Cuprins

În timpul sarcinii, fătul este înconjurat de lichid amniotic, o substanță asemănătoare cu apă. Amnioticul conține celule fetale vii și alte substanțe, cum ar fi alfa-fetoproteina (AFP). Aceste substanțe furnizează informații importante despre sănătatea bebelușului dvs. înainte de naștere.

Ce este amniocenteza?

Amniocenteza este un test prenatal în care o cantitate mică de lichid amniotic este îndepărtată din sacul din jurul fătului pentru testare. Eșantionul de lichid amniotic este îndepărtat printr-un ac fin inserat în uter prin abdomen, sub îndrumare cu ultrasunete. Fluidul este trimis apoi la un laborator pentru analiză. Pot fi efectuate diferite teste pe un eșantion de lichid amniotic, în funcție de riscul genetic și indicarea testului.

Amniocenteza se face de obicei intre săptămâna 16 şi săptămâna 20 de sarcină.

Femeile care fac acest test sunt mai ales cele care au un risc crescut de probleme genetice şi cromozomiale, pe de o parte pentru că testul este invaziv şi implică un mic risc de pierdere a sarcinii

3 Motive importante pentru a face o amniocenteză

  • Pentru a determina dacă plămânii bebeluşului sunt destul de maturi ca să suporte o naştere prematură, în cazul în care este imperios necesară.
  • Pentru a diagnostica sau a elimina o infecţie uterină dacă, de exemplu, vi s-a rupt apă înainte de termen.
  • Pentru a verifica dacă bebeluşul este în regulă în cazul în care aveţi o incompatibilitate a sângelui, cum ar fi incompatibilitatea Rh. .)

Ce boli detectează amniocenteza?

  • Majoritatea anomaliilor cromozomiale, inclusiv sindromul Down, trisomia 13, trisomia 18, dar și sindromul Turner şi sindromul Klinefelter. Amniocenteza are o precizie de peste 99% în diagnosticarea acestor boli.
  • Unele boli genetice, precum fibroza chistică, maladia celulelor seceră sau boala Tay-Sachs.
  • Anomaliile de tub neural, ca spina bifidă sau anencefalia.

 

când se face amniocentezaEcografia morfo-fetală este obligatoriu să se facă în România la începutul trimestrului doi de sarcină, în cadrul nu se fac doar diferite măsurători ale bebeluşului, punându-se accentul şi pe constatarea eventualelor anomalii structurale.

Baby Stem este alături de tine și de copilul tău și îți oferă cele mai utile sfaturi și informații. Unic partener Seracell în România, Baby Stem oferă servicii de recoltare și depozitare a celulelor stem la standarde înalte. Pentru detalii, vă rugăm accesați site-ul www.babystem.ro.Voteaza Amniocenteza: 3 motive IMPORTANTE să faci acest test!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile