Alimentatia in timpul sarcinii : 3 sfaturi

Femeile însărcinate își fac mereu griji despre ce dietă ar trebui să adopte pe timpul sarcinii. Un stil de viață sănătos reprezintă o dietă sănătoasă. Ingredientele naturale vor ajuta fătul să se dezvolte și să crească într-un mod optim. Nu trebuie să te consumi cu privire la poftele pe care le vei avea în această perioadă. Este important să alegi în fiecare zi o varietate de alimente pentru a obtine echilibrul adecvat substanțelor nutritive de care tu și copilul vei avea nevoie.
Ideea este să obții vitaminele și mineralele din alimentele pe care le consumi, dar pe timpul sarcinii suplimentul de acid folic este benefic pentru a te asigură că vei avea avea o sarcină sănătoasă și echilibrată.
BabyStem îți oferă 3 sfaturi utile despre ce alimente poți consuma pe timpul sarcinii:

Include fructele și legumele în dieta ta

Fructele și legumele sunt benefice pe timpul sarcinii deoarece îți oferă vitamine și minerale precum și fibre, care ajută digestia și pot preveni constipația. Indicat ar fi să consumi cel puțin cinci fructe și legume în fiecare zi. Acestea pot fi integrate în alimentația ta sub diverse forme precum: proaspete, congelate, conservate, uscate sau sub formă de sucuri. Întotdeauna să speli cu grijă fructele și legumele proaspete.
h3> Consumă alimente bogate în carbohidrați

Alimentele bogate în carbohidrați sunt o sursă importantă de unde îți poți extrage energia, dar și unele vitamine și fibre de care ai nevoie în această perioadă. Te ajută să ai o masă sănătoasă și cu puține calorii. Putem da ca exemplu câteva alimente benefice pe timpul sarcinii: pâine, cartofi, cereale pentru micul dejun, paste, fidea, porumb, mei, ovăz sau gemuri. Dacă ai pofte precum chips-uri, un sfat de urmat ar fi să cauți un produs care să fie mai slab în grăsimi și sare. Alege să consumi produse obținute din cereale integrale în detrimentul celor obținute din făină albă.

Proteina în timpul sarcinii este benefică

Recomandat este să mănânci câteva alimente proteice zilnic. Sursele de unde îți poți extrage proteina sunt: fasolea, peștele, ouăle, carnea (de evitat ficatul), păsări de curte sau nuci. Cea mai bună alegere este carnea slabă. Îndepărtează pielea de la păsările de curte și încearcă să nu adaugi grăsimi sau ulei suplimentar la prepararea cărnii.
Consumă două porții de pește pe săptămână, dintre care unul să fie pestele gras, cum ar fi somonul sardinele sau macroul. Există de asemenea și câteva tipuri de pești pe care ar trebui să-i evitați, cum ar fi rechinul, peștele-spadă sau marlinul.
alimentatie sarcinaÎnainte de a începe o dietă, cel mai bine este să te consulti cu medicul tău ginecolog. El te poate ajuta să faci cea mai buna alegere cu privire la alimentele pe care le poți consuma pe timpul sarcinii.
Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare si stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi baby stem.ro.

Voteaza Alimentatia in timpul sarcinii : 3 sfaturi: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile