Sarcina, nașterea, alăptarea, toate acestea sunt evenimente prin care o viitoare mămică trece, rând pe rând. Cele nouă luni de sarcină oferă timpul necesar viitoarelor mămici să se documenteze despre schimbările ce urmează să aibă loc în corpul lor, despre cum se desfășoară nașterea și despre cum pot alăpta, în mod corect.

Alăptarea – provocare pentru mămici

Deși majoritatea gravidelor își fac griji pentru momentul nașterii propriu-zise, multe dintre ele constată, odată cu trecerea timpului, că „greul” începe abia după ce sunt pe cont propriu cu cel mic, acasă. Alăptarea reprezintă unul dintre testele la care proaspetele mămici sunt supuse, întrucât dacă pentru unele dintre ele alăptarea reprezintă un lucru normal, pentru altele înseamnă un adevărat chin.

Deși alăptarea este un lucru natural și firesc, aceasta se realizează totuși cu destul de multă stângăcie de către proaspetele mămici, la început. După naștere, cei doi (mama și bebelușul) încep să se cunoască, să se descopere, să își accentueze compatibilitatea și să găsească „rețeta” perfectă pentru a trăi împreună.

Alăptarea naturală – beneficii pentru mămici și bebeluși

Deciziile pe care mămicile le iau pentru copiii lor sunt extrem de importante și ar trebui bine gândite, în prealabil.  Decizia de a alăpta natural este una importanta, care va oferi celui mic hrana necesară pentru a crește și a se dezvolta armonios. În plus, copiii alăptați natural prezintă riscuri mai mici de apariție a unor boli precum: diabetul zaharat, astm bronșic, boli alergice, etc. Procesul de recoltarea celulelor stem la naștere este, de asemenea, o decizie importantă care va avea efecte benefice asupra bebelușului, întreaga viață.

Baby Stem este partener Seracell în România și pune la dispoziția părinților procesul de stocare al celulelor stem din cordonul ombilical și măduva osoasă, pentru o viață de familie liniștită.

Iată care sunt pașii către o alăptare corectă

1. Învățarea copilului să „prindă” sânul

Acomodarea este cuvântul cheie, atunci când vine vorba de alăptare. Cel mic trebuie „antrenat” să prindă sânul, pentru a putea fi hrănit. Practic, este vorba despre un atașament care are loc între sânul mamei și gura bebelușului. Primele dăți se dovedesc a fi întotdeauna cele mai grele, până când cel mic „prinde” ideea. După însă, va putea să tragă fără probleme lapte, din sânul mamei sale.

2. Poziționarea bebelușului este extrem de importantă

O poziționare corectă a celui mic va conduce către o alăptare corectă, fără durere pentru mamă și fără inconveniente pentru bebeluș. Astfel, cel mic trebuie așezat cu capul la nivelul cotului mamei și cu fundulețul în palma acesteia. Astfel, mama stă în linie dreaptă, lucru care îi permite să își susțină sânul sub forma literei C. Un alt lucru benefic de care mămicile trebuie să țină cont este că bebelușul este cel care trebuie adus la sân, nu invers.

3. Alăptarea nu trebuie să fie dureroasă

Alăptarea este un fenomen natural, menit să consolideze relația de iubire dintre mamă și bebeluș. O poziție corectă, atât a mamei cât și a celui mic, va asigura o alăptare nedureroasă pentru mamă și confortabilă pentru copilaș. De asemenea, cel mic trebuie alăptat din ambii sâni la fiecare alăptare, astfel sânii vor fi goliți treptat și vor fi diminuate eventualele complicații ce pot apărea.

4. Accesoriile pentru alăptat

Accesoriile pentru alăptat pot face viața mai ușoară proaspetelor mămici. Astfel, ele pot utiliza pompe speciale pentru sâni, menite să le ajute sau perne pentru alăptat, care le ajută să găsească repede poziția ideală.

5. Ambientul reprezintă 50% din reușita alăptării

Ambientul este extrem de important. O cameră călduroasă, intimă, cd-uri cu muzică relaxantă, pot ajuta mămica să alăpteze în condiții plăcute, fără a fi deloc stresată. O liniște generală a mamei va contribui la o stare de relaxare a celui mic și-l va face să plângă mai puțin și să doarmă liniștit.

Recoltarea celulelor stem la naștere este o decizie extrem de importanță, pe care părinții ar trebui să o ia. Alăptarea, grija ca cel mic să fie mereu în siguranță, teama de viitor, incertitudinea, toți acești factori noi bulversează, de cele mai multe ori, proaspeții părinți.

Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de recoltare și depozitare a celulelor stem, astfel că părinții pot sta liniștiți că cel mic va avea parte de o viață lipsită de griji medicale. Celulele stem ajută la tratarea a peste 85 de boli grave precum diverse tipuri de leucemii, diverse forme de cancer, boli autoimune, etc.

Seracell este banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al recoltării lunare și al eliberării totale și dispune de două dintre cele mai importante acreditări, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.Voteaza Alăptarea la sân – test de îndemânare pentru proaspetele mămici: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile