Amoxicilina in sarcina – Descopera daca acest medicament poate fi sau nu administrat!

CUPRINS

Când ești însărcinată, împărtășești foarte multe cu bebelușul tău în creștere. Oxigenul și alimentele trec de la tine la bebeluș prin placentă, un organ din uter în care se află el. În același mod, medicamentele pe care le administrezi pot ajunge și la copil. Majoritatea medicamentelor pot fi sigure pentru tine, dar există șanse ca unele să-i facă rău fătului aflat în curs de dezvoltare.

Totuși, nu este ceva anormal să ai nevoie de medicamente în timpul sarcinii. Dacă ai o infecție bacteriană în timp ce ești gravidă, poate fi necesar să iei un antibiotic, cum ar fi amoxicilina, pentru a trata infecția.

Amoxicilina este un medicament care se eliberează pe bază de rețetă și este utilizat pentru a trata anumite tipuri de infecții bacteriene. Acestea includ pneumonia, bronșita și infecțiile tractului urinar. De asemenea, poate ajuta la infecțiile pielii, gâtului și urechilor. Acest medicament funcționează prin oprirea creșterii bacteriilor dăunătoare din corpul tău. Însă, întrebarea care macină orice viitoare mămică se referă la siguranța administrării de amoxicilină în timpul sarcinii.

 Amoxicilina în timpul sarcinii

Deși majoritatea antibioticelor nu sunt recomandate în timpul sarcinii, unele medicamente, inclusiv amoxicilina, sunt considerate a fi sigure în această perioadă delicată. De obicei, amoxicilina este prescrisă pentru tratarea afecțiunilor bacteriene. Posibilele riscuri pot fi influențate de dozarea medicației și de afecțiunea pentru care este utilizată.

 Care este dozajul sigur de amoxicilină în timpul sarcinii?

Este un medicament pe bază de prescripție, astfel încât trebuie să consulți medicul cu privire la doza sigură specifică sarcinii și nevoilor tale. Antibioticele sunt prescrise femeilor însărcinate numai atunci când beneficiile potențiale depășesc riscurile posibile. Asigură-te că respecți doza recomandată de medic, deoarece o doză greșită sau un supradozaj poate duce la complicații grave.

 Riscurile administrării de amoxicilină

Nu există dovezi clinice care să ateste vreun risc pentru viitoarele mămici sau pentru sarcină. Însă ar trebui să cunoști efectele secundare pe care amoxicilina le poate avea indiferent dacă ești însărcinată sau nu: Cunoaște efectele secundare generale pe care Amoxicilina le poate provoca:

  •         Diaree
  •         Icter
  •         Anxietate fără niciun motiv
  •         Riscul crescut de a dezvolta infecții fungice
  •       Reacții alergice, cum ar fi dificultățile de respirație, care pot fi însoțite de erupții cutanate, urticarie etc.

În concluzie, nu există dovezi ale eventualelor reacții adverse pe care amoxicilina le poate provoca în timpul sarcinii. Dar, în același timp, faptul că medicamentul este complet sigur, rămâne încă nespecificat. Deci este întotdeauna recomandat să consulți medicul înainte de a administra orice tip de medicament.

Nota pentru Amoxicilina in sarcina – Descopera daca acest medicament poate fi sau nu administrat!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (5 note, media: 2,60 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile