Analize necesare în sarcină pentru trimestrul 1


Lista de analize necesare în timpul sarcinii pentru primul trimestru de viață al fătului

Cuprins

 • Analiza completă de sânge
  Imunitatea rubeolică
  Testul hepatitei B
  Sifilis și HIV

  La prima vizită prenatală, medicul îți va verifica sângele pentru a vedea ce grupă sanguină ai O, A, B sau AB și dacă este Rh negativ sau pozitiv.

  Dacă ai Rh-negativ, veți avea nevoie de injecții cu imunoglobuline Rh, dintre care una cel puțin o dată în timpul sarcinii și alta după ce ai dat naștere, dacă copilul se dovedește a fi Rh pozitiv.
  Această injecție te va proteja de dezvoltarea anticorpilor care ar putea fi periculoși în timpul acestei sarcini sau în sarcini viitoare.

  Sângele va fi, de asemenea, verificat pentru anticorpi Rh, precum și alți anticorpi care pot afecta sarcina. Anticorpii pentru bolile copilăriei periculoase în sarcină se verifică și ei tot acum.

  Analiza completă de sânge

  Analiza complete a sângelui îi va arăta medicului dacă nivelul hemoglobinei din sânge este scăzut, (un semn de anemie) și, dacă da, dacă este posibil să fie rezultatul deficienței de fier.

  Dacă suferi de deficiență de fier, medicul îți va recomanda să iei suplimente de fier și să mănânci mai multe alimente bogate în fier, cum ar fi carnea roșie.

  De asemenea, doctoral va dori să afle numărul trombocitelor și al celulelor albe din sânge. (Un număr crescut de celule albe din sânge poate indica o infecție.)

  Imunitatea rubeolică

  O altă analiză va verifica nivelul anticorpilor la virusul rubeolei pentru a vedea dacă ești imună. Majoritatea femeilor sunt imune la rubeolă, fie pentru că au fost vaccinate, fie au avut boala atunci când au fost copil.

  În timpul sarcinii, virusul rubeolei poate provoca avort spontan, naștere prematură sau naștere cu făt mort, precum și o varietate de defecte congenitale grave, în funcție de trimestrul de sarcină în care te afli când iei contact cu virusul.

  Testul hepatitei B

  Multe femei cu această boală hepatică nu au simptome și pot să le transmită în necunoștință de cauză copilului lor în timpul travaliului sau după naștere. Acest test va arăta dacă ești purtătoare de hepatită B.

  Sifilis și HIV

  analize sarcina trimestrul 1Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Congresul American de Obstetrici și Ginecologi și o serie de alte organizații recomandă ca toate femeile gravide să fie testate pentru virusul imunodeficienței umane (HIV), virusul care provoacă SIDA. Dacă testul iese pozitiv pentru HIV, tu împreună cu copilul puteți obține un tratament care te va ajuta să îți menții sănătatea și să reduci foarte mult riscul ca bebelușul să fie infectat cu virusul.

  Doctorul va cere efectuarea mai multor teste și analize pentru a afla starea ta generală de sănătate, nivelul vitaminelor sau al hormonilor.

  Îți poți lua măsuri de precauție pentru viața viitorului tău copil prin recoltarea de celule stem. Află mai multe despre serviciile Baby Stem.