Anemia şi sarcina: Tratament împotriva anemiei la gravide

În cazul femeilor însărcinate care suferă de anemie, sângele nu are suficiente globule roșii sănătoase pentru a transporta oxigen la țesuturi și la copilul din pântece.

În timpul sarcinii, corpul produce mai mult sânge pentru a susține creșterea copilului. Dacă nu primești suficient fier sau alți nutrienți, corpul tău ar putea să nu poată produce cantitatea de globule roșii necesare pentru a crea acest sânge suplimentar.

Este normal să ai o formă ușoară de anemie în sarcină. Dar este posibil să ajungi la anemie mai severă de la niveluri scăzute de fier, vitamine sau din alte motive.

Iată 3 tipuri de anemie în timpul sarcinii:

Anemia în sarcină declanșată de deficitul de fier

Acest tip de anemie apare atunci când organismul nu are suficient fier pentru a produce cantități adecvate de hemoglobină. Aceasta este o proteină în celulele roșii din sânge. Ea transportă oxigen din plămâni către restul corpului. În cazul anemiei cu deficiență de fier, sângele nu poate transporta suficient oxigen în țesuturile din organism. Deficitul de fier este cea mai frecventă cauză de anemie în timpul sarcinii.

Anemia în sarcină declanșată de lipsa de acid folic

Acidul folic este vitamina găsită în mod natural în anumite alimente cum ar fi legumele cu frunze verzi. Fiind un tip de vitamina B, corpul are nevoie de acid folic pentru a produce celule noi, inclusiv celule roșii sănătoase.
În timpul sarcinii, femeile au nevoie de acid folic suplimentar, dar, această cantitate necesară nupoate fi luată numai din alimentația zilnică. Când se întâmplă acest lucru, organismul nu poate produce suficiente globule roșii pentru a transporta oxigenul în țesuturile din organism. Deficiența acidului folic poate contribui direct la anumite tipuri de defecte congenitale, cum ar fi anomalii ale tubului neural (spina bifidă) și greutate mică la naștere.

Anemia în sarcină creată de deficitul de vitamina B12

Organismul are nevoie de vitamina B12 pentru a forma celule roșii sănătoase. Atunci când o femeie gravidă nu obține suficientă vitamină B12 din dietă ei, corpul ei nu poate produce suficientă globule sănătoase. Femeile care nu mănâncă carne, produse lactate și ouă au un risc mai mare de a dezvolta deficiență de vitamina B12, ceea ce poate contribui la apariția defectelor la naștere, cum ar fi anomalii ale tubului neural și ar putea duce la travaliul prematur.
Pierderea de sânge în timpul și după naștere poate provoca, de asemenea, anemie.

Simptomele anemiei în timpul sarcinii

Cele mai frecvente simptome ale anemiei în timpul sarcinii sunt:
Piele, buze și unghii sensibile
Oboseală
Ameţeală
Dificultăți de respirație
Bătăi rapide de inimă
Probleme de concentrare

Anemia la gravideAnemie în sarcină tratament

Anemia la gravide necesită tratament. Poate fi necesar să iei suplimente de fier și de acid folic în plus față de vitaminele prenatale. Medicul poate sugera, de asemenea, să adăugi mai multe alimente bogate în fier și acid folic în dietă.
Pentru a trata deficitul de vitamina B12, medicul poate recomanda un supliment de vitamina B12. Medicul poate recomanda, de asemenea, să incluzi în dietă mai multe alimente de origine animală.
Dacă îți vei lua măsuri de precauție și vei asculta sfaturile specialistului, copilul tău va avea o viață frumoasă, lipsită de griji. Baby Stem, partener Seracell în România, îți oferă tot sprijinul, astfel că oferă servicii de prelucrare şi depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. Seracell deţine două dintre cele mai importante acreditari, GMP (God Manufacturing Practice) şi JACIE, ca semn al serviciilor performante. Pentru mai multe detalii, vizitează www.babystem.ro.