Sarcina reprezintă  o perioadă minuntă din viaţa fiecărei femei, crearea unei alte vieţi fiind un miracol mult dorit şi aşteptat. Din punctul de vedere al medicilor, sarcina este o perioadă delicată prin restricţiile unor investigaţii sau folosirii multor medicamente, precum şi prin posibilitatea debutului sau agravării unor afecţiuni pre-existente.

Alergia, indiferent dacă este severă sau nu, nu te împiedica să duci o sarcină la termen. Singura condiţie este să fii în evidenţă medicului alergolog pe parcursul tuturor celor 9 luni de sarcină. Iată câteva răspunsuri cu privire la alergiile din timpul sarcinii!

Alergiile se amplifică în timpul sarcinii?

Studiile arată că o treime din femeile gravide care suferă de alergie în timpul sarcinii, experimentează simptome care se agravează de-a lungul timpului, în timp ce pentru o altă treime dintre femei această stare stagnează, iar pentru cealaltă treime se vindecă. Din păcate, nu se poate şti dinainte de a rămâne însărcinată dacă tu, viitoare mămica şi persoana care se confruntă cu un anumit tip de alergie, vei face parte dintr-un grup sau din altul. Excepţie face astmul, în cazul astmului uşor starea gravidei tinde să se amelioreze în lunile de sarcină. Astmul sever tinde să stagneze în perioada de sarcină.

Starea de ameliorare sau de agravare a alergiilor variază în mare parte în funcție de sistemul imunitar al persoanei respective, sistem care suferă de schimbări notabile în lunile de sarcină. Imunitatea şi alergia sunt în strânsă legătură: aceasta din urmă este o reacţie exagerată a sistemului imunitar împotriva factorilor agresivi inofensivi, precum polenul sau părul de animal.

Există şanse ca bebeluşul să sufere şi el de alergie?

În situaţia în care mama este alergică, bebeluşul are un risc de 30% să sufere, la rândul lui, de alergie. Dacă şi tatăl este alergic, riscul creşte, ajungând la 60%. Iar în cazul în care ambii părinţii suferă de aceeaşi patologie (de exemplu, amândoi sunt alergici la polen), bebeluşul are foarte mici şanse de a nu suferi de acelaşi tip de alergie.

Conform cercetărilor nu s-au descoperit măsuri de precauţie pentru a preveni ca aceste alergii sa nu fie moștenite. Cu toate acestea, viitoarele mămici care sunt alergice li se recomandă să evite consumul anumitor alimente în timpul sarcinii, precum arahidele, fructele exotice, oleaginoasele, să nu ţină animale de companie în apartament, să fie foarte atente când fac curăţenie şi să evite praful.

tratament alergie în sarcinăAlergia poate începe să se manifestea la orice vârstă, atunci când există un teren propice acesteia. Poţi face alergie la un aliment la care, până în momentul respectiv, nu ai reacţionat negativ. Alergia se poate declanşa ca urmare a luării unui anumit medicament, a unei boli infecţioase, a mutării şi chiar a sarcinii. Dacă alergia se manifestă violent, apelează cât mai repede la un alergolog.

Dacă eşti însărcinată şi ai suferit pe parcurs de alergii în sarcină,  este foarte important să discuți cu medicul tău despre riscurile posibile pentru tine și copil. Trebuie să te concentrezi pe sănătatea copilului tău, în special după naştere. O asigurare de sănătate, în cazul bebeluşului tău, poate fi făcută prin recoltarea de celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitează www.babystem.ro.Voteaza Alergiile în Sarcină: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile