Alimentația este un subiect extrem de controversat și naște, de cele mai multe ori, discuții în contradictoriu. Aceasta joacă un rol important în dezvoltarea armonioasă și în menținerea sănătății copilului. O alimentație sănătoasă va asigura celui mic o viața sănătoasă pe viitor, și îl va face să fie mult mai puțin expus în ceea ce privește dezvoltarea unor boli precum diabetul, obezitatea, etc.

Deciziile pe care părinții le iau pentru cei mici au, întotdeauna, efecte asupra viitorului adult, întrucât părinții sunt cei care decid asupra spitalului la care se naște cel mic, asupra școlii la care va merge, asupra alimentației și nu în ultimul rând asupra deciziilor legate de sănătatea lui.

Recoltarea celulelor stem la naștere ar trebui să fie o decizie pe care fiecare părinte ar trebui să o ia, negreșit, pentru ca cel mic să ducă o viață frumoasă, lipsită de evenimente medicale grave. Celulele stem sunt utilizate în tratarea a peste 85 de boli grave, ca diverse tipuri de leucemii, diverse forme de cancere, etc.

Hrana din timpul sarcinii are efecte asupra fătului?

Cu siguranță alimentația mamei din timpul sarcinii are efecte asupra fătului, la fel ca și emoțiile pe care aceasta le experimentează sau ca durerile pe care le simte, din diverse motive. Între viitoarea mămică și făt se creează o legătură puternică, încă din primele luni, astfel că alimentația mamei este extrem de importantă pentru buna dezvoltare a viitorului bebeluș.

Cum trebuie hrănit un bebeluș în primul an de viață?

Primul an de viață al bebelușului reprezintă pentru proaspăta mămică un adevărat test al răbdării și al îndemânării.

Alăptarea la sân este primul pas către o alimentație corectă pentru cel mic. Chiar dacă la început mămicile întâmpină probleme în găsirea soluției pentru a alăptare corectă și nedureroasă, cu timpul, lucrurile intră în normal. După câteva încercări mai puțin reușite, atașamentul dintre gura bebelușului și sânul mamei ajunge să fie făcut fără durere și astfel, alăptarea devine un mod de viața și pentru mamă și pentru bebeluș.

Care este vârsta potrivită pentru înțărcarea bebelușului?

Nu există o vârstă potrivită pentru înțărcarea bebelușului, astfel că mămicile pot lua singure decizia, în funcție de dorințele lor și de cantitatea de lapte pe care o au. Chiar și așa, pediatrii sunt de părere că cei mici ar trebui alăptați până la vârsta de șase luni.

Diversificarea hranei bebelușilor

Diversificarea este un nou pas către asigurarea unei alimentații  corecte pentru bebeluși și reprezintă, pentru multe mămici, o mare provocare, întrucât cei mici trebui să se obișnuiască cu gusturi noi li acest lucru înseamnă repetitivitate și consecvență.

Pe măsură ce cresc, copiii sunt tot mai activi și au nevoie de cât mai multă energie, astfel că este importantă asigurarea unui echilibru optim de substanțe nutritive și proteine.

Pentru început, medicii recomandă utilizarea unor lingurițe moi, din silicon, însă după nouă luni, sunt recomandate lingurițele dintr-un plastic tare, colorate, care vor spori pofta de mâncare a bebelușului.

Bebelușii trebuie să experimenteze în această perioadă cât mai multe legume, fructe, pentru a se putea obișnui cu gustul și pentru a nu le refuza, mai târziu.

Alimentația bebelușului se bazează pe deciziile pe care părinții le iau pentru copiii lor. Recoltarea de celule stem este una dintre deciziile care vor avea, exact ca și alimentația, efecte asupra viitorului adult.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și recoltare a celulelor stem, în parteneriat cu Seracell.

Seracell este banca de celule stem numărul 1 în lume, datorită recoltărilor lunare dar și al eliberării totale și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și  JACIE.

Deciziile pe care părinții le iau pentru cei mici au un „ecou”  ce se va „auzi” odată cu trecerea anilor. Baby Stem vine în întâmpinarea nevoilor părinților de a asigura un viitor fără griji și pune la dispoziția acestora servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la standarde germane. Pentru mai multe detalii, vizitează BabyStem.ro.

 

 

 

 

 Voteaza Alimentația bebelușilor – până la un an: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile