Altrifer LDS în sarcină. Când și cum trebuie luat


Cum poți administra Altrifer LDS în timpul sarcinii și când?

Cuprins

Anemia prin deficit de fier

Fierul este foarte important pe parcursul sarcinii pentru menținerea sănătății mamei și a bebelușului. Fierul ajută la crearea globulelor roșii sănătoase, ajutând la producerea hemoglobinei.

Atât bebelușul, pentru formarea sângelui, cât și viitoarea mamă au nevoie de rezerve de fier. În sarcină, volumul de sânge al corpului crește cu aproape 50% și necesită rezerve crescute de fier. Copilul în creștere și placenta au nevoie, la rândul lor, de fier.
Anemia începe în momentul în care organismul tău nu mai are suficient fier pentru a produce hemoglobină și pentru a susține funcționarea normală a lui.

Analizele uzuale

Medicul care urmărește sarcina vă va recomanda efectuarea unor analize periodice de sânge prin care se vor verifica valorile hematocritului și ale hemoglobinei din sânge.

Hematocritul este cel care măsoară procentul de celule roșii din plasmă în timp ce hemoglobina arată concentrația de hemoglobină din sânge.
Aceste analize se efectuează în fiecare trimestru al sarcinii, mai ales că în ultimele două trimestre valorile lor scad în mod natural.

În cazul anemiei prin deficit de fier, identificată cu ajutorul analizelor de sânge, medicul poate prescrie un supliment de fier. Acesta poate fi Altrifer LDS sau orice alt supliment de fier. Doza recomandată este cuprinsă între 60 și 120 mg/zi.

 
Cum sa tratezi anemia prin deficit de fier

1. Ia vitaminele prenatale

Vitaminele prenatale sunt extrem de importante pentru buna funcționare a organismului tău. Pe parcursul sarcinii, nevoile organismului sunt crescute, iar aportul de vitamine și minerale necesare organismului este binevenit.

2. Hrănește-te corespunzător

Adoptă o dietă care include alimente bogate în fier. Carnea roșie este un aliment ce conține fier, dar sunt și alte alimente indicate: fasole, fructele uscate, stafidele, prunele, caisele, broccoli, sfecla, spanacul și alte legume cu frunze verzi, pâinea integrala sau cerealele fortificate cu fier.

3. Ia suplimentele cu fier

altrifer capsule in sarcinaChiar daca nu uiti de vitaminele prenatale regulat, daca doctorul tau ti-a recomandat sa iei si un supliment de fier, nu ezita sa faci acest lucru.

Apără-te de anemie având grijă de dieta ta și de modul tău de viață. Ai grijă de sănătatea bebelușului tău acum și pe viitor și informează-te despre stocarea celulelor stem la naștere. Află mai multe de pe www.babystem.ro

Nota pentru Altrifer LDS în sarcină. Când și cum trebuie luat: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (11 note, media: 2,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile