Ai nas înfundat în sarcină? Remedii la îndemana oricui


Ți se înfundă nasul în timpul sarcinii? Avem o listă de remedii simple și cu efect rapid!

Cuprins

 • Ce este nasul înfundat în timpul sarcinii?
  Remedii împotriva nasului înfundat din timpul sarcinii

  Ești însărcinată și simți că nu poți respire cum trebuie? Iată câteva motive pentru care poți să suferi de congestie nazală în timpul sarcinii și află la ce remedii poți apela încât să ameliorezi senzația de disconfort.

  Ce este nasul înfundat în timpul sarcinii?

  Rinita sarcinii se numește congestia nazală sau senzația de nas înfundat în timpul sarcinii. Se poate simți similar cu congestia nazală pe care o simți atunci când ai o răceală, dar această condiție este cauzată parțial de modificările hormonale în timpul sarcinii.

  De exemplu, un nivel mai ridicat de estrogen în timpul sarcinii poate determina umflarea mucoasei nazale, producând mai mult mucus. De asemenea, circulația sanguină în timpul sarcinii poate face ca vasele mici de sânge din nas să se umfle și să ducă la congestie nazală.

  Până la 30% din femeile gravide au rinită în timpul sarcinii și pot începe încă din a doua lună, deși există o tendință de a se agrava mai târziu în timpul sarcinii. Congestia nazală ar trebui să se amelioreze imediat după naștere și să fie eliminată complet în termen de două săptămâni de la naștere.

  Remedii împotriva nasului înfundat din timpul sarcinii

 • Consumă cât mai multe lichide pentru hidratare
 • Ridică capul cu perne suplimentare atunci când te culci pentru a respira mai ușor
 • Fă un duș cald și stai în baia de aburi. Aburul este liniștitor și ameliorează temporar congestia nazală. Poți, de asemenea, să înmoi un prosop cu apă fierbinte, să-l așezi pe frunte și să respiri.
 • Încercă să utilizezi picături de nas cu soluție salină sau spray nazal cu apă de mare, disponibil la farmacii. Ar trebui să poți respira mai ușor începând cu cinci până la 10 minute după ce ai pus soluția în fiecare nară.

  Utilizează un umidificator sau vaporizator în dormitor pe timp de noapte pentru a adăuga umezeală în aer. (Urmează instrucțiunile de curățare care vin împreună cu umidificatorul deoarece acesta poate deveni un teren de reproducere pentru bacterii.)

  Evită potențialele iritante, cum ar fi fumul de țigară, alcoolul, vaporii și vaporii chimici, precum și orice altceva care îți poate declanșa senzația de nas înfundat.
  Optează pentru consumul ceaiurilor și a lichidelor calde care să ajute la eliberarea nasului înfundat.
  Se spune că supa de pui este ideală atunci când suferi de congestive nazală.

  nas infndat in sarcinaÎn general, este bine să încerci să eviți să iei medicamente în timpul sarcinii, mai ales în primul trimestru, deoarece atunci se formează organele copilului. Dar, dacă senzația de nas înfundat este deranjantă, întreabă-ți medicul care medicamente sunt sigure pentru tine. De exemplu, medical îți poate recomanda un decongestionant nazal, medicamente pentru rinitele alergice sau spray pentru o respirație mai bună.

  Ai grijă de sănătatea bebelușului tău acum și pe viitor și informează-te despre stocarea celulelor stem la naștere. Află mai multe de pe www.babystem.ro

Nota pentru Ai nas înfundat în sarcină? Remedii la îndemana oricui: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 2,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile