Află sexul copilului tău fără ecografie

Orice femeie însărcinată visează cu ochii deschiși la momentul în care va aduce pe lume nou născutul.

Pe măsură ce lunile trec, răbdarea viitoarelor mămici scade și dorința de a-și ține în brațe pruncul crește de la o zi la alta. Prima întrebare de pe buzele tuturor face, fără doar și poate referire la sexul copilului: băiat sau fată? Toate acțiunile viitorilor părinți se conturează în jurul răspunsului, atât de important pentru cei care urmează să-și mărească familia cu un membru.

 Fată sau băiat?

Evident, fiecare femeie are preferințele ei. Dacă unele gravide își doresc cu ardoare fetițe, pe care să le îmbrace în rochițe colorate și cărora să le facă codițe împletite, altele preferă detașat băieții, care sunt, de multe ori și alegerea tăticilor. Însă cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea de la târg, surprize pot apărea întotdeauna.

Cum aflu sexul copilului meu fără să fac ecografie?

Dacă vrei să știi sexul copilului tău încă de la începutul sarcinii, atunci trebuie să știi că există mai multe metode prin care poți face acest lucru, nu doar binecunoscuta ecografie.  Testele genetice la care poți apela sunt non – invazive și pot oferi informații cu  o precizie chiar de 99%.

  1. Amniocenteza

Amniocenteza este un test genetic ce oferă informații prețioase despre stare fătului.Practic, se extrage o mostră de lichid amniotic ce inconjoară fătul, în săptămănile 16-18 de sarcină. Astfel, poate fi determinat sexul bebelușului.

  1. CVS sau biopsia de vilozități coriolare

Da, știm, sună foarte pompos, însă este un procedeu destul de simplu prin care viitoarele mămici trebuie să treacă dacă doresc să afle sexul copilului lor. Acest tip de test se realizează în săptămânile 10-12 de sarcină și presupune prelevarea unei mostre minuscule de țesut din exteriorul sacului în care este adăpostit fătul. Chiar dacă poate să determine sexul copilului, biposia presupune un risc mai mare de declanșare a avortului spontan, comparativ cu amniocenteza.

Atât amniocenteza cât și CVS sunt teste relativ nou apărute în domeniul medical care pot stabili sexul copilul și pot depista anumite malformații, oferind informații prețioase medicilor ginecologi și părinților deopotrivă.

Există însă și alternative. Dacă ești o persoană superstițioasă, atentă și la aspecte mai puțin legate de lumea medicală, atunci ai și mai multe șanse să afli sexul viitorului bebeluș.

Sarea presărată pe burtă, acul înfășurat într-o bucățică de hârtie, uleiul turnat pe partea bombată a burticii și chiar forma acesteia dau indicații exacte, ar spune unele dintre noi despre sexul viitorului bebeluș.

Tu ce variantă alegi atunci când vrei să știi ce sex are micuțul tău?

Mai important decât sexul copilului rămâne fără doar și poate sănătatea acestuia. De aceea, îți recomandăm să optezi pentru recoltarea celulelor stem la naștere, astfel, poți asigura viața pe care cei mici o merită.

Datorită facilitătilor si tehnologiei avansate, precum si a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre puținele banci de celule stem ce au obținut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării si stocării probelor biologice.Baby Stem aduce în România experienta si calitatea germană a serviciilor de stocare si mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitați Babystem.ro

 

 

Nota pentru Află sexul copilului tău fără ecografie: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile