Ai voie sa mananci banane in timpul alaptarii?

Ai voie sa mananci banane in timpul alaptarii?

Cuprins

 

Banana este un fruct tropical, consumat pe scară largă în întreaga lume. Este bogat în mulți nutrienți, cum ar fi potasiul, calciul, vitamina C, vitamina B6 și fierul. Cu toate acestea, în timpul sarcinii și alăptării, fiecare femeie se întreabă ce are voie și ce nu să mănânce. Dacă te numeri printre ele și te gândești dacă poți mânca banane în perioada alăptării, află că da, este posibil. Includerea bananelor în alimentație în timpul alăptării are mai multe beneficii pentru sănătate pentru mamă și bebeluș.

 

Beneficiile consumului de banane în timpul alăptării

  1. O bună sursă de calorii și energie extra

Bananele conțin aproximativ 17% din doza zilnică recomandată de carbohidrați. Prin urmare, ele sunt o importantă sursă de energie și de calorii. Mamele care alăptează au nevoie de un surplus de 500 de calorii pe zi, iar 225 de grame de banane oferă aproximativ 200 de calorii.

  1. Ajută la menținerea tensiunii arteriale și întărește oasele

Bananele sunt bogate în potasiu mineral care menține echilibrul de electroliți și lichide în corpul nostru. Potasiul este, de asemenea, esențial pentru transmiterea corectă a impulsurilor nervoase, a contracției musculare și a reglării tensiunii arteriale.

 

  1. Ajută la digestie

Bananele conțin fibre care ajută la menținerea sănătății intestinului. Acestea au, de asemenea, probiotice care influențează creșterea bacteriilor sănătoase în intestin, susținând, la rândul lor, digestia.

 

  1. Reduce riscul de cancer și ajută la repararea țesuturilor

Bananele sunt o sursă bună de vitamina C, antioxidant care ajută la repararea țesuturilor și menținerea oaselor și a dinților sănătoși. Proprietățile antioxidante ale bananelor luptă împotriva radicalilor liberi care favorizează apariția cancerului și, de asemenea, împiedică dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

  1. Ajută la combaterea infecțiilor și la sinteza hemoglobinei

Bananele conțin, de asemenea, vitamina B6. Această vitamină ajută la fabricarea anticorpilor care sunt esențiali pentru combaterea infecțiilor. În plus, vitamina B6 joacă un rol important în producerea de hemoglobină, proteina din sânge care transportă oxigen la toate celulele din organism.

 

Cazuri în care bananele ar trebui evitate în timpul alăptării:

  • Pot agrava gripa și răceala. Este cunoscut faptul că bananele pot agrava simptomele unei răceli sau chiar ale gripei, astfel, mămicile care au aceste simptome ar fi bine să evite bananele.
  • Unele persoane pot dezvolta reacții alergice. Înainte de a consuma orice tip de aliment, ar trebui să verifici dacă nu ești alergică la el.
  • Trebuie evitate dacă ai glicemia mare. Deoarece bananele conțin un nivel ridicat de fructoză, acestea nu sunt recomandate femeilor cu hipertensiune arterială sau diabet zaharat care alăptează.

 

banane in alaptareÎn concluzie, bananele sunt foarte hrănitoare și benefice pentru mamele care alăptează. Dar ar fi o idee bună să discuți cu medicul înainte de a include banane în alimentația ta în perioada alăptării.

 

Voteaza Ai voie sa mananci banane in timpul alaptarii?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile