Ai voie sau nu să consumi pește în timpul sarcinii? Iată ce spun specialiștii!

Multe femei gravide își pune întrebarea dacă au voie să consume pește în timpul sarcinii. Răspunsul este da. Poți adăuga în dieta ta fructele de mare și peștele, dar important este să alegi peștele cu atenție.

Peștele oferă o gamă largă de substanțe nutritive care sunt importante pentru dezvoltarea rapidă a copilului tău. Principalele substanțe nutritive care se găsesc în pește sunt acizii grași omega-3, care sunt greu de găsit în alte alimente. Peștele este de asemenea, scăzut în grăsimi saturate și bogat în proteine, vitamina D și alți nutrienți care sunt esențiali pentru un copil în curs de dezvoltare și o sarcină sănătoasă.

Peștele conține contaminanți

Probabil că ai auzit că peștele conține contaminanți, cum ar fi mercurul, care poate dăuna creierului și sistemului nervos al copilului. Majoritatea medicilor recomandă femeilor gravide să mânânce pește. Femeile gravide pot mânca între 8 și 12 uncii pe săptămână dintr-o varietate de fructe de mare care are un conținut redus de metilmercur.

De ce este indicat să mânânci pește în sarcină

Peștele este o alegere nutrițională foarte bună, mai ales în timpul sarcinii. Copilul poate deprinde abilități motorii și cognitive de la 6 luni, dacă în timpul sarcinii ai consumat pește. Consumul de pește în timpul sarcinii poate ajuta de asemenea și la prevenirea nașterii prematură cât și a greutății scăzute la naștere.

Evită peștele crud

Oricce tip de pește crud poate fi riscant dacă este consumat așa, deoarece poate conține paraziți. Așadar, dacă alegi să consumi pește cel mai bine ar fi să îl gătești. Dacă vrei să consumi Sushi ar fi bine să apelezi la cel de la supermarket-uri, deoarece acela a fost înghețat în prealabil, ceea ce omoară paraziții. Poți consuma de asemenea, macrou sau somon afumat, deoarece afumătura ucide paraziții.

Deși mercurul poate dăuna creierului copilului în curs de dezvoltare, consumul în cantități mici al peștelui și al fructelor de mare care conțin acizi grași este necesar pentru dezvoltarea fătului. Atâta timp cât eviți tipurile de pește cunoscute ca fiind bogați în mercur sau contaminați cu poluanți, poți consuma fără probleme.

peste gravideBaby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem și este partenerul exclusiv al Seracell în România, banca de celule stem numarul 1 în Germania. Viața copilului tău este cea mai importantă, de aceea noi dorim să îți oferim cel mai bun ajutor. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.