Alergiile dezvoltate in timpul sarcinii

Cuprins 

În cazul în care strănutul, înlăcrimarea ochilor, dar și mâncărimea acestora au început să se manifeste pentru prima dată în timpul sarcinii, s-ar putea să te întrebi dacă nu cumva ai alergii sezoniere. Dacă te numeri printre persoanele care suferă de alergii constant, probabil că te întrebi dacă acestea pot afecta sarcina.

Pentru unele femeii, în spatele acestor simptome se poate ascunde congestia nazală și nu o alergie. Dar cum poți face diferența? Iată ce trebuie să știi despre alergii în timpul sarcinii, inclusiv despre medicamentele care pot fi luate în siguranță în această perioadă.

 Pot avea alergii în timp ce sunt însărcinată?

Da, poți dezvolta alergii în timp ce ești gravidă, uneori pentru prima dată și cu siguranță vor apărea dacă ai o istorie a acestora. Alergiile sunt foarte frecvente în timpul sarcinii și nu toate femeile care le experimentează pe termen lung se plâng de ele. Multe femei care nu au avut alergii anterioare nu se plâng decât de simptomele de sarcină.

 Cum afectează alergiile sarcina și copilul?

Dacă ai alergii, poți avea în continuare o sarcină sigură și sănătoasă. De fapt, bebelușul tău probabil nu va observa nimic acolo, chiar dacă te simți destul de rău. Spune-i medicului despre simptomele resimțite și verifică întotdeauna  înainte de a administra orice medicament – chiar și pe cele pe care le luai în mod regulat înainte de a rămâne însărcinată (unele sunt considerate sigure în timpul sarcinii, în timp ce altele, nu). De asemenea, încearcă cât de mult poți să eviți alergeni cunoscuți deja (dificil, da, mai ales atunci când vinovatul este polenul sau iarbă).

 Simptomele resimțite în sarcină

Iată care sunt cele mai comune simptome ale alergiilor:

  • Congestionare
  • Strănut
  •  Durere de cap
  •  Curgerea nasului
  •  Mâncărimea ochilor/pielii

Febra fânului se poate declanșa adesea la începutul primăverii și mai târziu în vara sau la începutul toamnei. Dar nu întotdeauna urmează un program previzibil, deoarece depinde de alergenii specifici de mediu care cauzează sensibilitatea. Alte declanșatoare, cum ar fi mucegaiul, praful și animalele de companie, pot provoca reacții alergice în diferite (sau toate) perioade ale anului.

 Prevenirea alergiilor în sarcină
  • Stai departe de oamenii care fumează. Fumul poate înrăutăți alergiile, iar expunerea la fumatul pasiv în timpul sarcinii nu este bună pentru tine sau pentru copil.
  • Dacă ești alergică la polen: Încearcă să stai în interiorul camerei în care există aer filtrat, aer condiționat. Dacă ieși afară, poartă ochelari de soare pentru a ține la distanță polenul de ochi. Când te întorci acasă, schimbă repede hainele și spală-te pe mâini.
  • Dacă ești alergică la praf: Iată o scuză foarte bună pentru a face pe altcineva să facă curățenie pentru tine! O cârpă din microfibră este mai bună decât un material oarecare. De asemenea, încearcă să stai departe de mansarde, subsoluri și alte locuri unde se strânge mult praf.

Fii mereu prudentă în timpul sarcinii, oferă-ți o atenție și îngrijire deosebită și totul o sa fie bine. 

Voteaza Alergiile dezvoltate in timpul sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile