Alegem corect camera bebelusului

Au ramas zile numarate pana veti intra prima oara pe usa casei cu cel mic in brate. Este un moment important si emotionant, iar alegerea corecta a spatiului in care se va odihni copilasul este foarte importanta.

Intai de toate, camera bebelusului trebuie sa fie insorita, de aceea ar fi foarte indicat sa o alegeti pe cea asezata spre sud sau sud-est. Lumina artificiala nu trebuie sa fie puternica, de aceea un abajur sau o lampa speciala de veghe sunt foarte indicate.

Este foarte important si gradul de umiditate din aer, acesta trebuie sa oscileze in jurul procentului de 60-65%. Trebuie sa aveti in casa un hidrotometru, care sa va afiseze fara abatere umiditatea din incapere, intrucat, pe timpul iernii aceasta poate fi scazuta de folosirea caloriferelor sau altor surse de incalzire.

Trebuie sa tinem de asemenea cont de temperatura din incapere, in primele zile de viata este indicata o temperatura stabila de 23-24 grade Celsius. Pe masura ce acestia inainteaza in varsta temperatura camerei trebuie sa scada si sa ajunga la 20 sau chiar 18 grade. Si asta pentru ca un copil are pulsul mai mare decat cel al unui adult chiar si in stare de repaos. El nu percepe frigul in felul in care il percepe un adult.

Mobilierul din camera pentru copii trebuie sa aiba marginile rotunjite si sa fie lucrat solid. In primele luni de viata tablia patului trebuie asezata la nivelul de sus, dupa ce copilasul se invata sa stea in fundulet, sau sa se agate de bare tablia poate coborata la nivelul inferior. Jucariile atarnate de-asupra leaganului trebuie pozitionate astfel incat cel mic sa nu le poata atinge. Renuntarea la patutul pentru copii se poate face dupa ce copilul a atins greutatea de 14 kg sau o inaltime de 89 cm.