Ai voie sa consumi bauturi alcoolice in timpul alaptarii?

Ai voie sa consumi bauturi alcoolice in timpul alaptarii?

 

Mamele care alăptează, adesea primesc sfaturi contradictorii cu privire la consumul de alcool în timpul alăptării. Poate avea alcoolul consumat efecte asupra copilului? În timp ce femeile sunt avertizate să nu consume alcool în timpul sarcinii din cauza dovezilor că ar putea avea urmări asupra unui copil nenăscut, riscurile consumului de alcool în timpul alăptării nu sunt la fel de bine definite.

 

Cuprins

Efectele alcoolului asupra copilului alăptat

Factori importanți de care să ții cont

 

 Efectele alcoolului asupra copilului alăptat

 

Efectele alcoolului asupra copilului alăptat sunt direct legate de cantitatea pe care o ingerează mama. Atunci când mama care alăptează bea ocazional sau își limitează consumul la o băutură sau mai puțin pe zi, cantitatea de alcool pe care o primește bebelușul nu a fost dovedită a fi dăunătoare.

Dacă consumi băuturi alcoolice în cantități mari, alcoolul poate provoca somnolență, somn profund, slăbiciune și creștere anormală în greutate la sugari,dar și posibilitatea scăderii reflexului de ejecție a laptelui la mamă.

Jack Newman, un recunoscut autor de cărți pentru părinți și susținător al alăptării consideră că o ingerare rezonabilă de alcool nu trebuie descurajată deloc. Ca și în cazul consumului de medicamente, laptele matern prezintă doze foarte mici de alcool. Mama poate consuma alcool și poate continua să alăpteze în mod normal. Interzicerea alcoolului ar fi un alt mod în care facem viața inutil de restrictivă pentru mamele care alăptează.

 

Factori importanți de care să ții cont

alcool in alaptare

  • Vârsta bebelușului – un nou-născut sau un copil născut prematur va fi mai afectat de consumul de alcool; Până la aproximativ trei luni, copiii metabolizează alcoolul la aproximativ jumătate din rata adulților.
  • Un copil mai mare de vârstă poate metaboliza alcoolul mai repede decât un copil mic.
  • Greutatea ta – greutatea unei persoane are un impact asupra cât de repede metabolizează alcoolul;
  • O persoană mai corpolentă poate metaboliza alcoolul mai repede decât o persoană cu mai puține kilograme.
  • Cantitatea de alcool – efectul alcoolului asupra copilului este direct legat de cantitatea de alcool consumat;
  • Dacă ai consumat alimente – o băutură alcoolică consumată împreună cu alimente scade absorbția alcoolului.