindromul Down, dar poate purta un risc mic de avort spontan. Amniocenteza se face la indicația doctorului, de obicei între 16 și 20 de săptămâni de sarcină.

Sexul bebelușului și ritmul cardiac

Doctorii sunt adesea întrebați dacă pot spune sexul copilului după ritmul său cardiac – bazat pe mitul că un sex are ritmul cardiac mai rapid decât altul – dar asta e doar o poveste veche a soțiilor. Unii oameni susțin că pot prezice sexul bebelușului prin felul în care arată burta, dacă este lunguiață sau rotundă, dar, din nou, nu există nici o dovadă științifică că acest lucru este adevărat.

Totuși, alții folosesc un „test pendul” în care un obiect este suspendat peste burta femeii însărcinate și sexul bebelușului este dezvăluit în funcție de modul în care pendulul se leagănă. Aceste teste sunt mai mult amuzante decât cu adevărat dezvăluitoare de adevăr.

Dacă ai peste 16 săptămâni de sarcină iar doctorul tău nu a reușit să îți spună sexul copilului, nu te panica. Există șanse mari ca, la următoarea ecografie, bebelușul să fie în poziția corectă!

Totusi, pe langa aflarea sexului bebelușului, cel mai important este să fiți sănătoși. Protejează-i sănătatea și recoltează celule stem chiar la naștere!

belly-button-birth-family-57529Baby Stem este banca de celule stem ce oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare. Baby Stem colaborarează cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie.
La Baby Stem vei găsi un serviciu unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life.
Cells4Life are peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.

Nota pentru Afla in cate saptamani poti afla sexul copilului: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile