Alimentația bebelușilor – până la un an

Alimentația este un subiect extrem de controversat și naște, de cele mai multe ori, discuții în contradictoriu. Aceasta joacă un rol important în dezvoltarea armonioasă și în menținerea sănătății copilului. O alimentație sănătoasă va asigura celui mic o viața sănătoasă pe viitor, și îl va face să fie mult mai puțin expus în ceea ce privește dezvoltarea unor boli precum diabetul, obezitatea, etc.

Deciziile pe care părinții le iau pentru cei mici au, întotdeauna, efecte asupra viitorului adult, întrucât părinții sunt cei care decid asupra spitalului la care se naște cel mic, asupra școlii la care va merge, asupra alimentației și nu în ultimul rând asupra deciziilor legate de sănătatea lui.

Recoltarea celulelor stem la naștere ar trebui să fie o decizie pe care fiecare părinte ar trebui să o ia, negreșit, pentru ca cel mic să ducă o viață frumoasă, lipsită de evenimente medicale grave. Celulele stem sunt utilizate în tratarea a peste 85 de boli grave, ca diverse tipuri de leucemii, diverse forme de cancere, etc.

Hrana din timpul sarcinii are efecte asupra fătului?

Cu siguranță alimentația mamei din timpul sarcinii are efecte asupra fătului, la fel ca și emoțiile pe care aceasta le experimentează sau ca durerile pe care le simte, din diverse motive. Între viitoarea mămică și făt se creează o legătură puternică, încă din primele luni, astfel că alimentația mamei este extrem de importantă pentru buna dezvoltare a viitorului bebeluș.

Cum trebuie hrănit un bebeluș în primul an de viață?

Primul an de viață al bebelușului reprezintă pentru proaspăta mămică un adevărat test al răbdării și al îndemânării.

Alăptarea la sân este primul pas către o alimentație corectă pentru cel mic. Chiar dacă la început mămicile întâmpină probleme în găsirea soluției pentru a alăptare corectă și nedureroasă, cu timpul, lucrurile intră în normal. După câteva încercări mai puțin reușite, atașamentul dintre gura bebelușului și sânul mamei ajunge să fie făcut fără durere și astfel, alăptarea devine un mod de viața și pentru mamă și pentru bebeluș.

Care este vârsta potrivită pentru înțărcarea bebelușului?

Nu există o vârstă potrivită pentru înțărcarea bebelușului, astfel că mămicile pot lua singure decizia, în funcție de dorințele lor și de cantitatea de lapte pe care o au. Chiar și așa, pediatrii sunt de părere că cei mici ar trebui alăptați până la vârsta de șase luni.

Diversificarea hranei bebelușilor

Diversificarea este un nou pas către asigurarea unei alimentații  corecte pentru bebeluși și reprezintă, pentru multe mămici, o mare provocare, întrucât cei mici trebui să se obișnuiască cu gusturi noi li acest lucru înseamnă repetitivitate și consecvență.

Pe măsură ce cresc, copiii sunt tot mai activi și au nevoie de cât mai multă energie, astfel că este importantă asigurarea unui echilibru optim de substanțe nutritive și proteine.

Pentru început, medicii recomandă utilizarea unor lingurițe moi, din silicon, însă după nouă luni, sunt recomandate lingurițele dintr-un plastic tare, colorate, care vor spori pofta de mâncare a bebelușului.

Bebelușii trebuie să experimenteze în această perioadă cât mai multe legume, fructe, pentru a se putea obișnui cu gustul și pentru a nu le refuza, mai târziu.

Alimentația bebelușului se bazează pe deciziile pe care părinții le iau pentru copiii lor. Recoltarea de celule stem este una dintre deciziile care vor avea, exact ca și alimentația, efecte asupra viitorului adult.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și recoltare a celulelor stem, în parteneriat cu Seracell.

Seracell este banca de celule stem numărul 1 în lume, datorită recoltărilor lunare dar și al eliberării totale și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și  JACIE.

Deciziile pe care părinții le iau pentru cei mici au un „ecou”  ce se va „auzi” odată cu trecerea anilor. Baby Stem vine în întâmpinarea nevoilor părinților de a asigura un viitor fără griji și pune la dispoziția acestora servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la standarde germane. Pentru mai multe detalii, vizitează BabyStem.ro.